محصولات گلخانهها و قارچ خوراکی باید صادرات محور باشد
مدیرکل دفتر امور گلخانههای وزارت جهادکشاورزی: محصولات گلخانهها و قارچ خوراکی باید صادرات محور باشد.
توسعه گلخانهها بهانهای برای تغییر کاربری نباشد
به گزارش هاگ به نقل از ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه محصولات گلخانهها باید صادرات محور باشد، گفت: در غیر اینصورت با هزینه های بالای احداث گلخانهها، کشاورزان توان رقابت با محصولات تولیدی در فضای باز را نخواهند داشت، پس باید محصولات قابلیت صادرات داشته باشند.
غلامرضا تقوی ۱۴ تیرماه در اولین همایش گلخانه داران چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه توسعه گلخانهها به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است، اظهار کرد: پیشنیاز لایحه توسعه گلخانهها تهیه شده است و نیازمند حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای تصویب طرح هستیم، تمامی چالشها و بحرانهای پیشبینی شده در این لایحه دیده شده است.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی افزود: یکی از مهمترین چالشهای گلخانهداری بحث بحران اکولوژیست بوده و چالشهای دیگر در حوزههای دانش بنیان، سرمایه، بحران آب و بازار است و در لایحه ارائه شده به مجلس شورای اسلامی این چالشها مورد توجه قرار گرفته و در دو محور برنامهریزی صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه محصولات گلخانهها باید صادرات محور باشد، عنوان کرد: در غیراینصورت با هزینههای بالای احداث گلخانهها، کشاورزان توان رقابت با محصولات تولیدی در فضای باز را نخواهند داشت، پس باید محصولات قابلیت صادرات داشته باشند.
تقوی با تاکید بر اینکه در حوزه گلخانهها بهدنبال توسعه عددی نیستیم، گفت: بهدنبال توسعه متوازن در این حوزه هستیم و مولفهها باید بهصورت متوازن رشد کند، در بحث تقویت نیروی متخصص عقب افتادهایم، همچنین در بحث صادرات عقب افتادهایم و باید تقاضای ۶۰۰ میلیون از جمعیت کشورهای همسایه را جلب کنیم.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی افزود: اگر روزی در بحث تامین سوخت گلخانهها با افزایش قیمت مواجه شویم، گلخانه داران در مناطق سردسیر زمینگیر خواهند شد و باید در حوزه سوخت نگرش جدید داشته باشیم.
وی با بیان اینکه برای اجرای لایحه توسعه گلخانهها نیازمند اعتبار و نیروی انسانی هستیم، بیان کرد: در اجرای این طرح باید نگاه ویژهای مانند آبیاری نوین داشته باشیم، گلخانههای تابع اقلیم امروز یک نسخه شفابخش برای بحران انرژی است و در چهارمحال و بختیاری نیز مصداق دارد و سیاستهای وزارت جهادکشاورزی تغییر پیدا کرده و این سیاست باید تبیین شود.
تقوی با بیان اینکه سه مولفه در بحث تسخیر بازارهای جهانی و صادرات باید مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: تولید انبوه، عرضه مستمر و تولید با کیفیت در بحث صادرات حائز اهمیت است، اگر گلخانهها به این سمت حرکت نکند، نمیتوان موفق عمل کرد.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اینکه باید محصول تولیدی در گلخانهها استاندارد و گواهی شده باشد، تاکید کرد: تولید محصول با این ویژگی نیازمند دانش فنی، سرمایهگذاری مناسب و جانمایی صحیح است، محصولاتی که در گلخانه تولید میشود باید دارای شناسه باشد و این مسئله مورد تاکید وزارت جهادکشاورزی است.
وی تاکید کرد: تاکنون افزون بر ۱۴۰۰ گلخانه در کشور برای محصولات تولیدی شناسه دریافت کردهاند، یادآور شد: در سال گذشته عملکرد در این حوزه صفر بود، در قالب توسعه متوازن باید محصول، زمانی توزیع شود که دارای گواهی سلامت باشد، مردم باید محصول سالم مصرف کنند.
تقوی با تاکید بر اینکه تولید محصولات کمآببر در گلخانهها در دستور کار قرار گرفته است، بیان کرد: طرح مفصلی برای این منظور تهیه شده است، در توسعه متوازن بهدنبال این نیستیم که سطح زیر کشت غلات را به زیر کشت محصولات گلخانهای ببریم، باید از اراضی دیگر استفاده کنیم.
مدیرکل دفتر امور گلخانهها، گیاهان زینتی و قارچ خوراکی وزارت جهادکشاورزی تاکید کرد: توسعه گلخانهها بهانهای برای تغییر کاربری نباشد، با قاطعیت باید با این مسئله برخورد شود تا اصل توسعه گلخانهها زیر سوال نرود.
وی تولید محصولات گلخانهای ارزآور را مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: تولید محصولاتی مانند موز را در گلخانههای مناطق گرمسیر در دستور کار قرار دادیم، همچنین افزایش ضریب خوداتکایی در گلخانهها مورد توجه است.
مدیرکل دفتر امور گلخانههای وزارت جهادکشاورزی در پایان توضیح داد: بحث آموزش برای تربیت نیروی ماهر جهت بکارگیری در گلخانهها مورد توجه قرار گرفته است، تاکنون ۲۰ هزار نفر از شاغلان در گلخانهها آموزش دیدهاند و برای آنها گواهی صادر میشود.