خودکفایی در پرورش قارچ خوراكی صدفی
با همکاری اداره جهاد کشاورزی، کارگاهی برای اشتغال، کارآفرینی و خودکفایی در پرورش قارچ صدفی در سطح شهرستان و بخشها برای جوانان تفتان افتتاح گردید.
بخشدار تفتان با تاکید بر این که توسعه پرورش قارچ، نقشی تاثیرگذار در حوزه اشتغال استان دارد، گفت: « قارچ جزء مشاغل زود بازده میباشد که برای درآمدزایی و اشتغالآفرینی گزینه مناسب و مفیدی است که با سرمایه اندک بازدهی خوبی دارد.»
به گزارش هاگ، عیدمحمد شاقوزایی افزود: «این آموزش در راستای فعالسازی دهیاران و اشتغالزایی برای مردم در سوله ۲۰۰ متری آمادهسازی شده است. با توجه به اینکه دوره کامل برداشت قارچ ۴۵ تا ۶۵ روز است میتواند جزء مشاغل زود بازده برای درآمدزایی و اشتغال برای مردم بخش نازیل و چاه احمد باشد.
بخشدار تفتان بیان کرد: «در زمینه آموزش و کاشت قارچ محرابآباد بخش نازیل پیش گام است و با تصمیمات اتخاذ شده توسط بخشداری مقرر شده تمام دهیاران بخش با همکاری جهاد کشاورزی شهرستان تفتان اجرای این طرح را در برنامههای خود داشته باشند.
پرورش قارچ در تفتان
شهرستان تفتان یکی از شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان است. مرکز این شهرستان، شهر نوکآباد میباشد. این شهرستان در پرورش قارچ فعال است و تلاش مسئولان بر افزایش بهرهوری و ترویج این حرفه در منطقه است. به همین منظور تصمیم بر این شده که علاوه بر قارچ دکمه ای، قارچ صدفی نیز در این منطقه تولید گردد. امید که با فرهنگسازی مصرف آن بتوان به سودآوری و بهرهوری بهتر این مزارع جدید کمک کرد.
با همکاری اداره جهاد کشاورزی شهرستان تفتان از توابع استان سیستان و بلوچستان در روزهای ابتدایی سال 1402 بهره برداری از نخستین کارگاه پرورش قارچ صدفی در این شهرستان انجام گردید. از ویژگیهای این پروژه تولیدی این است که مهارت روستاییان علاقهمند به پرورش قارچ صدفی را ارتقاع دهد. همچنین از نظر درآمدزایی و ایجاد اشتغال در مساحتهای کوچک همچون انبارهای خانگی و زیرزمینها تا مساحتهای بزرگ همچون کارگاههای صنعتی اجرا شود.
توليد و پرورش قارچ صدفی ٣٠ درصد هزينه و ٧٠ درصد سود دارد
این کارآفرین که از اهالی بخش نازیل شهرستان تفتان واقه در استان سیستان بلوچستان است، با ایجاد کارگاه پرورش قارچ صدفی در سالنی به مساحت 40 متر مربع برای اولین بار در این منطقه زمینه اشتغال 4 نفر را فراهم نموده است.
برای راهاندازی این شغل در مرحله نخست علاوه بر داشتن سرمایه مهمترین عامل علاقه به انجام این کار است. زیرا پرورش قارچ کاری حساس میباشد. در مرحله دوم احداث سالن پرورش قارچ با رعایت استانداردهای لازم و تجهیز سالن با موارد لازم و در دسترس است. هر دوره پرورش قارچ خوراکی حدود ۲ماه طول میکشد و تولیدکننده ۳ الی ۵ دفعه (فلاش) برداشت محصول دارد.(۱۴ فروردین ۱۴۰۲)
منبع: صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان
خودکفایی و کارآفرینی با قارچ صدفی
حسينی این جوان کارآفرین میگوید: با هزينه ٢ ميليون تومان و اختصاص قسمتی از خانه پدری برای تجهيز سوله پرورش قارچ صدفی، كار را آغاز كردم. اکنون بعد از يك ماه فصل برداشت قارچها رسيده است.
حسینی افزود: پیش از شروع کار هيچگونه آشنايی با روند توليد و پرورش قارچهای صدفی نداشتم. اما با مشاوره در این خصوص توانستم، تولید قارچ صدفی را به ثمر برسانم.
محبی كارشناس پرورش قارچ صدفی نیز گفت: توليد و پرورش قارچ صدفي ٣٠ درصد هزينه و ٧٠ درصد سود دارد.
علي شهركي معاون اقتصادي و مردمياري قرارگاه عملياتي شهيد هراتي سيستان گفت: برای ايجاد اشتغال این قرارگاه، تسهيلاتی را برای علاقهمندان به توليد و پرورش قارچ صدفی در نظر گرفته است. خودکفایی در پرورش قارچ خوراكی صدفی.
وي افزود :هماکنون در اين بخش براي ٢٠٠ نفر بصورت مستقيم و غيرمستقيم اشتغالزايی کردیم. قارچ تولیدی علاوه بر عرضه در منطقه به استانهای همجوار نيز صادر میشود.
حسيني گفت: با هزينه ٢ ميليون تومان و اختصاص قسمتی از خانه پدري براي تجهيز سوله پرورش قارچ، كار را آغاز كردم. اکنون بعد از يك ماه فصل برداشت قارچها رسيده است.