دانستنی‌ها درباره قارچ

قدرت تصمیم گیری قارچ ها بدون عقل و حافظه شگفت انگیز است!

محققان ژاپنی از قدرت تصمیم گیری قارچ ها شگفت‌زده شدند! اینکه ارگانیسمی بتواند بدون داشتن مغز، فکر کند و تصمیم بگیرد، واقعا خارق‌العاده است.

تصمیم گیری قارچ ها چگونه است؟

محققان دانشگاه توهوکو و کالج ناگائوکا در ژاپی در تحقیقات اخیر خود فرایند تصمیم گیری قارچ ها را بررسی نمودند. آنها می‌خواستند بدانند که آیا موجوداتی با ساختمان ژنتیکی ساده مانند قارچ، توانایی درک شرایط و واکنش را دارند؟

اما نتیجه این تحقیقات، فراتر از انتظار آنها بود!

دکتر یو فوکاساوا (Yu Fukasawa) به عنوان سرپرست این گروه تحقیقاتی گفت: قارچ ها علاوه بر قدرت تصمیم گیری، خاطره دارند و قادر به یادگیری هستند. همچنین نسبت به محیط اطراف خود شناخت دارند!
درک ما از قارچ‌ها در مقایسه با دانشی که درباره گیاهان و حیوانات داریم، بسیار ناچیز است.

 

روند تحقیقات

دانشمندان ژاپنی 2 قطعه چوب با اشکال مختلف را برای رشد در دسترس قارچ‌ها قرار دادند. یک قطعه دایره‌ای شکل و تکه دیگر به شکل صلیب بود.
آنها میخواستند نحوه تصمیم گیری قارچ ها و همچنین آگاهی نسبت به محیط اطراف را برای رشد روی این سطوح را بررسی نمایند.

موردی که مشاهده شد بسیار عجیب بود.
قارچ رشد خود بر روی صلیب را به سمت چهار سر آن، گسترش داد. در این آزمایش مرکز صلیب دارای کمترین تراکم میسلیوم بود.
در قطعه دایره‌ای نیز رشد قارچ به سمت کناره‌های دایره بود و مرکز دایره خالی ماند.

همچنین آنها در چند نمونه آزمایشی دیگر، تغییرات فیزیکی مختلفی بر روی چوب‌ها اعمال کردند. در تمامی موارد قارچ با تصمیم گیری درست، خود را با شرایط جدید وفق داد. بطوریکه در مواجه با موانع، عملکرد خود را تغییر و بهترین الگوی رشد را انتخاب نمود.

تصمیم گیری قارچ ها برای تغییر الگوی رشد
قارچ ها با گسترش رشته‌های میسلیوم و اشتراک داده ها در این شبکه، الگوی رشد خود را بصورت بهینه تنظیم می‌کنند.

نتیجه گیری

این موارد نشان‌گر شناخت قارچ نسبت به محیط رشد خود است. طبق نتایج، قارچ الگوی رشد خود را طوری تنظیم می‌کند که بتواند دامنه میسلیوم خود را گسترش دهد.

استراتژی قارچ، ارتباط با محیط اطراف و دستیابی به مواد غذایی است. قارچ‌ها می‌فهمند که این هدف در اطراف محیط رشد محقق خواهد شد و نه در مرکز آن!
همچنین گسترش هاگ قارچ از لبه‌های محیط رشد برای تولید مثل نسل جدید، تاثیر بیشتری از ناحیه مرکزی خواهد داشت. بنابراین قارچ علاقه‌ای به گسترش میسلیوم در مرکز دایره و قسمت‌های داخلی صلیب از خود نشان نداد.

 

نحوه تصمیم گیری قارچ ها

قارچ‌ها می‌توانند اطراف خود را بررسی کنند و نسبت به محیط رشد خود آگاهی پیدا کنند. بنابراین با جمع‌آوری اطلاعات محیطی، می‌فهمند که تمرکز در نقطه مرکزی هیچ مزیتی برای آنها ندارد.

اگر آنها ادراک پایه‌ای شامل شناخت، یادگیری و حافظه را نسبت به محیط اطراف نداشتند، رشد قارچ در سطوح بصورت یکنواخت اتفاق می‌افتاد.

آنها این شناخت را از طریق گسترش میسلیوم و سیگنال‌هایی که در این رشته‌های عصبی خود جاری میسازند به دست می‌آورند. شبکه میسلیوم قادر است اطلاعاتی را درباره محیط اطراف خود در سراسر شبکه به اشتراک بگذارد. سپس بر اساس اطلاعات خود،  با رفتاری هوشمندانه جهت رشد خود را تنظیم می‌کند.

این تصمیم گیری قارچ ها برای نحوه رشد و استفاده بهینه از منابعی که در اختیار دارند، نشان از رفتار پیچیده و هوشمندی ارگانیسم آنها است.
قارچ‌ها توانسته‌اند با استفاده از همین هوش خود، با محیط اطراف سازگار و تکامل پیدا کنند. موردی که شاید راز دوام قارچ‌ها در طول تاریخ باشد.


مولف:

گردآوری، ترجمه و تحریر توسط تیم رسانه هاگ
کپی تنها با ذکر منبع مجاز است.
نویسنده مقاله: سانجانا گجبیه – یو فوکاساوا
تاریخ انتشار: ۱۲ اکتبر ۲۰۲۴
منبع: earth – scitechdaily.com

 

جذاب‌ترین مطالب و دانستنی ها در مورد قارچ را در مجله خبری-آموزشی هاگ بخواند.
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه