
قارچ گانودرما ، که به آن ری-شی و جان افزا نیز گفته می شود نوعی قارچ است . این قارچ در مناطق گرم و مرطوب آسیا رشد می کند. سالیان زیادی است که از این قارچ در طب سنتی شرقی استفاده می شود.
نام محلی این قارچ در کشور چین لینگ زین ، در ژاپن ری شی و در کره یونگ زهی است. به اعتقاد مردم کشور چین ، این قارچ نماد زندگی شاد ، سلامتی ، طول عمر و جاودانگی انسان است .
این قارچ های از گونه های قارچ های قرمز هستند اما برخلاف باور عموم که قارچ های قرمز راسمی می دانند ، این قارچ ها سمی نیستند و یکی از کامل ترین موادغذایی در جهان است که ارزش درمانی و تغذیه ای بی شماری دارد.
قارچ گانودرما در طب سنتی
این قارچ در طب سنتی شرقی جهت درمان انواع مشکلات و ناراحتی ها مانند : درمان بی خوابی ، تنگی نفس ،تقویت حافظه ،بیماری های کلیه و کبد، ورم مفاصل و آسم مورد استفاده قرار می گیرد.در سال و چند دهه ی اخیر تحقیقات زیادی بر روی اثرات درمانی و شناسایی تاثیرگذاری این قارچ دارویی صورت گرفته است.
تحقیقات زیادی از سوی دانشمندان و محققان دانشگاه های سراسر دنیا از جمله دانشگاه لیورپول صورت گرفته است که نشان می دهد : تحقیقات بر روی اثرات درمانی و خواص این قارچ بوده و حاصل آن تاثیرات مثبتی در اثر استفاده از این قارچ به صورت جانبی برای کمک به روش های معمول درمان سرطان ، است.
این قارچ طعم و بوی خیلی خوبی ندارد و به صورت خام اصلا قابل خوردن نیست .
در کشورهای مختلف به غیرازکشورهای شرقی مانند چین و ژاپن ، این قارچ به صورت پودر و ترکیب با دمنوش ها و قهوه های مختلف استفاده می شود.
ترکیبات گانودرما
قارچ Ganoderma لوسیدوم دارای ترکیبات شیمیایی و گیاهی متنوع از جمله ،تریپن ها است که ساختار مولکولی آن ها شباهت زیادی به ساختار مولکولی هورمون های استروئیدی دارند.
قارچ گانودرما لوسیدوم از شاخه ی قارچ های چتری است که در طبیعت بر روی چوب و تنه ی درختان رشد می کند . قارچ گانودرما بیش از 80 گونه ی مختلف ،گیاهی خودرو و وحشی در طبیعت است که امروزه در مزارع پرورش قارچ نیز با تکنیک های ویژه ای پرورش یافته و تولید می شود.

ویژگی ظاهری
این قارچ قرمز رنگ بافتی همانند چوب دارد و ظاهری براق و صیقلی داشته و به لحاظ ظاهری باقارچ دککمه ای تفاوت بسیاری دارد. قسمت هاگدان این قارچ شبیه به کلیه ی انسان است و رنگی قرمز و قهوه ای دارد که در لبه های قارچ کم رنگ تر می شود.
در حال حاضر این گیاه شناخته شده که در طب سنتی کارنامه ی درخشانی دارد در درمان بسیاری از بیماری های جسمی و روحی به کار گرفته می شود و معجونی شفا بخش است. به قارچ گانودرما لقب اکسیر جوانی برای زیباییهای پوستی دادهشده است.
پیشینه چندهزار ساله
قارچ گانودرما با چندین سال پیشینه هزار ساله خود برای درمان بیماریها مورداستفاده قرار میگرفت اما در حال حاضر علاوه بر کاربرد قدیمی آن، این قارچ در محصولات آرایشی و بهداشتی هم مورداستفاده قرار میگیرد. گانودرما که در دنیای بیماریها عنوانی تحت راز معجزهگر دارد این بار در دنیای زیباییها به این قارچ لقب اکسیر جوانی داده شد. یکی از محصولات آرایشی بهداشتی این قارچ نوعی صابون است که کشور هند تولیدکننده آن است و به دیگر کشورها هم صادر میکند؛ از خواص این قارچ میتوان به اثرات ضد باکتری و وجود مواد مغذی آن برای پوست اشاره کرد همچنین ویتامینهای موجود در قارچ باعث میشود تا پوست هم از آن بهرهمند شود.
خواص قارچ گانودرما به طور کلی
عصاره این قارچ میتواند زمان بهبود انواع زخمها را به طور چشم گیری کاهش دهد. هم چنین عصارهی قارچ گانودرما دارای فعالیتهای ضد مالاریایی است و هم زمان میتوان از بروز آسیبهای جدی به کبد جلوگیری کند به همین دلیل برای انواع بیماریهای کبدی از جمله کبد چرب بسیار مفید است.
این قارچ در پیشگیری و درمان انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان پروستات مؤثر است. این ویژگی از کاهش التهابات و جلوگیری از رشد تومور فایدهی زیادی دارد. قارچ گانودرما میتواند برای درمان سرطان خون نیز استفاده شود. قارچ گانودرما میتواند خستگی، افسردگی و اضطراب را در مبتلایان به سرطان و یا حتی کسانی که آن را درمان کردهاند نیز تاثیر فراوانی داشته باشد.
خواص گانودرما
این قارچ بر روی هورمون تستوسترون نیز تاثیر زیادی دارد. هم چنین مطالعات بسیاری نشان داده است که در زمانی که شخصی به بیماری سرطان رودهی بزرگ مبتلا است، مصرف این قارچ یا عصارهی آن با یک دورهی یک ساله مؤثر است و میتواند اندازهی توده یا تومور سرطانی موجود در رودهی بزرگ را کوچک کند. این قارچ به درمان خستگی و افسردگی حاد روحی نیز کمک میکند. قارچ گانودرما علاوه بر تنظیم فشار خون میتواند در تنظیم کلسترول، و از بین بردن مقاومت بدن بیماران دیابتی به انسولین را کاهش دهد.
خواص منحصر به فرد قارچ گانودرما
این قارچ جادویی و منحصر به فرد فواید درمانی بی شماری دارد که می توان از این فواید بی شمار به موارد زیر اشاره کرد:
قارچ گانودرما و خاصیت آنتی بیوتیکی
در یکی از تحقیقات صورت گرفته روی این قارچ سه مادهی (متانول، اتانول و استون) استخراج شد. همچنین از کنترل منفی و مثبت نیز استفاده شد. هر یک از این مواد به شش صفحهی پاتوژن گوناگون تقسیم شد و هر صفحه به صورت جداگانه به مدت حدود یک روز مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش به گونهای بود که ویژگی آنتیبیوتیکی آنها اثبات شد. یکی از دلایل مفید بودن مصرف این قارچ برای ریزش مو و عفونتهای قارچی رشد بیش از حد باکتریهاست به همین دلیل استفاده از قارچ گانودرما میتواند به عنوان یک آنتیبیوتیک عمل کند و تا حد زیادی این عفونتها را کاهش دهد.
حفظ رطوبت
قارچ گانودرما با حفظ رطوبت پوست و محافظت از آن باعث شفافیت و زیباتر شدن آن میشود. صابون گانودرما که غنیشده با ویتامینها و مواد معدنی است موجب بهبود پوستهای آسیب دیده میشود، همچنین دیدهشده که این صابون مواد آلرژیزا را از پوست دور میکند چراکه مانع حساسیتهای پوستی است بسیاری از مصرفکنندگان صابون گانودرما بیماریهای التهابی خود مثل سوختگیهای نوری را با آن درمان میکنند چراکه این صابون علاوه بر درمان از عفونتهای پوستی هم جلوگیری میکند.
درمان تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک
سندرم تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی کیستیک، سندروم شایعی است که از هر ده زن در سنین باروری، یک نفر به آن مبتلا است.عدم تعادل هورمونی و مشکلات سوخت و ساز در بدن این زنان وجود دارد. علت دقیق بروز تنبلی تخمدان مشخص نشده است.
تنبلی تخمدان با روشهای مختلفی درمان میشود که یکی از این روشها لاپاروسکوپی است. البته برای درمان تنبلی تخمدان درمان دارویی یا هورمون درمانی نیز تجویز میشود. در کنار تجویز پزشک روشهای گیاهی مانند تأثیر قارچ گانودرما بر تنبلی تخمدان نیز بسیار تأثیر گذار است. تاثیری که گانودرما دارد بیشتر متوجه تومورهای رشد کرده در تخمدان است. این گیاه با تاثیر بر سلامت بدن و برقراری تعادل هورمونی کمک بسیاری بر علاج تنبلی تخمدان دارد.
قارچ گانودرما و درمان بی خوابی ( تنظیم خواب)
کنترل اصلی انسان روی هماهنگی خواب توسط غدهی پینه آل یا پنبهای مغز انجام میشود. این غده هورمون ملاتونین را ترشح میکند که باعث میشود ما بخوابیم. موارد زیادی از جمله: استرس، عادت غذایی نا سالم سطح ملاتونین کاهش مییابد و این مسئله منجر به بی خوابی و ضعف سیستم ایمنی بدن میشود.
قارچ گانودرما به دلیل داشتن مقدار زیاد پلی ساکارید میتواند به صورت کاملاً طبیعی عملکرد غدهی پینه آل را تقویت کند. هنگامی که این غده عملکرد طبیعی خود را دنبال کند هورمون ملاتونین به صورت عادی ترشح میشود و در نتیجه مشکل بی خوابی حل میشود. همچنین این قارچ میتواند سیستم عصبی نا متعادل و ضعیف را تنظیم کند به همین دلیل به بی خوابی ناشی از ضعف سیستم عصبی کمک میکند.

قارچ گانودرما و درمان بیماری کبد چرب
بیماری کبد چرب، از جمله بیماریهای شایع و خطرناک است که به دلیل رژیم غذایی نادرست ممکن است هر فردی به آن دچار شود.با استفاده از قارچ گانودرما میتوان کبد چرب را درمان کرد.
دلیل اصلی بیماری کبد چرب کاملاً مشخص نیست اما نا هنجاریهایی مانند چاقی، دیابت و چربی خون میتوانند به کبد چرب منجر شوند.. قارچ گانودرما به نوعی محافظ کبد است. ترکیبات موجود در این قارچ، برای کاهش بیماریهای کبدی به ویژه افرادی که در مراحل اولیه بیماری هستند و دچار بیماری هپاتیت B هستند بسیار مؤثر است. این قارچ سبب میشود تا آنزیمهای موجود در معده افزایش پیدا کند در نتیجه باعث دفع سریع داروها و مواد شیمیایی مضر می شوند. آنتی اکسیدان موجود در گانودرما به ترمیم سلولهای کبدی و بازسازی آنها کمک میکند و خواص ضد التهابی آن باعث کم شدن التهاب کبد میشود.
ویژگی های درمانی و موثر برای کبد
این قارچ باعث میشود تا سنتز اسید نوکلئیک در بدن افرایش پیدا کند و پلی ساکارید های موجود در آن با آزادسازی
پروتئین از سلولهای سفید خون، برای بهبود سطح اینتروفن در بدن مفید است. این قارچ به پاکسازی کبد و ترمیم آن کمک میکند. و علاوه بر این مسائل، بیماریهایی که باعث اختلال در کبد میشوند، مانند هپاتیت را کنترل کند.
تاثیرات قارچ گانودرما بر روی بیماری پارکینسون
مؤلفههای موجود در این قارچ دارای کنشهای دارو شناختی گستردهای ازجمله ایجاد تعدیل در سیستم ایمنی هستند و التهاب را نیز از بین میبرند.
به گزارش خبرگزاری هاگ- بعضی از فواید سلامتی قارچ گانودرما عبارتاند از تأثیرات آنتیاکسیدان روی بدن، تأثیرات مثبت روی سیستم گردش خون و سیستم تنفسی. بهعلاوه، تحقیقات نشان داده که این گیاه قادر به کاهش فشارخون بالا، متعادل ساختن سطح کلسترول و کاهش علائم برونشیت، آسم و دیگر مشکلات ریوی است. مطالعات نشان دادهاند که مؤلفههای موجود در این قارچ دارای کنشهای دارو شناختی گستردهای ازجمله ایجاد تعدیل در سیستم ایمنی هستند و التهاب را نیز از بین میبرند. همچنین تولید انرژی میتوکندری را افزایش میدهند و رادیکالهای آزاد را از بین میبرد.
خاصیت های قارچ گانودرما
مطالعات اخیر نشان داده است که این قارچ از تخریب سلولهای عصبی محافظت میکند. بهطور خلاصه، نتایج این تحقیق نشان میدهد که گانودرما باعث کاهش پارکینسون میشود. پالانیموتو و همکاران (٢٠١۶) در مطالعهای به این نتیجه دست یافتند که عصاره گانودرما لوسیدم قادر به کاهش فشارخون بالا، متعادل ساختن سطح کلسترول و کاهش علائم برونشیت، آسم و دیگر مشکلات ریوی است. دیگر مطالعات نشان دادهاند که مؤلفههای موجود در این قارچ دارای کنشهای دارو شناختی گستردهای هستند؛ این قارچها سیستم ایمنی را تعدیل میدهند. التهاب را از بین میبرند. همچنین تولید انرژی میتوکندری را افزایش داده و رادیکالهای آزاد را کاهش میدهند.
گانودرما و کمک به رفع یبوست

یبوست به معنای سفت شدن مدفوع و عدم توانایی در دفع است. این مشکل باعث میشود سموم بدن به درستی خارج نشود که این امر باعث بروز مشکلات و بیماریهای بسیاری میشود.
قارچ برای کسانی که یبوست دارند مفید است زیرا سلولوزهای آن به رفع یبوست کمک میکند. قارچ به دلیل نداشتن مواد قندی و چربیهای مضر به دفع آسان کمک می کنند و از طرفی قارچ سرشار از ویتامینها و مقادیر بالای فیبر است که استفاده از این مواد به درمان یبوست و دفع سموم موجود در بدن کمک میکند.
گانودرما چیست و چگونگی کمک به سوخت و ساز
بیوتین موجود در قارچ همواره به بالا بردن سوخت و ساز بدن کمک میکند، کهایم مورد مهم نیز میتواند به دفع راحت انسان کمک کند. در میان قارچهای خوراکی قارچ گانودرما به دلیل دارا بودن فیبر و مواد معدنی بیشتر به رفع دائمی این مشکل کمک میکند. که البته این قارچ را نباید به صورت خام یا زیاد مصرف کرد بلکه میتوان از عصارهی آن و چای و قهوهی فرآوری شدهی آن استفاده کرد.
تاثیر مصرف گانودرما بر روی بیماری پیسی
گروهی از محققین به تأثیر و خواص قارچ گانودرما بر بیماری پیسی آزمایشاتی انجام دادند. آنها دریافتند که قارچ گانودرما به علت داشتن عناصر خاص خود باعث گردش سلولهای ملانوما شده و فعالیت تزیزون را میکاهد. برای بیماری پیسی هنوز علت دقیقی گزارش نشده است اما دانشمندان معتقدند که اختلالات روانی یا یک نوع خود ایمنی که در آن بدن با تولید آنتیبادی که به ملانوسیت ها یا همان سلولهای تشکیلدهنده رنگدانه حمله و دچار بیماری پیسی میشود. درواقع تولید نوعی آنتیبادی خود ایمنی عامل اصلی این اتفاق است.
اما قارچ گانودرما به علت دارا بودن اسید گانودرمیک باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. گانودرما باعث جلوگیری از تخریب سلولهای رنگدانه ای میشوند تا بتوانند از تخریب ملانینها یا رنگدانه های پوستی جلوگیری کنند.
خاصیت آرام بخشی گانودرما
قارچ گانودرما به خاطر داشتن ماده آرامبخش میتواند باعث آرامش اختلالات روانی شود چراکه یکی از علتهای بیماری پیسی اختلالات عصبی گزارششده است و همچنین چون این قارچ مواد زائد بدن را پاکسازی میکند میتواند موجب بهبود روند کبد شود و درنتیجه پوستی بهتر به ارمغان آورد.
همچنین نداشتن استرس و اضطراب و قوی نگهداشتن سیستم ایمنی بدن تأثیر قارچ گانودرما بر
پیسی را چند برابر میکند. این قارچ خواص بسیار زیادی دارد و بهطور سنتی و در طی سالیان سال برای درمان بیماریهای بسیاری استفادهشده است و خواص قارچ گانودرما برای پیسی فقط گوشهای از تأثیرات بینظیر این قارچ بر بدن انسان است.

تا چه زمانی گانودرما بخوریم تا بیماری رفع شود؟
اگر در حین این بیماری ظرف چند ماه قارچ گانودرما مصرف کنید سلولهای نو جایگزین سلولهای تخریبشده میشوند که درنهایت موجب یک رنگ شدن پوست میشود. تأثیر قارچ گانودرما بر پیسی وابسته به شرایط زمانی است که گاها یک بیمار باید مدتزمان طولانیتری را برای درمان با گانودرما صرف کند تا به نتیجه دلخواه خود برسد.
درمان بیماری های کلیوی با گانودرما
بیماری های شایع کلیه شامل : نفریت مزمن ، سندروم کلیوی دیابتی و نفریت با افزایش قند خون و میزان کلسترول بدن ارتباط مستقیمی دارد. قارچ گانودرما در کاهش میزان قند خون و کلسترول خون تاثیر فوق العاده خوبی داشته و اوره را در بدن تنظیم می کند . طب سنتی با کمک گرفتن ازخاصیت شگفت انگیز قارچ گانودرما قادر به درمان و پیش گیری از بیماری های کلیوی شده است.
قارچ گانودرما و بهداشت روان
گانودرمای خشک شده برای درمان مشکلات عصبی و بیماری های مربوط به اعصاب که ناشی از استرس محیطی است ، بسیار توصیه می شود. این گیاه هیچ گونه تاثیر سکرآوری مانند تاثیرات مواد مخدر و روان گردان ندارد و اصلا موجب وابستگی فرد به مصرف این گیاه نخواهد شد. به این ترتیب می توان قارچ گانودرما را خشک کرد. و به صورت پودر شده در برنامه ی روزانه ی خود گنجاند. استرس بزرگ ترین مشکل افراد در جوامع ماشینی امروز است و تاثیرات ناخوشایندی را در فرد ایجاد می کند .طبق تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان در ژاپن، خواص دارویی قارچ گانودرما در بیماری آلزایمر نیز تاثیرات مثبتی داشته است.

قارچ گانودرما و تقویت عضلات بدن
یکی از خواص این قارچ کاهش درد عضلات و احساس سبکی و آرامش در عضلات بدن است. کسانی که در حال گذراندن دوره ی نقاهت بیماری هستند با مصرف روزانه یک فنجان قهوه ی حاوی گانودرما می توانند روند تقویت عضلات خود راسرعت بیشتری بخشند.
قارچ گانودرما و تقویت سیستم ایمنی بدن
قارچ گانودرما در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر است این قارچ نه تنها سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده بلکه آن را به خوبی تنظیم نیز می کند. این تنظیم تعادل متابولیک را در بدن بهبود داده و سنتز اسیدنوکلئیک را مسیر می کند. این روند در افزایش گلبول های سفید خون و تقویت سیستم ایمنی تاثیر مثبت دارد. قارچ گانودرما با تقویت سیستم ایمنی بدن مانع از بروز انواع بیماری ها در فرد خواهد شد.
پیشگیری از پیری زود رس
نورخورشید ، هوای آلوده ، غذا های کنسرو شده ، فست فود ها ، داروهای شیمیایی و استرس روند پیری را افزایش داده و علائم پیری را در فرد زود تر نشان داده می شود. با مصرف مداوم قارچ گانودرما شاهد تاخیر در روند پیری خواهیم بود و در نتیجه طول عمر افزایش می یابد. قارچ گانودرما در مبارزه با رادیکال های آزاد نقش داشته و از پیری زودرس پیش گیری می کند.
آنتی اکسیدان قوی
Ganoderma Lucidum قوی ترین آنتی اکسیدان گیاهی است که در این گیاه دیده می شود. گانودرما حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان شامل پلی ساکارید، پپتید پلی ساکارید و ترکیبات فنلی است. آنتی اکسیدان ها در سلامت افراد بیشترین تاثیر را دارند.
قارچ گانودرما و پیشگیری از سرطان
قارچ گانودرما موثرترین ماده گیاهی شناخته شده برای مبارزه با تکثیر سلول های سرطانی است. در یک مطالعه پزشکی ۳۶ فرد مبتلا به سرطان پیشرفته به مدت دوازده هفته سه بار در روز گانودرما دریافت کردند. نتایج به دست آمده به وضوح نشان دهنده افزایش سلول های سالم در بیماران بوده است. کمبود اکسیژن یکی از علل اصلی سرطان است. سلولهای سرطانی بدون نیاز به اکسیژن رشد می کنند .
سلول های سرطانی نمی توانند در محیط غنی از اکسیژن رشد کنند. چندین آزمایش آزمایشگاهی نشان داده است که قارچ گانودرما می تواند از متاستاز سرطان جلوگیری کند. عصاره گانودرما در داروهای گیاهی برای سرکوب سلول های سرطانی استفاده می شود. جالب است بدانید که ترکیب پودر گانودرما با چای سبز موجب تقویت رشد سلول های سالم خواهد شد.

قارچ گانودرما و سلامت پوست
استفاده موضعی از گانودرما می تواند برای بهبود زخم های پوستی، اگزما، پسوریازیس، نیش حشرات، زخم ها و خراش ها بسیار موثر باشد. به این منظور گیاه تازه گانودرما را له کرده و روی زخم قرار می دهند.
مداوای عفونت ادراری
Ganoderma همچنین موجب تسکین عفونت های دستگاه ادراری شده و روند درمان را تسهیل می کند. در یک مطالعه موردی ۸۸ نفر مبتلا به عفونت مجاری ادراری به مدت ۲ هفته تحت درمان با قارچ گانودرما قرار گرفتند. روزانه دوز مشخصی از گانودرما به تجویز پزشک به این افراد داده شده است. نتایج به دست آمده از این آزمایش بهبود قابل توجه عفونت ادراری در افراد تحت درمان بوده است. یکی از خواص دارویی قارچ کانودرما افزایش جریان ادرار و سلامت پروستات در مردان است.
کاهش التهاب
گانودرما برای کاهش درد در بیماری های التهابی موثر است. ترکیبی از گنودرما با سان مئوآ (San Mioa) می تواند در کاهش التهاب آرتروز روماتوئید کمک کند. استفاده از خواص دارویی قارچ گانودرما در افراد سالخورده که از بیماری های آرترو روماتید رنج می برند، درمان جایگزین داروهای شیمیایی محسوب می شود.
کاهش قند خون
گانودرما همچنین باعث کاهش میزان قند خون می شود. پلی ساکاریدها با اثرهیپوگلیسمی در این روند نقش داشته و باعث افزایش سطح انسولین پلاسما بهبود متابولیسم کبدی گلوگز می شوند.

گانودرما و تاثیر آن در پرتو درمانی
افرادی که تحت پرتو درمانی قرار دارند می توانند با مصرف روزانه نوشیدنی گانودرما، سیستم ایمنی را تقویت کرده و نتایج بهتری از شیمی درمانی به دست آورند. خاصیت قارچ گانودرما در کاهش علائم پرتو درمانی مانند تهوع، استفراغ، تب، عفونت بی نظیر است. بیمارانی که هم زمان با پرتو درمانی از فرآورده های غذایی گانودرما استفاده می کنند کمتر دچار ریزش مو و کاهش وزن خواهند شد.
سلامت قلب
محققان در چین و ژاپن دریافتند که اسید گانودریک(ganoderic acid )موجود در گنودرما جریان خون را بهبود می بخشد و مصرف اکسیژن در عضله قلب را تنظیم می کند. همچنین گانودرما در کاهش کلسترول تاثیرگذار بوده و از لخته شدن خون در شریان ها پیشگیری می کند. طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف قارچ گانودرما به مدت ۲ هفته، موجب کاهش فشارخون به طور محسوس خواهد شد. کلسترول و فشار خون بالا از بیماری های اپیدمی در قرن حاضر هستند که با مصرف فرآورده های قارچ گانودرما به طور طبیعی درمان می شوند.
خاصیت ضد آلرژیک قارچ گانودرما
عصاره گانودرما می تواند به طور قابل توجهی انواع مختلف واکنش های آلرژیک، از جمله آسم و درماتیت، را مهار کند. Tritpenes، یک ترکیب موجود در گنودرما می باشد که اثرات ضد ویروسی و ضد حساسیت آن به اثبات رسیده است. این ماده باعث آزاد شدن آنتی هیستامین در بدن می شود و مشابه داروهای ضد آلرژی عمل می کند. . Ganoderma برای درمان آلرژی های ناشی از شوک آتوپیک، درماتیت، تب یونجه، کهیر و آلرژی های مواد غذایی و دارویی مفید است.
قارچ گانودرما و کمک به دفع سموم بدن
Ganoderma سموم موجود در بدن را از بین می برد. مصرف داروهای شیمیایی و غذاهای فرآوری شده، سموم بدن را افزایش داده و عوارض ناخواسته ای را در بدن ایجاد می کند. یکی از خواص دارویی قارچ گانودرما مربوط به افزایش اکسیداسیون و تنظیم مقدار pH در بدن است. علاوه بر این گانودرما توانایی اکسیژن رسانی به بافت ها را تا ۱٫۵ برابر بیشتر می کند . پاک کردن سموم از بدن، کاهش عوارض ناخواسته داروها و تنظیم مقدار pH از خواص دارویی قارچ گانودرما در بدن هستند.
کاهش وزن و تناسب اندام
اکسیژن برای سوختن چربی برای سوخت بسیار ضروری است. سطح بالای اکسیژن متابولیسم بدن را افزایش می دهد و منجر به کاهش وزن می شود. قارچ گانودرما با افزایش اکسیژن خون، انرژی بیشتری را ایجاد می کند. به این ترتیب استفاده از فرآورده های گانودرما به همراه تمرینات مداوم ورزشی در کاهش وزن تاثیر بیشتری خواهد داشت.
گانودرما و کمک به درمان افسردگی
راهبان چین باستان از قارچ Reishi برای آمادگی ذهنی در مدیتیشن استفاده می کردند. گیاه گانودرما قرن هاست که برای درمان استرس، اضطراب، بیماری های روحی و افسردگی ناشی از آن مورد استفاده قرار گرفته است. خاصیت آرام بخشی قارچ گانودرما در سرکوب بیماری های روانی تاثیرگذار است.
تاثیرات چای گانودرما
چای گانودرما، یک نوشیدنی طبیعی باستانی از کشور چین است که با قارچ خشک یا پودر شده گانودرما تولیدشده و میتواند برای حفظ و بهبود سلامت بسیار مؤثر باشد. ازآنجاییکه این قارچها طعم تلخ و نامطبوعی دارند عموماً همراه با سایر نوشیدنیها مانند چای یا قهوه مصرف میشوند.
گانودرمای سرخ
برای تهیه چای گانودرما بهتر است که از قارچهای گانودرمایی که دارای رنگ سرخ هستند استفاده کنید چون این قارچها دارای ترکیبات مؤثر و فعال و دارای سطح بالایی از موادی نظیر بتاگلوکان، پلی ساکاریدهای محلول در آب و جدای از موارد فوقتری ترین ها هستند که همگی آنها دارای اثرات آنتیاکسیدانی بوده و بالطبع دارای قدرت تحریک سلامت هستند.
فواید گانودرما
بهطورکلی فواید ناشی از مصرف چای گانودرما عبارتاند از اثر آن در پیشگیری از ابتلای به سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن به علت خواص آنتی باکتریال و آنتی وایرال برای سیستم گوارش، کمک به کاهش فشارخون و بهبود فرایند کاهش وزن بهوسیله تحریک فرایند هضم، سمزدایی از خون و کبد، کاهش حساسیت و آلرژی.
عوارض جانبی گانودرما
جدای از خواص مؤثری که این ماده غذایی و چای آن برای بدن به ارمغان خواهد آورد، ممکن است باعث حساسیت و ایجاد عوارضی جانبی در بدن فرد مصرفکننده شود. ازجمله این عوارض محتمل خشکی دهان، گلو، سینوس و همچنین التهاب معده و وجود خون در مدفوع شخص مصرفکننده باشد. علاوه بر این، مانند هر ماده غذایی دیگر استفاده بیرویه از آن عامل سمی شدن کبد میشود؛ به همین جهت بیش از سه لیوان در روز نباید مصرف شود.

چگونگی و مراحل پرورش قارچ گانودرما
مراحل کاشت قارچ گانودرما
خوشبختاته آب و هوای ایران برا کشت قارچ گانودرما بسیار مناسب است. متخصصان ، کاشت گانودرما را در تابستان توصیه می کنند. می توان برای راحتی کار و بازدهی بیشتر از روش کشت میسلیوم های بارور استفاده کرد. البته روش کشت بافت نیز مناسب است. نحوه کاشت این نوع از قارچ دارای مراحل خاصی است که از جمله آن ها می توان به تهیه کیسه های پلی پروپیلن و تمیز بهداشتی و آماده سازی یک محیط تاریک و مرطوب با دمای ۲۸ تا ۳۵ درجه سانتی گراد اشاره کرد. به طور کلی کاشت قارچ ها در محیط های کوچک انجام می شود و به همین جهت برای پرورش آن ها به هزینه زیادی نیاز نیست.
استریلیزه
بستر مصنوعی قارچ گانودرما را می توان با سبوس گندم، کاه و یا خاک اره فراهم کرد. در ابتدا برای کاشت قارچ گانودرما باید کیسه های پر از کاه بهداشتی و تمیز تهیه کرد. کاه تهیه شده باید کاملا تمیز باشد تا از بیمارها و نفوذ ترکیبات سمی جلوگیری به عمل آورد. در صورتی که دسترسی به کاه تمیز ممکن نباشد، می توان از خاک اره استفاده کرد و درون کیسه ها را پر کرد. برای آنکه خاک اره همچون کاه عمل کند در ابتدا باید آن را با خاک اره و سبوس گندم ترکیب کرد و به بالا بودن رطوبت آن بسیار دقت کرد.
پرورش و کاشت قارچ گانودرما
همچنین باید به خاک اره مقدار کلسیم فسفات و کلسیم کربنات نیز اضافه شود تا شرایط مناسبی برای پروش قارچ به وجود آید. کیسه ای که برای کاشت قارچ گانودرما مورد استفاده قرار می گیرد، باید پلی پروپیلین باشد. پس از آن که کیسه با ترکیباتی که به آن ها اشاره شد، پر گردید باید دهانه آن با نخ محکم دوخته شود. برای آن که کیسه ها به طور کامل استریل و بهداشتی باشد، آن ها را در حدود ۲ ساعت در فشار ۲۲ اتمسفر در اتوکلاو قرار می دهند.

کاشت بذر
پس از آن که کیسه ها به طور کامل بهداشتی و استریل شدند، باید آن ها در مکان بهداشتی قرار داد تا خنک شوند. پس از آنکه کیسه ها خنک شد، باید بذر قارچ استاندارد گانودرما را روی کیسه ها ریخت. سپس کیسه ها را باید در محلی تاریک و مرطوب که دارای دمای ۲۸ تا ۳۵ درجه سانتی گراد است، قرار داد. محیطی که قارچ ها درون آن قرار می گیرند باید از دی اکسید کربن بالایی برخوردار باشد. پس از گذشت چند هفته می توان شاهد رویش میلیون ها میلسیوم قارچ بود که در هر کیسه رشد کرده اند. در این مرحله قارچ به تاریکی مطلق و دی اکسید کربن نیاز دارد.
بریدن سر کیسه ها
حالا باید قسمت بالای کیسه را بریده تا قارچ ها از فضای بهتری برای رشد برخوردار شوند. تشخیص زمان صحیح این کار بسیار مهم است. بهترین زمان برای اینکار زمانی است که ملیسیوم ها نیمی از کیسه را گرفته باشند.
انتقال به سالن
در این مرحله نوبت به انتقال کیسه ها به سالن اصلی رشد است. کیسه ها باید به صورت منظم در قفسه ها و یا در بستر زمینی چیده شوند. رطوبت سالن باید بیشتر از ۸۵ درصد باشد و کیسه ها روزانه دو بار آبیاری شوند. حداقل یک هفته لازم است تا کلاهک قارچ گانودرما نمایان شود. در این زمان باید دمای سالن و رطوبت را کم کرد.
برداشت اولیه
پرورش قارچ گانودرما به دلیل پایین بودن سرعت رشد این قارچ، نیاز به صبر و حوصله زیادی دارد. بعد از ظاهر شدن کلاهک قارچ و هنگامی که نوار سفید رنگ اطراف کلاهک محو شد زمان اولین چینش قارچ است. زمانی که کلاه زرد رنگ قارچ تشکیل شد، باید دما و رطوبت محیط کاهش یابد تا قارچ دچار فساد و تخریب نشود. قارچ ها زمانی به ثمر می رسند و می توان آنها را مورد استفاده قرار داد که رنگ آنها به قرمز یا قهوه ای تبدیل شده باشد. پس از آن که قارچ ها به این رنگ رسیدند، می توان آن ها را برداشت کرد. به طور کلی باید اشاره کرد که زمان کاشت تا برداشت قارچ گانودرما در حدود یک ماه طول می کشد.
بازگشت به مرحله چهارم
بلافاصله بعد از برداشت قارچ ها بهتر است آنها را کامل خشک کنید. عملیات خشک کردن می تواند از دمای ۳۵ درجه و زیر ۵۰ درجه انجام شود و سپس در جای خشک و خنک نگهداری کنید. قارچ گانودرما از قارچ هایی است که پس از برداشت خشک می شود و به همین علت باید آن را به سرعت مورد استفاده قرار داد. به منظور پرورش دوباره قارچ گانودرما و شکل گیری پین هدها، باید شرایط را به حالت اولیه باز گرداند و بهتر است خاک اره یا کاه تازه استفاده شود تا محیط مناسبی برای رویش مجدد قارچ ها فراهم شود و بتوان به محصول باکیفیتی دست یافت. میزان برداشت قارچ گانودرما در بستر مرطوب ۶ تا ۱۲ درصد و در بستر خشک تا ۳۳ درصد است.

آلودگی گانودرما حین کشت و برداشت
اگر کیسه ها استریل نباشد و یا کاشت بذر اصولی انجام نشده باشد، موجب ورود آلودگی به محیط کشت می شود و کپک هایی مانند نوروسپورا و تریکودرما تولید می کند.
چگونگی و نحوه ی استفاده از قارچ گانودرما
قارچ گانودرما لوسیدوم را به روشهای مختلفی میتوان مصرف کرد. اما در تمامی این روشها لازم است که قارچ را آسیاب کرده و به پودر تبدیل نمایید. قارچ گانودرما لوسیدوم پرورشی به علت جنس و بافتی که دارد با آسیاب کردن نیز کاملا پودر (مانند زردچوبه یا مواد دیگر) نخواهد شد.
میزان مصرف قارچ گانودرما
مقدار مصرف قارچ گانودرما روزانه ۱ الی ۳ گرم میباشد که توصیه میشود با یک گرم در روز شروع به مصرف کنید و بعد از بیست روز این مقدار را به دو گرم در روز برسانید. (ایدهآل ۲ الی ۳ گرم در روز است) یک قاشق غذاخوری معادل دو گرم میباشد. برای تاثیرگذاری بیشتر بهتر است این مقدار در دو یا سه وعده و قبـل از وعدههای غذایی مصرف شود. برای مثال اگر روزانه ۲ گرم مصرف میکنید آن را به دو وعده یک گرمی در روز با فاصله زمانی تقسیم نمایید. بهتر است که این قارچ قبل از وعدههای غذایی مصرف شود اما اگر دچار مشکلات گوارشی یا معده هستید بهتر است پس از وعده غذایی مصرف کنید.
توجه: بیشترین میزان مصرف برای بیماریهای خاص نظیر سرطان پنج گرم در روز با مشورت پزشک میباشد.
همانطور که گفته شد قارچ گانودرما را به روش های مختلفی میتوان مصرف نمود. در اینجا این روشها را توضیح میدهیم:
مصرف قارچ گانودرما به صورت دمنوش:
روش پیشنهادی ما برای مصرف گانودرما لوسیدوم مصرف به صورت دمنوش است. در این روش شما باید قارچ را آسیاب کرده و سپس پودر قارچ گانودرما را به مدت ۴۰ دقیقه در قوری دم کنید و مصرف نمایید.
مصرف عصاره قارچ گانودرما:
برای گرفتن عصاره قارچ گانودرما پنجاه گرم پودر گانودرما را در سه لیتر آب به مدت چهار ساعت بجوشانید تا جایی که نیم لیتر آب باقی بماند سپس آن را صاف کرده و در یخچال نگهداری کنید. روزانه بین پنج تا پانزده میلیلیتر از عصاره را میتوانید مصرف نمایید (یک قاشق غذاخوری معادل پنج میلیلیتر میباشد). ایدهآل ده میلیلیتر در روز است که بهتر است این مقدار در دو الی سه وعده مصرف شود.
ترکیب پودر قارچ گانودرما با نوشیدنی ها:
در این روش شما میتوانید پودر قارچ گانودرما را با آبجوش، نسکافه و یا قهوه ترکیب کرده و میل نمایید در صورت تمایل میتوانید مقداری عسل، نبات و یـا شکر به آن اضافه کنیـد. (بجز بیماران دیابتی و کسانی که قند خون بالایی دارند). در این روش لِرد یا تفاله قارچ نیز باید میل شود.
نحوه ی مصرف گانودرما
همان طور که گفته شد پرورش این قارچ با اقلیم کشورمان سازگاری خوبی دارد و پرورش این نوع قارچ در کشورمان روند رو به رشد خوبی داشته است. موارد مصرف این نوع قارچ به عنوان پودر در قهوه های مختلف (قهوه موکا،قهوه لاته،قهوه سوپریم و شکلات داغ گانودرما) تولید شده است که در بازار به فروش می رسد که شامل موارد زیر است:
قهوه کافه لاته ( (coffe lattee: شامل پودر قهوه عربیکا،پودر روبوستا، پودر قارچ گانودرما و فیبر
قهوه کافه سوپریم: (coffee supreme):پودر قهوه،پودرقارچ گانودرما، پودر جینسینگ
شکلات داغ) hot chocolate):پودر قهوه،پودر قارچ گانودرما،کوتوآ،پودر مالت وفیبر

بعضی از فروشندگان قهوه در کشورمان نیز خودشان اقدام به خرید و میکس این نوع قارچ با قهوه می کنند و آن را به فروش می رسانند و در واحد های تولید و عرضه گیاهان دارویی نیز متقاضی خرید این نوع قارچ هستند به عنوان یک گیاه دارویی به مشتریان خود عرضه می کنند اما چیزی مسلم هست این هست که در آینده نزدیک از تولید و عرضه این قارچ در کشورمان زیاد خواهیم شنید.
منبع : مجله خبری