اعطای تسهیلات بزرگترین مرکز پرورش قارچ ارگانیک
اعطای تسهیلات بزرگترین مرکز پرورش قارچ ارگانیک. این واحد تولیدی با ۶۰۰۰ مترمربع زیربنا و با تعداد ۷ کارگر در حال فعالیت است. شوک بازار در خصوص نخریدن قارچ توسط مردم با شایعاتی که در خصوص قارچ و سمی بودن آنها منتشر شد ضربه بسیار سختی را به ما وارد کرد. تمام سرمایه ما صرف کاشت قارچ شده بود و کسی نخرید. مجبور شدیم آن را تبدیل به پوره قارچ کنیم. اما هنوز نتوانستیم این محصولات خود را نیز به بازار عرضه کنیم زیرا مجوز جهاد کشاورزی استان را نداریم.
سرمایه مرکز پرورش قارچ ارگانیک
به گزارش خبرگزاری هاگ- احمدرضا محمدی سلیمانی، مدیرعامل کارخانه تولید قارچ پارس پاژند کریمان طی دیدار خود با اهالی رسانه و مدیرعامل امور شعب بانکهای کشاورزی استان کرمان عنوان کرد: در ابتدای امر ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان سرمایه در گردش داشتیم. توانستیم از بانک کشاورزی ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنیم. اما اکنون با عدم فروش محصول تمام سرمایه در گردش خود را ازدستداده ایم. با هزینههای گران کمپوست عملاً نتوانستهایم بذری برای کشت دوباره قارچ بخریم.
این مدیرعامل در ادامه سخنان خود با اشاره به تولیدات داخلی، اضافه کرد: این واحد تولیدی تماماً ایرانی است. بالطبع از تمامی دستگاههایی که داخل ایران تولید میشوند استفادهشده است. لذا ما هرگز مشکل تأمین قطعات نداریم، زیرا در ایران تولید و حتی تعمیر میشوند و ما توانستیم اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی را اجرایی کنیم اما عملاً شایعه مسمومیت قارچ، کارگران ما را از ۳۰ نفر به ۷ نفر تقلیل داد که این امر بزرگترین ضربه به ما بود.
رسانهها در نشر اطلاعات شفافسازی کنند
مالک بزرگترین مرکز پرورش قارچ ارگانیک در ادامه ضمن ابراز ناراحتی در خصوص منتشرکنندگان قارچ سمی، اضافه کرد. خوردن قارچ محلی سمی با قارچی که ۱۰۰ درصد به شیوه ارگانیک در محیط کارخانه تولید میشود متفاوت است. لذا نشردهندگان، نامی از نوع قارچ نمیبردند و مرتب میگفتند قارچ نخورید سمی است. لذا این امر سبب شد که ۲۰۰ تن قارچ تولیدشده ارگانیک و زحمت دست کارگران کرمانی، روی دست ما بماند و بازار عملاً ما را پس بزند که مجبور شویم قارچ تازه خود را به فراوری دیگری تبدیل کنیم.
محمدی سلیمانی در توضیحات خود به مدیر شعب بانک کشاورزی استان کرمان، اینچنین توضیح داد: طرحهای توسعهای زیادی داریم. اما متأسفانه عدم فروش محصول و پایان پذیرفتن سرمایه در گردش کارخانه سبب شده است دیگر سالنهای تولید را زیر کشت دوباره نبریم و دستبهعصا حرکت کنیم. درحالیکه ظرفیت اسمی تولید ما ۲۰۰ تن است. اما ما عملاً نزدیک به ۳۶۰ تن محصول برداشت میکنیم. آن هم با افزودن تعداد طبقات کشت که تا ارتفاع ۶ تایی و در دو ردیف با امتیازی نزدیک به ۱۲ تخت کشت. در هر سالن میتوانیم برداشت ۳۶۰ تنی انجام دهیم.
وی در همین رابطه اضافه کرد: ما در عید گذشته نیز که نوسانات پولی و مالی بود، هیچ مشکلی نداشتیم. بازار، خیلی خوب از ما خرید میکرد. و ما به شهرهای دور و نزدیک قارچ صادر میکردیم و عملاً توانستیم کل تسهیلات دریافتی از بانک را باز پس دهیم. اما شوک بازار عملاً ما را نامید کرد. درحالیکه میتوانیم هر ۲ ماه ۶۰ تن قارچ از کارخانه صادر و به بازار عرضه کنیم، اما عدم سرمایه در گردش، ما را اندکی ناامید کرده است.
آبیاری در حیطه تولید ارگانیک
سلیمانی درباره روند تولید محصولات در این واحد مرکز پرورش قارچ ارگانیک تصریح کرد: آب شهرک که توسط شرکت شهرکها تصفیه میشود را دوباره توسط دستگاههای تصفیه ۱۰۰ درصد ایرانی تصفیه میکنیم. زیرا تولید قارچ ارگانیک شعار ماست و برای دستیابی به این مسئله هیچ کوتاهی نخواهیم کرد. چراکه سلامتی مردم و مواد غذایی که آنها مصرف میکنند را باید تضمین کنیم. بنابراین در این امر آب را دیونیزه میکنیم و برای پرورش قارچ ۱۰۰ درصد طبیعی برنامهریزی میکنیم.
ظرفیت اشتغالزایی
مدیرعامل شرکت پارس پاژند کریمان همچنین درباره ظرفیت نیروی انسانی فعال در این واحد گفت: با تسهیلات سرمایه در گردش و دو دوره تنفس بازپسگیری اقساط توسط بانک کشاورزی، هم میتوانیم که تا ۱۵۰ نیرو را بهکار بگیریم و هم طرحهای توسعهای همچون نان و خمیر قارچ که مخصوص زنان باردار و کودکان ۶ تا ۲ سال است را اجرایی کنیم. البته در طرح توسعهای قصد داریم که خط تولید کنسرو قارچ، قارچ و ذرت، قارچ و لوبیا، و مایع ماکارونی و پودر قارچ را هم که از پایههای اصلی سوپ و انواع غذاها خواهد بود را راهاندازی کنیم.
محمد روشنی سالار در پاسخ به مدیرعامل کارخانه پارس پاژند کریمان اینگونه توضیح داد: بسیار خرسندیم که یک جوان ایرانی توانستهاست طرح پرورش قارچ ارگانیک را با دستگاههایی تماماً ایرانی با کمک بانک کشاورزی راهاندازی کند لذا بانک کشاورزی به این جوان که توانستهاست موفقیتهای خوبی را بهدست آورد کمک خواهد کرد. زیرا در این واحد سرانه اشتغال برای هر نفر ۵۰ میلیون تومان است. یک اشتغالزایی با سرمایه کم اما تولید زیاد میتواند به اقتصاد کمک ویژهای کند.
مدیر امور شعب بانک کشاورزی در تکمیل سخنان خود خاطرنشان کرد: این واحد تولیدی در راستای منویات مقام معظم رهبری حرکت کرده است.