اخبار علمی حوزه قارچ

قارچ‌های جادویی داروی درمان افسردگی در آینده

با گسترش هرچه بیشتر بررسی‌ها و آزمایش های انجام‌شده بر روی “قارچ‌های جادویی” انتظار می‌رود که این قارچ‌ها در آینده به یک روش درمان برای افسردگی تبدیل شوند.

به گزارش خبرگزاری هاگ و به نقل از گیزمودو، این احتمال وجود دارد که به‌زودی شاهد بهبود سلامت روحی با استفاده از “قارچ‌های جادویی” یا “قارچ سایلوسایبین” (Psilocybin mushroom) باشیم. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در ماه جاری، عنوان دستیابی به موفقیت درمانی را به یک شرکت غیرانتفاعی اختصاص داد که قارچ جادویی را به‌عنوان یک روش درمانی برای افسردگی بالینی ارائه داده بود.

بر اساس برخی مستندات تعدادی از درمانگران در اوایل دهه ۷۰ میلادی، از اثر ترکیبات هذیان آور مانند سایلوسایبین برای درمان بیماران مبتلابه افسردگی یا اضطراب استفاده می‌کردند. البته استفاده از این ترکیبات، در کنار درمان‌های متداول صورت می‌گرفت.

این در حالی است که با افزایش استفاده از این ترکیبات در داروها، دولت‌های حاکم بر کشورهای سراسر جهان، استفاده از آن را ممنوع کردند. طی سال‌ها، سازمان‌هایی ازجمله سازمان غذا و داروی آمریکا تلاش کردند تا این تصمیم را تغییر دهند. به‌ویژه اینکه گزینه‌های در دسترس برای افرادی که به داروهای خاص ضدافسردگی واکنش نشان نمی‌دهند، محدود هستند.

تحقیقات پزشکی

طبق آزمایش‌های جدیدی که روی سایلوسایبین انجام‌گرفته‌اند، تا حد زیادی بر بیماری‌های چالش‌برانگیزتر افسردگی و یا کمک به افراد مبتلا به افسردگی که به بیماری‌های حادی مانند سرطان مبتلا هستند، تمرکز داشته‌اند اما پژوهش این شرکت موسوم به “یوسونا اینستیتوت”(Usona Institute) که در ایالت ویسکانسین آمریکا قرار دارد، استفاده از سایلوسایبین را به‌عنوان یک درمان استاندارد برای افسردگی موردبررسی قرار می‌دهد.

“چارلز ریسون” (Charles Raison)، مدیر بخش پژوهش بالینی یوسونا اینستیتوت در بیانیه‌ای گفته است: نکته مهم این است که تعداد بسیارکمی از مردم، توانایی مقاومت در برابر افسردگی را دارند. داده‌های موجود نشان می‌دهند که ممکن است سایلوسایبین بتواند نسبت به درمان‌های کنونی، پیشرفت بیشتری داشته باشد. باید توجه داشت که برای اثبات تأیید درمان با قارچ جادویی و جایگزین شدن آن با داروهای کنونی ضدافسردگی، به زمان نیاز است.

یوسونا اینستیتوت در حال حاضر، بیمارانی را برای مرحله دوم آزمایش خود جذب می‌کند و امیدوار است که بتواند این مرحله از آزمایش را تا سال آینده آغاز کند. در هر حال حتی اگر این مرحله از آزمایش هم موفقیت‌آمیز باشد، به مرحله دیگری هم نیاز خواهد داشت تا بتواند تأیید کامل سازمان غذا و دارو را برای درمان افسردگی به‌دست بیاورد. این شرکت اکنون سایلوسایبین را طی آزمایش‌هایی در مقیاس بزرگ‌تر بررسی می‌کند تا به تأثیر آن در درمان افسردگی پی ببرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه