افتتاح واحد تولید قارچ در بجنورد
برای اجرای این طرح 9 میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات هزینه شده است
افتتاح واحد تولید قارچ در بجنورد، واحد تولید قارچ روز یکشنبه با حضور وزیر جهاد کشاورزی در ” شهرک صنعتی بیدک “بجنورد به بهره برداری رسید.
ظرفیت تولیدی سالانه
به گزارش خبر گزاری هاگ ، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی طی سخنان خود با اشاره به ظرفیت تولید سالانه این واحد که بالغ بر 215 تن قارچ می باشد، افزود: برای اجرای این طرح 9 میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات هزینه شده و از این طریق برای 9 نفر ایجاد اشتغال شده است.
جزئیات پیاده سازی طرح
عبدالله یوسفی در خصوص افتتاح واحد تولید قارچ در بجنورد و جزئیات پیاده سازی این طرح این چنین گفت : این واحد در زمینی به مساحت 2 هزار متر مربع ایجاد شده که با توجه به قابلیت صادراتی محصولات آن، بازار داخلی و خارجی هدف برای ارسال تولیدات آن شناسایی شده است.
در این آئین به صورت ویدئو کنفرانسی 108 طرح عمرانی و تولیدی در زیربخشهای کشاورزی، آب و خاک، صنایع تبدیلی، گلخانه، آبخیزداری، دام و طیور، شیلات، نوغان داری و سایر موارد افتتاح و یا عملیات اجرایی آن آغاز شد.
اعتبار اختصاص داده شده
بالغ بر سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه منظور شده که 100 پروژه آن مورد بهره برداری قرار گرفته و هشت طرح نیز آغاز شده است. گفتنی است خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که 300 هزار هکتار آن کشتزار و مابقی باغ است.
لازم به ذکر است دومین سفر استانی دولت تدبیر و امید روز یکشنبه به استان خراسان شمالی صورت گرفت که در این چهارچوب شماری از وزرا و اعضای دولت به نمایندگی از ریاست جمهوری با حضور در شهرستانهای مختلف این استان اقدام به افتتاح طرحهای انجام شده تصویب شده سفر قبلی و یا آغاز طرحهای جدید کردند.
به گزارش خبرگزاری هاگ و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی خراسان شمالی عبدالله یوسفی در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ گفت: سالانه بیش از ۵۵۰ تن قارچ خوراکی در واحدهای تولیدی این استان تولید میشود که در سال جاری با بهرهبرداری از ۲ واحد پرورش و ولید قارچ خوراکی میزان تولید نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: این میزان قارچ خوراکی در ۴۸ واحد تولید میشود که ۴ واحد آن صنعتی و بقیه در قالب مشاغل خانگی است.
یوسفی میزان اشتغال مستقیم در واحدهای پرورش قارچ استان را ۸۰ نفر و ارزش اقتصادی این محصول را هفت میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: قارچ تولیدشده استان، علاوه بر مصرف داخلی به سایر استانهای همجوار نیز صادر میشود.
وی بهبود کمی و کیفی تولید قارچ را مشروط به استفاده از پارامترهای متعددی از قبیل کیفیت کمپوست، اسپان یا بذر انتخابشده و ایجاد عوامل محیطی مطلوب (تأمین دما و رطوبت) در سالنها عنوان کرد.