تسهیلات پرورش قارچ از بهزیستی
برای دریافت وام پرورش قارچ از بهزیستی باید شرایط دریافت تسهیلات پرورش قارچ از بهزیستی را دارا باشید. در این مطلب به سوالاتی از قبیل “وام اشتغال زایی بهزیستی چقدر است؟” و “وام بهزیستی به چه کسانی تعلق می گیرد؟” پاسخ خواهیم داد. پس برای اطلاع از نحوه دریافت وام پرورش قارچ بهزیستی، تا پایان مطلب همراه ما باشید.
وام اشتغال زایی بهزیستی چیست؟
سازمان بهزیستی با هدف رسیدن مددجویان خود به استقلال شغلی و کسب درآمد، تسهیلات مالی در اختیار آنها قرار میدهد. زیرا افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی، به دلیل محدودیتهای جسمی، نیازمند حمایت بیشتر این سازمان هستند.
همچنین این وام به کارآفرینانی که اقدام به کارگیری مددجویان بهزیستی، در شغلهای مناسب نمایند نیز تعلق خواهد گرفت.
به این منظور در راستای طرحهای حمایتی دولت برای مددجویان بهزیستی، تسهیلاتی با نام وام خوداشتغالی بهزیستی، به این افراد تعلق میگیرد.این وام از طریق معرفینامه که سازمان بهزیستی در اختیار مددجو قرار میدهد و مراجعه به بانک مربوطه به وی پرداخت میگردد.
برای آگاهی نحوه دریافت تسهیلات پرورش قارچ از بهزیستی و مراحل ثبت نام وام پرورش قارچ بهزیستی، تا آخر مقاله همراه ما باشید.
وام اشتغال بهزیستی به چه کسانی تعلق میگیرد ؟
وام اشتغال بهزیستی برای پرورش قارچ و کسب و کارهای دیگر(وام خود اشتغالی) به اشخاص ذیل تعلق میگیرد:
- زنان سرپرست خانوار و فرزندان آنها
- معلولان تحت پوشش
- افراد مبتلا به اعتیاد که موفق به ترک اعتیاد شدهاند
- بیماران خاص و افراد با نیازهای ویژه
- اشخاصی که مدرک فنی حرفه ای معتبر و یا جواز کسب دارند
از دیگر شرایط لازم برای دریافت وام اشتغال زایی بهزیستی، ثبت اطلاعات در سامانه ارمغان بهزیستی و داشتن سن 18 تا 60 سال است. لازم به ذکر است هر مددجو فقط یکبار میتواند از تسهیلات بهزیستی استفاده نماید.
مدارک لازم برای دریافت وام پرورش قارچ بهزیستی
- شناسنامه و کارت ملی
- معرفی نامه ( از طرف یکی از: کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران یا وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
- تشکیل و تکمیل پرونده با شناسایی مراجع مربوطه زیر نظر مددکار اجتماعی و کارشناس مربوطه به حوزه مورد نظر
- سنجش متقاضی بر اساس معیارهای لازم؛ از جمله بررسی شرایط روحی و روانی، جسمی، اجتماعی، محیطی و مهارتها
- داشتن برنامه شغلی(طرح)
- اجرای برنامه شغلی تدوین شده شامل آموزشها، مشاوره و راهنمایی
- ارزیابی متقاضی توسط تیم حرفهای
- معرفی متقاضی به کاریابی جهت تأمین شغل توسط تیم ارزیاب در محدوده شهرستان
- نظارت و پیگیری روند کار متقاضی توسط کمیته تخصصی در منطقه استان و شهرستان
نکات تکمیلی:
زنان سرپرست خانوار و فرزندان آنها
این گروه متقاضی میتوانند تسهیلات پرورش قارچ از بهزیستی را بدون ضامن و در زمان کمتری با مدت زمان بازپرداخت بلندمدت دریافت کنند. مدارک مورد نیاز دریافت وام بهزیستی برای این گروه شامل موارد زیر میشود:
- مدارک مالی شامل گزارش درآمد خانواده، گواهی پرداخت مالیات و…
- مدارک تحصیلی فرزند زنان سرپرست خانوار در صورتیکه این گروه تصمیم به دریافت وام داشته باشند. شامل گواهی اشتغال به تحصیل از مدرسه یا مؤسسات آموزشی
معلولان
وام بهزیستی در حوزه توان بخشی به معلولانی که توانایی ایجاد شغل داشته باشند، تعلق میگیرد. این گروه نیاز به مدارک زیر برای دریافت وام خواهند داشت.
- گزارش تشخیص معلولیت متقاضی
- داشتن مدرک معتبر فنی و حرفهای مانند گواهینامه رانندگی، پرورش قارچ، کامپیوتر و سایر موارد
وام بهزیستی برای پرورش قارچ چقدر است ؟
سقف فردی تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی بهزیستی، 150 میلیون تومان و سقف کارفرمایی به ازای بکارگیری تعداد افراد مددجو متناسب با سقف فردی، حداکثر 400 میلیون تومان است.
همچنین، سقف فردی تسهیلات برای رستههای اعلامی مدنظر دستگاههای ذینفع در صورت تایید رستههای شغلی توسط کمیسیون پولی و اعتباری بانک مرکزی، 300 میلیون تومان و سقف جمعی این رستهها 40 درصد از کل منابع اختصاص یافته به دستگاه میباشد.
حسب تصمیمات متخذه در کمیسیون عملیات پولی و اعتباری مورخ 1403/02/05 میزان تضامین دریافتی از شخص دریافت کننده تسهیلات حسب مبلغ وام متفاوت میباشد.
اقساط وام بهزیستی
وام خود اشتغالی بهزیستی بین 150 تا 400 میلیون تومان است. بنابراین مبلغ اقساط نسبت به مقدار وام متغیر خواهد بود. شرایط کلی اقساط وام شامل:
- کارمز وام اشتغال زایی بهزیستی 4% است.
- مدت بازپرداخت تسهیلات بهزیستی 7 سال است.
ضامن
برای وام خوداشتغالی با مبالغ پایین (زیر 15 میلیون)، یک ضامن و برای مبالغ بالاتر با معرفی دو ضامن با ارائه گواهی کسر از حقوق، الزامی است.
نحوه ثبت نام و دریافت وام اشتغال زایی بهزیستی
به منظور دریافت وام اشتغال زایی بهزیستی لازم است که ابتدا مشخصات فرد متقاضی در سامانه ارمغان بهزیستی ثبت شود. پس از آن، متقاضی میبایست بصورت حضوری به سازمان بهزیستی مراجعه نماید و درخواست وام اشتغال خود را در این سازمان به ثبت رساند.
پس از تایید مددکار و ارسال پرونده به بهزیستی شهرستان، مددجو ضمن معرفی به بانک میتواند تسهیلات خود را دریافت کند. بنابراین، دریافت وام اشتغال بهزیستی به صورت حضوری بوده و در حال حاضر، سامانهای جهت ثبت درخواست وام این سازمان راهاندازی نشده است.
اشخاص متقاضی میبایست پیش از مراجعه به بانک، معرفی نامه مذکور از یکی از سازمانها را دریافت نماید.
همچنین تهیه و ارائه مدارک لازم، ثبت نام در سامانه، مراجعه به بانک و تکمیل فرمهای مربوطه، سپردن تضامین و وثایق خواسته شده از دیگر شرایط لازم برای دریافت وام اشتغال زایی پرورش قارچ بهزیستی است.
سایر وام ها برای پرورش قارچ
به غیر از وام بهزیستی برای پرورش قارچ، با چند نوع تسهیلات دیگر نیز میتوان شروع به این کار کرد.
وام خوداشتغالی کمیته امداد
مددجویان کمیته امداد نیز مانند مددجویان بهزیستی، جز اقشار ضعیف و آسیبپذیر جامعه هستند. از این رو کمیته امداد امام خمینی جهت حمایت از مددجویان خود، اقدام به پرداخت تسهیلاتی برای شروع فعالیت تولیدی(نظیر پرورش قارچ)، در قالب وام کارآفرینی به افراد تحت پوشش خود، مینماید.
مبلغ وام خوداشتغالی کمیته امداد در حال حاضر، 150 میلیون تومان با کارمزد 4 درصد است. البته قرار است تا در آینده نزدیک، مبلغ آن به 300 میلیون افزایش یابد. برای دریافت این وام، لازم است مددجویان در سامانه سها یا سامانه کارا ثبتنام کنند.
وام اشتغال روستایی
هدف از وام اشتغال زایی روستایی، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها است. بانک مشارکنکننده در این طرح شامل: پست بانک، بانک کشاورزی، بانک توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید هستند. برای دریافت این وام، متقاضی باید به سامانه کارا مراجعه کرده و طرح پیشنهادی خود را ثبت کند. مبلغ این وام تا سقف 250 میلیون و پس از بررسی در دستگاه اجرایی تا 2.5 میلیارد نیز قابل افزایش است.
وام اشتغال بانوان
در راستای حمایت از بانوان سپرست خانوار (همسر خود را از دست دادند یا از کارافتادگی همسر)، و همینطور حمایت از مشاغل خانگی، تسهیلات خوداشتغالی به بانوان تعلق خواهد گرفت. زنانی که قصد راهاندازی کسب و کار خانگی نظیر پرورش قارچ را دارند، میتوانند با ثبتنام در سامانه کارا و ثبت طرح، درخواست وام خوداشتغالی بانوان نمایند.|
مبلغ وام اشتغال بانوان، 100 میلیون تومان است.
وام اشتغال زایی سپاه
سپاه پاسداران نیز در راستای اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال و کمک به تولید ملی، به متقاضیان خواستار راهاندازی کارگاه و کسبوکار، وام خوداشتغالی یا کارآفرینی اهدا مینماید.
ویژگی وام خوداشتغالی سپاه، سود کم و اقساط بلند مدت آن است. این وام به اعضای بسیج، در زمینه هایی چون پرورش قارچ، کشت گیاهان دارویی، بلدرچین و نظیر آنها تعلق میگیرد.
وام اشتغال زایی بانک ملی
وام اشتغالزایی بانک ملی ویژه افرادی است که از سازمان بهزیستی، بنیاد شهید، امور ایثارگران و کمیته امداد امام خمینی معرفینامه داشته باشند.
مبلغ وام اشتغالزایی بانک ملی 150 میلیون تومان است. نرخ سود آن 4 درصد و حداکثر مدت زمان بازپرداخت تسهیلات 84 ماه میباشد.
خبری در مورد وام پرورش قارچ بهزیستی
به گزارش هاگ، از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۰ نفر از مددجویان موفق به دریافت تسهیلات پرورش قارچ از بهزیستی شدند. مددجویان توانستند از طریق پرداخت تسهیلات ابلاغی اشتغالزایی(وام پرورش قارچ بهزیستی) این نهاد، به کارآفرینی مشغول شوند.
رئیس بهزیستی گناوه مجموع تسهیلات اعطایی به مددجویان را ۱۷۰ میلیارد ریال دانست. آنها در حوزه مشاغل خانگی و کارآفرینی نظیر پرورش قارچ، قالی بافی، جوشکاری، لبنیاتی و برق مشغول به کار شدند.
یدالله خرم نژاد در خصوص وام پرورش قارچ بهزیستی اظهارداشت به غیر از تسهیلات اشتغالزایی، اعتبارات دیگری برای کمک هزینه بلاعوض ساخت و خرید مسکن، کمک هزینه درمانی، ازدواج، بلاعوض مشاغل خانگی روستایی، گفتار و کاردرمانی، خرید اندام های مصنوعی، بیمه، وسایل کمک توانبخشی از قبیل سمعک، ویلچر و واکر عصا برای مددجویان ابلاغ و اختصاص مییابد که تا پایان سال جاری تداوم خواهد یافت.
چهار هزار نفر در واحد توانبخشی
رئیس بهزیستی گناوه مطرح کرد که حدود چهار هزار نفر در واحد توانبخشی تحت حمایت بهزیستی این شهرستان مشغول به کار هستند. در سر فصلهای اشتغال، کمک بلاعوض اشتغال روستایی، وسایل کمک توانبخشی، هزینه کاشت حلزون، مناسب سازی منزل و خودرو، کمک هزینه ساخت و خرید مسکن تا مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان برای خانوادههای تک معلول و ۱۵۰ میلیون تومان برای خانوادههای ۲ معلولی، پرداخت حق بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی خدمات دریافت میکنند.
وی بیان کرد: بهزیستی این شهرستان هشت مرکز توانبخشی روزانه و یک مرکز شبانه روزی و تحت نظارت دارد. افراد دارای کم توانی و معلولیت در این مراکز تحت مراقبت هستند و یا بهزیستی به آنها خدمات ارایه میدهد.
خرم نژاد گفت: امیدواریم در حمایت و توانمندسازی افراد دارای معلولیت تلاش شود و با عمل به قانون حمایت از حقوق معلولان، در احقاق حقوق شهری این افراد بیش از پیش با همکاری دیگر نهادها همتی مضاعف کنیم.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی