علی درویش نیا مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر از پرداخت ۴۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات به مشاغل خانگی بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد. از جمله این مشاغل خانگی پرورش قارچ، پرورش ماهی و مرغ محلی، تولید انواع شیرینی خانگی و … می باشد.
وی گفت: این میزان تسهیلات امسال به منظور توسعه ظرفیت های کسب و کار خانگی برای توسعه فرصتهای شغلی و افزایش بهره وری سرمایه و صرفه جویی در هزینه های جانبی اشتغال و افزایش درآمد خانوارهای روستایی پرداخت شد. این وام به به ۴۷ نفر از متقاضیان بخش کشاورزی در شهرستان قائم شهر تعلق گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر گفت: بر اساس سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور، وظیفه امنیت غذایی بر عهده بخش کشاورزی است. بر اساس سیاست های کلی برنامه پنجم توسعه و منوط بر فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر طرح جهش تولید، توجه و حمایت به تولید داخلی کشور، برای مهیا کردن فضای کسب و کار برای تحقق اهداف بخش کشاورزی موثر است. بنابراین باید تمام قد از این بخش حمایت شود.
وی با اشاره به این موضوع تصریح کرد: سال گذشته در بخش مشاغل خانگی، پشتیبان و مستقل، متقاضیان طی ۲ مرحله، ۲۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کردند. البته حمایت بیشتر نیازمند تامین اعتبار است.
راهنمای دریافت تسهیلات بنیاد برکت
تامین اعتبار برای پرداخت تسهیلات به مشاغل خانگی
تامین اعتبار این وامها از طریق بانکهای عامل صورت میگیرد. از اینرو متقاضیان به بانکهای عامل معرفی میشوند. البته متقاضیان باید برای مشاغل طرح توجیهی داشتهباشند.
وی اضافه کرد: سال گذشته در مرحله اول طرحهای مشاغل خانگی، پشتیبان و مستقل ۱۳ نفر متقاضی برای دریافت ۱۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات به بانکهای توسعه تعاون و رفاه کارگران معرفی شدند.
این مسوول ادامه داد: در مرحله دوم طرح مشاغل خانگی و مستقل نیز ۷ نفر متقاضی برای جذب ۴ میلیارد ریال به بانکهای عامل معرفی و تسهیلات دریافت کردند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر ادامه داد: سهم بری این شهرستان در سال قبل ۵۱۰ نفر بود. از این تعداد، ۴۰۰ نفر معادل ۷۸ درصد در سامانه اشتغال زایی رصد به ثبت رسیدند.
طبق اظهارات این مسول از ابتدای امسال تاکنون به ۵ طرح مشاغل خانگی، مستقل و پشتیبان ۲۷ میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد اشتغال، پرداخت شد. او با توجه به این نکته تاکید کرد: این طرحها شامل پرورش قارچ خوراکی، پرورش ماهی در استخر دو منظوره، آماده سازی و بستهبندی شیرینی خانگی، پرورش گوسفند و بز و پرورش مرغ بومی است.
وی گفت: امسال سهم بری این شهرستان ۵۵۰ نفر است که تاکنون ۳۶۷ نفر معادل ۶۸ درصد در سامانه ملی رصد اشتغال ثبت شد. در حال حاضر مشاغل خانگی بخش مهمی از اقتصاد خانوارهای روستایی را تشکیل میدهد.
البته این مسئول از سود و مهلت بازپرداخت این تسهیلات، سخنی نگفت! همچنین در مورد شرایط لازم و تعداد ضامن نیز چیزی نگفت. اما امیدواریم که شرایط مطلوب و آسانی برای مردم فراهم شود.
خبرهایی از این دست را در بخش اخبار جهاد کشاورزی درباره قارچ مطالعه نمایید.