بسته بندی قارچ دکمه ای + بررسی عوامل مختلف

برای بستهبندی قارچ ها باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. قارچ خوراکی، که در اینجا بیشتر بسته بندی قارچ دکمه ای مدنظر است، دارای عمر کوتاهی پس از برداشت هستند.
عواملی که کیفیت قارچ را تحت تأثیر قرار میدهند
مجموعه عواملی مانند: پوسیدگی، لهیدگی، آبکی شدن و درنهایت تغییر در رنگ و بوی آن کیفیت قارچ دکمه ای را تحت تأثیر قرار میدهند. و در این صورت ارزش خود را در بازارهای فروش از دست میدهد. برای جلوگیری از بیکیفیت و خرابشدن محصول، بعد از برداشت سریعاً باید قارچ ها را به سردخانه انتقال داد تا برای بستهبندی و عرضهآماده شوند.
لازم به ذکر است که همهی قارچها بستهبندی نمیشوند و باید در مورد درجهبندی و نحوهی عرضه آنها به بازار تصمیم درستی گرفتهشود.
درجه بندی قارچ ها
در پروسهی رتبه بندی، قارچها دارای سه درجه هستند:
۱- قارچ دکمهای کوچک
۲-قارچهای دارای پردهبسته
۳-قارچهای بالغ دارای کلاهک باز
دو گروه اول را میتوان بهصورت تازه و بستهبندی و هم فله فروخت ولی گروه سوم عمدتا بهصورت محصولات کنسروی و تبدیلی وارد بازار می شود. برداشت قارچهای کوچک ضمن هزینه و زحمت بیشتر ،به لحاظ صرفه اقتصادی ، توجیه اقتصادی نداشته و باید به قارچ ها اجازه رشد بر روی بستر تا حداکثر ممکن(قبل از اینکه پشت باز یا درجه 3 شوند) را داد. علاوه بر درجهبندی، مدل بستهبندی نیز نقش مهمی در تعیین قیمت محصول دارد.
روشهای بسته بندی قارچ دکمه ای
قارچهای کوچک و دارای غشاء را عموماً در ظروف یکبار مصرف بستهبندی کرده و بلافاصله بعد از برداشت آن را در سرد خانه قرار میدهند تا به فروش برسند. از روشهای بستهبندی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نقش کاهش اکسیژن در بسته بندی قارچ دکمه ای
با کاهش اکسیژن و افزایشدی اکسیدکربن میتوان رشد قارچ را به تعویق انداخت به همین دلیل از این روش برای بستهبندی استفاده میکنند. و قارچها را در ظروف پلاستیکی یا لایههای سلفونی بستهبندی کرد تا تازه بمانند.
باید توجه داشت اگر در ظروف بستهبندیشده هوا وجود داشته باشد باعث بروز بیماریهای باکتریایی و تغییر طعم و بوی قارچ میشود. این بستهبندی ها دارای دو گونه سوراخدار و بدون سوراخ هستند که در نوع اول خرابشدن و ایجاد بیماری کمتر است.
کنسروکردن
در این روش قارچهای باز و بزرگ که دارای درجه کیفیت کمتری هستند را بهصورت کنسروی عرضهمیکنند.