کتابخانه قارچ

کتاب پرورش قارچ صدفی

اثری از داود احمدی و محمد احمدی

کتاب راهنمای جامع و مصور پرورش قارچ صدفی نوشته مهندس ساسان جعفرنیا یکی از منابع آموزشی مورد تایید سازمان آموزش فنی‌ و‌ حرفه‌ای کشور، است.
این کتاب با توجه به سابقه چندین ساله تدریس و پرورش قارچ صدفی و آشنایی با نیازهای تولیدکنندگان و علاقمندان به این حرفه تهیه و منتشر شده است.

این کتاب شامل مطالب آموزشی و کاربردی از مرحله آماده‌سازی سالن پرورش و بستر کشت تا مرحله برداشت و بسته‌بندی قارچ صدفی می‌باشد.

مشخصات کتاب

نام کتاب پرورش قارچ صدفی
نویسنده ساسان جعفرنیا
تعداد صفحات 110 صفحه
انتشارات سخن گستر
زبان فارسی
شابک 978-964-04-2708-8
نوبت چاپ ششم / 1395

درباره نویسنده

مهندس ساسان جعفرنیا، کارشناس ارشد باغبانی و مدرس رسمی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از سال 1379 است. وی مؤسس آموزشگاه کشاورزی سبز ایران به عنوان اولین آموزشگاه کشاورزی در ایران بود.

از جمله دستاوردهای وی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تدوین بیش از 120 استاندارد آموزشی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور
  • مولف و مترجم 20 عنوان کتاب تخصصی آموزشی و کاربردی علوم باغبانی
  • مترجم 22 عنوان کتاب در زمینه کسب و کار اینترنتی، سئو سایت، بهره‌وری ، جریان‌های چندگانه درآمد اینترنتی و اینستاگرام مارکتینگ، تبلیغ نویسی ، طراحی سایت و بلاگری
  • تدوین 7 مقاله isi از سال 2009 تا کنون
  • مربی و پژوهشگر برتر سازمان فنی و حرفه‌ای کشور در سال 1387 و 1392
  • ناظر و مشاور خبره سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی
  • مهندس نمونه کشاورزی سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی در سال 1395

 

درباره کتاب پرورش قارچ صدفی

انسان از هزاران سال قبل با قارچ آشنا بوده و از آن بعنوان منبع تامین غذا استفاده کرده است. قارچ‌ها که بیشتر درمناطق جنگلی به صورت خودرو رشد می‌کنند، بعلت بالا بودن پروتئین بعنوان پروتئین جنگل معروف شده‌اند. زمینهایی که دارای خاک غنی از مواد آلی هستند مکان مناسب برای رویش قارچ‌ها می‌باشند.

استفاده از قارچ‌ها به صورت خودرو تا زمان ناپلئون ادامه داشت تا اینکه اولین بار قارچ خوراکی به صورت تصادفی در غار پرورش یافت. در جنگ فرانسه با روسیه ارتش ناپلئون شکست خورد. یکی از سربازان فرانسه که با اسب خود در حال فرار بود چند روز در غاری مخفی شد. وی پس از چند روز متوجه شد روی پهن اسب، قارچ رشد کرده است. وی پس از بازگشت به کشور خود این اتفاق را برای دوستان خود تعریف کرد و یکی از آنها ایده پرورش قارچ در غار را عملی کرد. علت رشد قارچ در غار مناسب بودن شرایط محیطی از لحاظ رطوبت، دما، تهویه و تاریکی در صورت مهیا شدن بستر رشد قارچ (پهن اسب) است.

به تدریج که پرورش قارچ درغارها توسعه یافت بعلت محدودیت تعداد غارها در اروپا و فراوان بودن پهن اسب، صنعت پرورش قارچ در سالن‌های مجهز توسعه یافت که عوامل محیطی در آن شامل رطوبت، دما، تهویه و نورتحت کنترل و بسته به نوع قارچ و نیازهای محیطی به میزان مناسب می‌باشد. در حال حاضر صنعت پرورش قارچ پیشرفت‌های فراوانی داشته و در سه زمینه اصلاح و به نژادی قارچ‌ها، تولید بستر کشت مناسب و مدیریت تولید و کنترل عوامل محیطی تحقیقات فراوان انجام شده و به نتایج مطلوبی دست یافته‌اند.

 

 

به کتابخانه قارچ هاگ مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه