صادرات قارچ خوراکی و دارویی

راه اندازی کریدور سبز برای صادرات قارچ به روسیه

در حال حاضر فقط مقدار محدودی قارچ صادر میشود

نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور، از اختصاص یارانه و راه اندازی کریدور سبز برای توسعه صادرات قارچ به روسیه، خبر داد.

دبیر انجمن صنفی گفت: با آغاز فصل گرما، میزان صادرات قارچ به عراق کاهش یافته است و در حال حاضر فقط مقدار محدودی به کشورهای حوزه خلیج فارس، صادر میشود.

به گفته وی، قارچ خوراکی محصول حجمی است که هزینه ترابری بالایی برای صادرات به روسیه دارد؛ بنابراین با اختصاص یارانه و راه اندازی کریدور سبز، امکان توسعه صادرات قارچ به بازارهای روسیه وجود دارد. اما در شرایط فعلی صادرکنندگان تنها برای تکمیل سبد صادراتی، ترانزیت قارچ به روسیه را به اندازه ای محدود انجام میدهند.

وضعیت فعلی بازار قارچ و صادرات

دبیر انجمن صنفی قارچ در ادامه گفت: بنابر آمارها، روزانه حدود 500 الی 800 تن قارچ به بازارهای هدف صادر می شود و برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال، میزان صادرات قارچ به 8 تا 9 هزار تن برسد.

باغبانی قیمت کنونی خرید هر کیلوگرم قارچ دکمه‌ای را سرمزرعه (از تولیدکننده) بسته به کیفیت 80 الی 90 هزار تومان برآور کرد. همچنین قیمت قارچ در خرده فروشی‌ها را بسته به کیفیت و مناطق مختلف، 105 الی 125 هزار تومان اعلام کرد و گفت: فروش قارچ بالاتر از 125 هزار تومان برای مصرف کننده قابل قبول نیست و گرانفروشی محسوب میشود.

وی اضافه کرد: بنابر آمار سرانه مصرف قارچ کشور در حال حاضر 2.2 تا 2.6 کیلوگرم است که با استانداردهای جهانی، حدود 1.5 کیلو فاصله دارد. برآوردها حاکی از آن است که تولید قارچ تا پایان سال به 220 هزار تن برسد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


صادرات قارچ به روسیه در دستور کار است

1401/06/09

محمد مهدی برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، اظهار داشت: 3 میلیون هکتار باغ و 23 هزار هکتار گلخانه فعال در کشور  وجود دارد، همچنین  25 میلیون و 700 هزار تن از انواع محصولات باغی در کشور تولید می شود و 20 درصد سطح زیر کشت در اختیار محصولات باغی است.

صادرات قارچ خوراکی از ایران به روسیه صادرات قارچ به روسیه در دستور کار است
صادرات قارچ خوراکی از ایران به روسیه

وی 50 درصد درآمد و ارزآوری بخش کشاورزی را در بخش باغبانی دانست و افزود: ایران رتبه 1 تا 8 تولید 31 قلم محصول باغی را در جهان دارد( از جمله رتبه 6 در پرورش قارچ).

  • در این جلسه یکی از خبرنگاران سوالی پرسید که: محدودیت‌ ها در زیرساخت‌ های کشور باعث شده است که نتوانیم قارچ تولیدی در کشور را صادر کنیم در حالی که کشور روسیه خواهان این محصول است، آیا اقدامی برای رفع موانع صادرات قارچ انجام دادید؟ برومندی در جواب این سوال گفت: تولید قارچ به 200 هزار تن در سال می‌رسد. در استان کردستان واحد تولید قارچ در نزدیکی مرز تاسیس شده است که این واحدها در حوزه معاونت باغبانی پیگیری می‌شود، ما برای صادرات قارچ، سبزی و صیفی نیازمند تامین و توسعه زیرساخت‌ ها در کمترین زمان ممکن هستیم چرا که این محصولات فسادپذیر هستند و زمان ماندگاری آنها کوتاه است.
  • صادرات قارچ به روسیه در دستور کار است.
    معاون امور باغبانی وزارت کشاورزی ادامه داد: این واحد تولید قارچ در دولت سیزدهم برای نخستین مرتبه اعتبار کارگو گرفت (کارگو روش حمل باری است که در آن کالا از طریق هواپیما های غیرمسافری و تجاری به نقاط مختلف دیگر فرستاده می­شوند) و مجوز را برای صادرات قارچ دریافت کرد و این موضوع کمک می‌کند که قارچ تولیدی را صادر کنند؛ هم اکنون قارچ تولید شده در استان کردستان به عراق و کشورهای آسیای میانه صادر می‌شود و تلاش داریم که صادرات قارچ خوراکی به کشور روسیه را نیز آغاز کنیم.

برومندی با بیان اینکه سالانه 450 میلیون دلار ارز برای واردات موز از کشور خارج می‌شود، افزود: ما در کشور در تولید همه انواع میوه به خودکفایی رسیدیم به جز 4 قلم میوه گرمسیری شامل موز، آناناس، نارگیل و انبه، که به ناچار آنها را وارد می‌کنیم و برای واردات موز در سال گذشته حدود 450 میلیون دلار ارز از کشور خارج شد؛ سال گذشته 7 هزار و 200 تن آناناس، 16.5 هزار کیلو نارگیل، 75 هزار تن انبه و 600 هزار تن موز وارد کردیم. اما سیاست تولید این میوه‌ها به ویژه انبه پاکوتاه و موز را دنبال می‌کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه سال گذشته 100 هزار تن موز در کشور تولید شد، افزود: پیش بینی می‌شود تولید موز از 150 هزار کیلو بگذرد.

معاون امور باغبانی وزارت کشاورزی میزان سرمایه گذاری در حوزه باغبانی در دولت 13 را حدود 50 هزار میلیارد تومان دانست و گفت: در هفته دولت از 10 هزار میلیارد تومان بهره برداری کردیم که این حجم از سرمایه گذاری برای 10 هزار نفر شغل ایجاد کرد.

وی اضافه کرد: سرانه مصرف میوه در کشور به ازای هر فرد 150 کیلو درسال است. اگر این عدد را در جمعیت  85 میلیون نفری ضرب کنیم متوسط قیمت میوه را کیلویی 15 هزارتومان در نظر بگیریم سالانه بخش باغداری  بیش از  200 هزارمیلیارد تومان تولید ثروت می کند.

وی در پاسخ به این پرسش که ذبیح الله اعظمی ساردویی در جلسه‌ای که هفته گذشته در سازمان حفظ نباتات برگزار شد اعلام کرد که گزارش سازمان غذا و دارو در زمینه باقی‌ مانده سموم در میوه و تره‌ بار نگران کننده است این در حالیست که شما در گزارش‌ خود سلامت محصولات را تایید کردید در این میان چه سازمان و نهادی کوتاهی و در گزارش‌های خلاف واقع بیان می کند؟ گفت: جایگاه مجلس و کمیسیون کشاورزی برای وزارتخانه ارزشمند است و نکاتی که بیان می‌کند قابل پیگیری است و ما به رای و نظر آنها احترام می‌گذاریم.

برومندی تولید غذای سالم را مهم‌ترین وظیفه وزارت کشاورزی عنوان کرد و افزود: در بخش باغبانی 2.8 میلیون تن صادرات محصولات به تمام دنیا داشتیم و بیش از  20 درصد محصولات باغی صادر می‌شود این صادرات محدود به کشورهای همسایه نیست و در تمام دنیا محصولات ایرانی صادر می‌شود و همه کشورها پیش از مصرف سلامت آنها را تایید می‌کنند؛ اروپا و روسیه برای مصرف محصولات استانداردهای بالایی دارند و همین 20 درصد صادرات محصولات که حدود 3 میلیارد دلار درآمد ارزی دارد معدلی از تولید کشور است.

معاون وزیر کشاورزی ادامه داد: محصولات باغی صادر شده درهم است و آنها را تفکیک نکردیم بنابراین در همه این سالها محصولات عرضه می‌شود اگر این مساله‌ای داشتیم جهان مانع صادرات محصولات ما می‌شد. ایران بعد از سوریه و مراکش کمترین مصرف کود در جهان را دارد همچنین در مصرف سم متوسط مصرف سم در کشورهای اروپایی و ژاپن نسبت به ما بیشتر است.

وی با بیان اینکه نوع سموم برای مبارزه با آفت‌ها مشخص شده است، افزود: دیگر کشورهای برای یک مشکل و آفت در دفعات مختلف از سموم  متفاوت استفاده می‌کنند و از هر سمی یک مرتبه استفاده می‌کنند از این‌ رو در آزمایش‌ها و آنالیزها سموم باقی‌ مانده را نشان نمی‌دهد اما به دلیل محدودیت‌ هایی که داشتیم با رعایت استانداردها از سموم استفاده می‌شود.

این مقام مسئول سلامت محصولات باغی را تایید کرد و افزود: ما جلسات مشترک با سازمان غذا و دارو داریم و بازار و میادین را رصد می‌کند و این جزو وظایف مهم است بنابراین نظارت دقیقی بر تولید غذای سالم در کشور وجود دارد و ما مراقب آن هستیم.

اخبار صادرات قارچ را در هاگ بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده + 13 =