موفقیتهای کارآفرین فیروزآبادی در طول ۱۰ سال
اهمیت دادن به شرایط و امکانات بومی در اقتصاد و بهرهگیری از ظرفیتهای هر منطقه در رشد اقتصادی از ملزومات اقتصاد مقاومتی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی این مهم را هدف ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ در سالهای اخیر دانستند و بر آن تأکیددارند.
از یک کارگاه کوچک تا موفقیت
به گزارش خبرگزاری هاگ- جبار سهرابی که بهعنوان یک فعال اقتصادی فیروزآبادی در حوزه تولید و پرورش قارچ فعالیت میکند، توانسته است با فعالیتی ده ساله کارگاه کوچک خود که تنها ظرفیت تولید سالانه ۵ تن قارچ داشت را تا ۴ کارگاه با ظرفیت تولید ۱۰ تن قارچ دکمهای توسعه بخشد و ۴۰ سالن را نیز تحت نظر داشته باشد و مشاوره و راهکار ارائه دهد.
سهرابی که شروع فعالیت خود را از جوانی اعلام میکند هیچگاه چشم به درآمدهای آنی نداشته است و موفقیت خود را در عرصه تولید اقتصادی به اثبات رسانده است. سالانه ۱۲۰ تن قارچ دکمهای در کارگاههای پرورشی این کارآفرین موفق تولید میشود که بازار سراسر استان فارس و بخشهایی از بوشهر را پوشش میدهد و برای ۳ نفر اشتغالزا بوده است.
با توجه به شرایط حال حاضر و بیثباتی که دامن بازار کارگاههای تولیدی قارچ فیروزآباد را گرفته است و همچنین عدم تعادل در افزایش مواد اولیه و فروش قارچ، سبب شده است بسیاری از کارگاههای پرورش قارچ این شهرستانها مرز تعطیلی و ورشکستگی پیش بروند.
مشکلات از دید این کارآفرین سختکوش
سهرابی در خصوص مشکلاتی که در تولید با آن روبروست گفت: بالا رفتن قیمت کمپوست، آب و برق و هزینه کارگر متناسب با قیمت قارچ نیست و این امر بسیاری از تولیدکنندگان فیروزآبادی را از ادامه فعالیت بازداشته است.
علاوه بر موارد مذکور؛ نداشتن سردخانه متناسب با دمای موردنیاز قارچ در شهرستان فیروزآباد نیز یکی از عواملی است که برای تولیدکنندگان قارچ خسارت آور است. عدم وجود مکانی مناسب برای نگهداری قارچ در روزهایی که به دلیل تعطیلی محصولات برداشتشده بهدست مصرفکنندگان نمیرسد، ضررهای زیادی را روی دست کارگاههای پرورش قارچ میگذارد. کارآفرین موفق عرصه اقتصاد مقاومتی از عدم حمایتهای لازم و کمبود سرمایه گلهمند است.
خرید تضمینی توسط جهاد کشاورزی
این کارآفرین فیروزآبادی در جهت حل برخی از مشکلات پرورش قارچ، خواستار خرید تضمینی محصولات یا حمایتهای مالی از سوی جهاد کشاورزی و بسیج سازندگی شده است درحالیکه به گفته خود تاکنون حمایت مناسبی دریافت نکرده است.
سهرابی در ادامه سخنان خود با اشاره به عدم حمایتها و بیثباتیهای اقتصادی میگوید: در حال حاضر آغاز کار درزمینه پرورش قارچ را توصیه نمیکنم. او از کاهش یافتن فعالین فیروزآبادی در این زمینه تا نصف سخن میگوید که توان ادامه فعالیت با وضع موجود را ندارند. این در حالی است که ثبات نسبی بازار در سال گذشته رونق و توسعه فضایی کارگاههای پرورش قارچ آقای سهرابی را به دنبال داشته است.
حضور سرمایههای آزاد
وی در رابطه با تزریق سرمایه در حوزه این صنعت اضافه کرد: حضور سرمایههای آزاد در فعالیتهای سازنده اقتصادی میتواند سبب ایجاد اقتصاد مقاومتی باشد. اعتباراتی خرد که گاه میتواند چندین کارگاه تولیدی را رونق بخشد و از خطر ورشکستگی نجات دهد. سهرابی بابیان اینکه قارچ تنها یک روز در دمای طبیعی قابلیت ماندگاری دارد، گفت: مسئله نبود سردخانه مناسب بااعتباری ۴۰ تا ۵۰ میلیونی حل خواهد شد.
حمایتهای بسیج سازندگی در سال گذشته
اسفندیاری، رئیس بسیج سازندگی شهرستان فیروزآباد در همین رابطه از اعطای یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی در سال گذشته در این شهرستان سخن میگوید و معتقد است در صورت وجود اعتبار از فعالان دریغ نخواهد شد.
رئیس بسیج سازندگی فیروزآباد از فعالیت بالای این شهرستان در عرصه اقتصاد مقاومتی خبر داد بهطوریکه بیشترین میزان دریافت تسهیلات را به خود اختصاص داده است. وی درباره میزان اعتبار امسال میگوید: تاکنون ۴۰ میلیون تومان پرداختشده و برای ۴۵ میلیون تومان نیز پرونده تشکیل شده است.
هدایت مسئولانه سرمایهها به سمت فعالیتهای اقتصادی تولیدگر، اقتصادی مقاوم به تلاطمهای ارزی و بینالمللی را در پی خواهد داشت. در این گفتمان اقتصادی بر سرمایهگذاری بر روی قابلیتهای بومی هر منطقه تأکید میشود که مانع از افزایش نرخ بیکاری خواهد شد. اسفندیاری معتقد است شهرستان فیروزآباد به دلیل ویژگیهای شاخصی که دارد زمینه راهاندازی کسبوکار درزمینههای کشاورزی، دامداری، زنبورداری، کشت گیاهان دارویی و فرآوریهایی مانند روغنگیری و تولید اسانس را دارد.