کاهش در میزان عرضه و تقاضا قارچ

شرایط امروز مراکز فروش قارچ تهران به گونهای رقم خورد که ضمن کاهش محسوس در میزان عرضه قارچ، شاهد افت قابل ملاحظهای در میزان تقاضا نیز بودهایم.
نکته تامل برانگیز در این میان افت نسبی قیمت با توجه به کاهش در میزان عرضه و تقاضا قارچ است. از آنجا که عموما قیمت در این مراکز را میزان عرضه و تقاضا تعیین می کند، رخداد امروز می تواند نشانی از اتفاقات در روزهای اتی در صنعت باشد.
اینکه چرا میزان عرضه افت داشتهاست را متخصصان فن به عواملی نظیر گرمای فصل، قطع برق مزارع. افت کیفی در مواد اولیه مصرفی و اشتیاق کم تولید کنندگان به تولید نسبت میدهند. در خصوص کاهش تقاضا نیز می توان به عواملی نظیر اوضاع نامناسب اقتصادی جامعه و توان کم خرید مردم، شیوع بیماری کرونا و گرمای تابستان اشاره نمود.
ولی اینکه ضمن کاهش در قیمت کماکان میزان تقاضا در بازار پایین ماند، پدیدهای نادر و پر معنایی است. احساس می شود که متولیان باید تا دیرنشده به بررسی دقیق علل آن پرداخته و اقدامات بایسته را جهت بهبود شرایط را در دستور کار خود قرار دهند.
نقش صادرات و کاهش در میزان عرضه و تقاضا قارچ
نکته بسیار مهم در این میان و در صورت استمرار شرایط داخلی تولید و فروش قارچ، می تواند چگونگی وضعیت صادرات قارچ به بازارهای هدف از ماههای آتی است. در حالی که در اخرین ایام صادرات قارچ قیمت هر کیلو قارچ در حدود دو دلار بودهاست. با در نظرگرفتن قیمت روز دلار(حدود بیست و پنج هزارتومان). آیا انگیزهای از سوی خریداران و واسطههای فروش قارچ در فراسوی مرزهای کشور باقی خواهد ماند؟
در صورت کاهش در میزان صادرات و بهبود شرایط اقلیمی و افزایش میزان تولید و عرضه قارچ. قیمت قارچ در مراکز فروش به کدام سو میل خواهد کرد؟ آیا تعطیلی اجباری مزارع بیشتری حادث خواهد شد یا متولیان صنعت بدون تعلل و از دستدادن زمان. با رایزنی و نشست های جدی با مقامات مسئول برای برون رفت از این بحران چارهای خواهند اندیشید؟
قلم سردبیر