آفات قارچ چیست؟

آفات قارچ شامل:
۱-مگسهای قارچ خور
۲-نماتود
۳-کنه
1-مگس قارچ خور
سیارید (مرحله لارو بودن)
فورید (انتقال بیماری)
جهت مبارزه از حشرهکشهای دیازینون و مالاتیون (به میزان ۵ در ۱۰۰۰ یا ۴ در ۱۰۰۰)، کاغذهای چسبی و یا حشرهکشهای برقی استفاده میکنند.
۲-نماتود
نماتد ها جانوران بسیار ریز کرمی شکل و اکثراً در حدود ا میلیمتر هستند و برای دیدن آنها باید از میکروسکوپ استفاده کرد. نماتد های آسیبرسان به قارچ خوراکی با نیش زدن به میسیلیوم ها و مکیدن مواد داخلی آنها به محتویات داخل آنها آسیب رسانده و رشد آنها را متوقف مینماید، به همراه آلودگیهای باکتریایی ایجادشده؛ باعث بالا رفتن خسارت میشود. آلودگی و خسارت ناشی از نماتدها با توجه به فساد ایجادشده سبب ایجاد بوی نامطبوع در سالنهای پرورش قارچ میگردد.
نماتود دم فنری (Sprinted) باعث لک شدن قارچ و لزج و سیاه شدن خاکپوششی میشوند. با استفاده از فرمالین ۲۰ درصد و دمای بالای ۲۵ درجه سانتیگراد در مرحله پاستوریزاسیون خاکپوششی استفاده میکنند.
۳-کنه
کنهها جانورانی ذرهبینی و کرکی هستند که پرواز نمیکنند، ۵۴ گونه از کنهها در مناطق مختلف جهان گزارششده است که ۱۶ گونه از آنها خسارت اقتصادی شدیدی به سالن های پرورش قارچ وارد میکنند. بهترین دما برای رشد کنه هادمای ۲۵ درجه سانتیگراد است و معمولاً از بذر و میسیلیوم های قارچها تغذیه میکنند.
تفاوت کنهها با حشرات بدون بال، دوقسمتی بودن و وجود یک جفت پای اضافی در آنهاست که حشرات دارای ۳ جفتپا و کنهها دارای ۴ جفتپا هستند. کنههایی که درسالنهای پرورش قارچ فعالیت دارند ساپروفیت هستند؛ و از مراحل کمپوست سازی وارد سالنها میشوند. برای مقابله با آنها از سمهای او مایک، (نیسورون + نئورون) میتوان استفاده کرد.