قارچ ملارد بزرگترین مزرعه قارچ کشور
در این مقاله قصد داریم در خصوص بزرگترین برند حال حاضر بازار قارچ ایران ، یعنی شرکت قارچ ملارد اطلاعات، تاریخچه و توضیحات مفصلی از زمان احداث تا تولید ارائه کنیم. کارخانه قارچ ملارد(شرکت ملارد) در خاورمیانه بینظیر است.
کشت و صنعت ملارد از ابتدای احداث تا تبدیل شدن به بزرگترین برند قارچ ایران
شرکت کشت و صنعت ملارد، صاحب نام تجاری “قارچ ملارد” از پیشرفتهترین و مجهزترین مراکز تولید قارچ تازه، کنسرو قارچ و بستر رویش قارچ خوراکی (کمپوست قارچ) در ایران میباشد که بخش عمده بازار فروش قارچ کشور را در اختیار دارد. این شرکت در حال حاضر در جوامع بین المللی به عنوان نماد تولید قارچ در ایران شناخته میشود.
در ادامه با معرفی کامل شرکت کشت و صنعت قارچ ملارد با ما همراه باشید.
تاریخچه شرکت قارچ ملارد
برای معرفی شرکت کشت و صنعت ملارد ابتدا به بیان تاریخچه این شرکت میپردازیم
تاسیس شرکت کشت و صنعت ملارد
سال 1364 آغاز کار قارچ ملارد بود.
ساخت این مزرعه در سال ۱۳۶۴ در سرآسیاب شهرستان ملارد واقع در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر کرج و ۴۵ کیلومتری غرب تهران آغاز شد. در ابتدا با ۱۳ سالن پرورش و تولید ۲۰۰ تن قارچ در سال همچنین تولید بستر رویش قارچ بذر زده فاز یک در محدوده مزرعه آغاز گردید.
در سالهای اولیه عملیات فاز دو بستر رویش قارچ بذر زده یا پاستوریزاسیون و کاندیشنینگ در سالن های پرورش صورت گرفت. این امر خساراتی به ساختمانها و طبقات کشت وارد کرد. از سوی دیگر موجب کندی افزایش راندمان محصول شد.
سال 1368 شرکت قارچ ملارد رونق گرفت
کم کم توانستند تعداد سالن های پرورش قارچ خود را به ۹۵ واحد و تولید را به ۳۲۰۰ تن قارچ خوراکی در سال برسانند اما با توجه به محدودیت های قوانین شهری ، باید محل بستر رویش قارچ بذر زده را به جایی دور از مکان های مسکونی ایجاد شده در اطراف منتقل کنند.
در سال ۱۳۶۸ انتقال بستر رویش قارچ بذر زده ملارد(فاز I) به روستایی در ۹ کیلومتری جنوب مزرعه فعلی به نام حصار شالپوش صورت گرفت.
سال 1379 ” استفاده از مشاوران خارجی “
در سال ۱۳۷۹ با همکاری مشاوران انگلیسی تصمیم به انجام عملیات پاستوریزاسیون بصورت توده ای گرفت که این تصمیم منجر به ساخت چهار تونل با کف هوادهی اسپیگت فلور فاز II در سال ۱۳۸۰ گردید. (اولین واحد متمرکز تولید بستر رویش قارچ در کشور)
سال 1384 ” در مسیر توسعه “
در سال ۱۳۸۴ خط کامل بلوک کردن بستر رویش قارچ مخلوط به بذر را از شرکتهای اروپایی خریداری کردیم. پرورش قارچ را توسط بسترهای صاف و یکنواخت به جای پرورش در کیسه آغاز نمودیم .
در سال ۱۳۸۶ دو تونل اسپیگت فلور دیگر با کمک از ساندویچ پانل پلی اورتان ساختهشد. این امر ما را قادر به تولید فاز دو به میزان ۳۵۰۰۰ تن در سال نمود.
هم اکنون حدود ۳۰% از کل تولید بستر رویش قارچ بذر دار به مزارع کوچک و بزرگ قارچ کشور عرضه می شود.
در شرکت کشت و صنعت ملارد با سالها تجربه درون گروهی وجهانی و روز آمدترین فن آوری ها و پیشرفتهترین سیستمهای کامپیوتری در زمینه پرورش قارچ و بهسازی در مزرعه جدید بهرهگرفته شد. همیشه کیفیت محصول در تمامی فرآیندهای پرورش و تولید از لحظه ریسه دوانی در کمپوست شرکت ملارد بذر زده تا مرحله برداشت قارچ محصول ، زیر نظر متخصصان کارآزموده کنترل میشود.
سال 1387 تاکنون ” گسترش امپراطوری!! “
رشد و توسعه در شرکت کشت و صنعت ملارد متوقف نمی شود ، در سال ۱۳۸۷ پروژه ساخت مزرعه جدید قــارچ را آغاز کردند. این طــرح ملی را به عنوان افتخار فارم نام میبرند. کلیه تجهیزات و ماشین آلات آن توسط شرکتهای اروپایی طراحی و تامین گردید. فــاز اول مزرعه در همین راستا به بهره برداری رسید.
اکنون مجموعه دارای بیش از ۱۲۰ سالن کشت، ۶ بونکر و ۱۲ تونل است و فاز جدید سالن های کشت نیز در دست احداث است که طبق پیش بینی در طی دو سال آینده به بهره برداری خواهید رسید.
مجتمع کشت و صنعت ملارد از شهریور ماه سال ۱۳۸۹ همه ساله موفق به اخذ علامت استاندارد از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران جهت قارچ خوراکی گردید ، شرکت ملارد اولین قارچ استاندارد ایران می باشد. شرکت ملارد مایه افتخار کشور در صنعت قارچ است.
گالری تصاویر شرکت کشت و صنعت ملارد
مزرعه قارچ پیشرفته کشور
شرکت کشت و صنعت قارچ ملارد از پیشرفته ترین و مجهز ترین مراکز تولید قارچ تازه و کنسرو قارچ در ایران می باشد. این مزرعه بخش عمده بازار فروش قارچ کشور را در اختیار دارد. اعتبار و شهرت این شرکت به حدی است که در دیگر نقاط جهان نیز صنعت قارچ ایران را با قارچ ملارد می شناسند!
ساخت این مزرعه در سال ۱۳۶۴ در سرآسیاب شهرستان ملارد واقع در ۱۰ کیلومتری جنوب شهر کرج و ۴۵ کیلومتری غرب تهران آغاز شد. در ابتدا با ۱۳ سالن پرورش و تولید ۲۰۰ تن قارچ در سال شروع بکار کرد. همچنین تولید بستر رویش قارچ مخلوط به بذر فاز یک در محدوده مزرعه آغاز گردید. در سال های اولیه عملیات فاز دو بستر رویش قارچ بذر دار یا پاستوریزاسیون و کاندیشنینگ در سالن های پرورش صورت گرفت. البته خساراتی به ساختمان ها و طبقات کشت وارد کرد. از سوی دیگر موجب کندی افزایش راندمان محصول شد.
افزایش سطح زیر کشت
به تدریج تعداد سالن ها به ۹۵ و تولید را به ۳۲۰۰ تن در سال رسید. با توجه به قوانین شهری، محل بستر رویش قارچ بذر زده به جایی دور از مکانهای مسکونی انتقال یافت. در سال ۱۳۶۸ انتقال بستر رویش قارچ بذر زده ملارد (فاز I) به روستایی در ۹ کیلومتری جنوب مزرعه فعلی به نام حصار شالپوش صورت گرفت.
اکنون مجموعه دارای بیش از ۱۲۰ سالن کشت، ۶ بونکر و ۱۲ تونل است و فاز جدید سالن های کشت نیز در دست احداث است. طبق پیش بینی در طی دو سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
مجتمع کشت و صنعت ملارد از شهریور ماه سال ۱۳۸۹ همه ساله موفق به اخذ علامت استاندارد پرورش قارچ خوراکی دکمهای از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران جهت قارچ خوراکی گردید. کارخانه قارچ ملارد اولین قارچ استاندارد ایران می باشد.
ممنون از مقاله عالیتون