تسهیلات صندوق کارآفرینی امید برای تولید قارچ

تسهیلات صندوق کارآفرینی امید برای تولید قارچ

روستای قلعه ممکا در چهارمحال و بختیاری، به‌عنوان روستای هدف تولید قارچ در نظر گرفته‌شد. در این روستا تمرکز بر تولید قارچ و تبدیل شدن به قطب تولید قارچ در منطقه است و تسهیلات صندوق کارآفرینی امید برای تولید قارچ به آن اختصاص یافته‌است.
این رویداد پس آن صورت گرفت که طرح روستای بدون بیکار به‌عنوان یک ایده راهبردی مورد توجه قرار گرفت. همچنین مقرر بود بر اساس ظرفیت‌های موجود در هر روستا در حوزه های مختلف، به افراد بیکار در روستا آموزش و تسهیلات پرداخت شده، و پس از توانمندسازی برای آنان شغل ایجاد شود.

ایده اصلی نه از طرف دولت که از سوی یکی از روستاییان که برای ایجاد طرح پرورش قارچ اجرا گردید. سایرین نیز زمانی‌که بازدهی مطلوب این طرح را دیدند، به اجرای طرح‌های پرورش قارچ گرایش پیدا کردند. به این ترتیب اکثر اهالی روستا به کشت و تولید قارچ روی آوردند.

بانک های عامل تسهیلات صندوق کارآفرینی امید برای تولید قارچ

مدیر صندوق کارآفرینی امید در چهارمحال و بختیاری، ضمن تاکید بر ارائه تسهیلات صندوق کارآفرینی امید برای تولید قارچ در این روستا، اظهار کرد که اگر متقاضیان در سامانه کارا ثبت‌نام کنند، پس از بررسی به چهار بانک پست بانک، کشاورزی، توسعه تعاون و صندوق کارآفرینی امید معرفی می‌شوند. به این ترتیب علاقه‌مندان به کارآفرینی در روستاها می‌توانند از اعتبارات صندوق توسعه ملی به بخش اشتغال روستایی بهره‌مند شوند.

این چهار بانک در بحث اشتغال روستایی تعهد دارند و سالانه به مرور تسهیلات را پرداخت می‌کنند. همچنین اعتبار آنها سالانه اضافه می‌شود. کارمزد این تسهیلات 6 درصد است. با دریافت این کمک هزینه، متقاضیان روستایی می‌توانند با اجرای طرح در حوزه گردشگری، ورزشی، خدماتی و … اشتغال ایجاد کنند.

نوروزی افزود تسهیلات صندوق کارآفرینی امید برای تولید قارچ و سایر مشاغل خانگی در سه مرحله به متقاضیان پرداخت می‌شود. البته این صندوق هیچ مجوزی را صادر نمی‌کند. بنابراین دستگاه اجرایی بر اساس سامانه هم پرداخت و هم نظارت را انجام می‌دهد تا ارزش افزوده برای متقاضی داشته باشد.

شرایط دریافت تسهیلات صندوق کارآفرینی امید

مدیر صندوق کارآفرینی امید در چهارمحال و بختیاری در ادامه با بیان اینکه در بحث اشتغال روستایی در حوزه تسهیلات تبصره ۱۸ نیز وارد شده‌ایم، خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی یک اعتبار مشخص در این حوزه دارند. برای مثال اداره‌ کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، طرح‌هایی را به کمیته فنی معرفی می‌کند و صندوق کارآفرینی امید تسهیل‌گری طرح‌های اشتغالزایی در حوزه گردشگری، صنایع‌دستی و تولید و پرورش گیاهان و قارچ را انجام می‌دهد.

وی بیان کرد: صندوق کارآفرینی امید می‌تواند طرح‌های اشتغالزایی را با شعار روستای بدون بیکار یا هر روستا یک محصول سوق دهد. در همین راستا باید یک همگرایی بین دستگاه‌های اجرایی شکل بگیرد. یعنی چند روستای هدف برای این منظور در نظر گرفته‌شود.

اما در این حین، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد که در پرداخت تسهیلات باید ببینیم که آیا فرد توانمندی لازم را برای ایجاد شغل دارد یا نه؟ اگر فرد توانمندی نداشته باشد، پس از دریافت تسهیلات، ورشکست و به بدهکار بانکی تبدیل می‌شود.

عدم وجود نسخه واحد

وی با تاکید بر اینکه باید مزیت‌های هر منطقه و روستا به‌طور دقیق بررسی و شناسایی شود، گفت: برای تمامی روستاها نمی‌توان یک نسخه واحد پیچید. بلکه هر روستا یک نسخه جداگانه برای ایجاد اشتغال بر اساس مزیت می‌طلبد. برای نمونه بنیاد علوی در منطقه میانکوه اردل برای ایجاد اشتغال موفق عمل کرده است.

بنابراین اگر شما هم علاقه مند به تولید و پرورش قارچ هستید کافی است با مشاوره گرفتن از متخصصان در بخش مشاوره سایت هاگ مارکت، نسبت به تولید و پرورش آن اقدام نمایید.

خبرهایی از این دست را در بخش اخبار عمومی و گزارش درباره قارچ مجله خبری هاگ دنبال کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان مطالعه:

مطالب مشابه