ابداع یک نوع عایق صوتی از قارچ
ابداع یک نوع عایق صوتی از قارچ. به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از نیواطلس، عایقهای صوتی در حال حاضر از مواد مصنوعی یا پایهی معدنی ساخته میشوند. هیچ یک از آنها به راحتی قابل بازیافت نیست و فرآیند تولید آنها نیز همیشه سازگار با محیط زیست نیست.
محققان آلمانی برای حل این مشکل از میسلیوم استفاده کردهاند که رشتههای رشدکننده و رویشی در قارچها محسوب میشوند.
میسلیومها از ساختارهای رشتهای مانند، تشکیل شدهاند. به آنها هیف میگویند. پژوهشگران و محققان ابداع یک نوع عایق صوتی از قارچ، با رشد و کشت این رشتهها در آزمایشگاه آنها را به مجموعهای متشکل از کاه، الیاف چوب و مواد زائد صنعت تولید مواد غذایی افزودهاند.
میسلیوم ها عایق صوتی قارچ ساختند
محققان در موسسه فناوری محیط زیست ایمنی و انرژی آلمان به نام فرانهوف (Fraunhofer) از یک میسیلیوم (توده ای از قارچ) به عنوان عنصر اصلی ساخت عایق استفاده کردند. میسیلیوم اغلب در زیر خاک قرار دارد و به صورت حلقه ای به وجود می آید. این بخش از قارچ جزو قسمت رویشی قارچ محسوب میشود. از نوعی بافت های رشتهای به نام ریسه(نخینه) تشکیل می شوند که شکلی شبیه به لوله دارد. محققان میسیلیوم را در محیط آزمایشگاه برداشت و پس از مخلوط کردن آن به همراه کاه، الیاف چوب و مواد زائد صنعتی در چاپ سه بعدی استفاده کردند. ابداع یک نوع عایق صوتی از قارچ تحولی بزرگ در صنایع محسوب میشود.
میسیلیوم در این ماتریس سه بعدی رشد کرده و ماده جامدی را به وجود می آورد. پس از قرارگیری در کوره با درجه حرارت بالا و حذف قارچ به یک ساختار متخلخل تبدیل می شود که از آن میتوان برای عایق صدا استفاده کرد. این عایق به طور کامل از مواد تجدید پذیر و دور ریختنی احداث شد. با توجه به استفاده از چاپگر سه بعدی میتوان ساختارهای مناسبی نیز برای آن در نظر گرفت.