مرگ کودک 4 ساله بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی
مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی جان کودک 4 ساله را گرفت!!!
زهرا دهبورهمدیر شبکه بهداشت و درمان نهاوند گفت: مصرف قارچ خودرو در یکی از روستاهای این شهرستان باعث مسمومیت و بیماری گوارشی اعضای یک خانواده شد.
تمامی اعضای این خانواده به علت شدت مسمومیت به بیمارستان منتقل شدند. با توجه به شدت آسیب به کبد کودک، وی برای مداوا به شیراز انتقال یافت اما در نهایت کودک چهار سالهخانواده، جان خود را از دست داد.
وی از مردم خواست از خرید قارچ از فروشندگان دورهگرد و دستفروش خودداری کنند. با توجه به بارندگیهای اخیر و رویش قارچهای مختلف در طبیعت، از چیدنو استفادهاز قارچ های وحشی و خودرو امتناع کنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان نهاوند گفت: تشخیص سمی یا غیرسمی بودن قارچ های کوهی در نگاه ظاهری تقریبا غیرممکن بوده و نیازمند تشخیص آزمایشگاهی توسط متخصصین است و مردم باید از مصرف آنها خودداری کنند تا دیگر شاهد اینگونه اتفاقات تلخ نباشیم.
1403/03/03
منبع: ایرنا
120 مورد مسمومیت و 2 مورد فوتی با قارچ سمی
1403/02/23
بابک یکتاپرست سخنگوی روابط عمومی سازمان اورژانس کشور از رشد 3 برابری مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در سال جاری نسبت به سال گذشتهخبر داد. وی نسبت به پرهیز از خوردنقارچ وحشی در طبیعت هشدار داد.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور اعلام کرد: از تاریخ 8 فروردین الی 21 اردیبهشت ماهسال 1403، مجموعاُ تعداد 120 نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف قارچ وحشی بستری شدهاند که متاسفانه2 نفر از آنها به علت مسمومیت با قارچ آمانیتا فالوئیدس فوت شدهاند!
وی ادامه داد: در حال حاضر 14 نفر بر اثر مسمومیت با قارچ های خودرو در مراکز درمانی بستری هستند و مابقی پس از دریافت درمان لازم از بیمارستانها ترخیص شدهاند.
یکتاپرست در مورد موقعیت مکانی این مسمومیتها چنین گفت: بیشترین آمار مسمومیت با قارچ وحشی مربوط به استانهای فارس 33 نفر، لرستان 27 نفر و کرمانشاه 21 نفر، بودهاست.
این مسئول اضافهکرد: در سال جاری به دلیل افزایش حجم بارشهای بهاری، شاهد رویش بیشتر قارچها در مراتع، کوهها، جنگلها و دامان طبیعت هستیم.
متأسفانه مردم، مسافران و طبیعتگردان به دلیل عدم آگاهی و شناخت کافی نسبت به تشخیص قارچ سمی از خوراکی، آنها را مصرف کردهو موجب این حوادث میشوند.
منبع: ایسنا – همشهری – تسنیم
رشد 300 درصدی مسمومیت ناشی از مصرف قارچ
1403/02/09
یکتاپرست از مسمومیت قارچی 53 نفر در بازه زمانی مابین 8 فروردین الی 5 اردیبهشت ماه 1403 در کشور خبر داد و عنوان کرد که 14 نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت درمان هستند.
بر اساس آمارهای اعلام شدهاز سازمان اورژانس کشور، استانهای فارس، لرستان و کرمانشاهبهترتیب با 16، 12 و 10 نفر بیشترین آمار مسموم شدگان را به خود اختصاص دادهاند.
سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: علیرقم رشد 300 درصدی آمار مسمویت ناشی از مصرف قارچ وحشی، اما خوشبختانه تا این لحظه هیچکدام از مسمومان جان خود را از دست نداده و فوتی نداشتیم.
این مسئول با اشاره به حجم بالای بارش در فصل بهار در اکثر نقاط کشور و افزایش رویش انواع قارچ خودرو در طبیعت، اعلام کرد: تقریبا تمامی قارچ های وحشی از نوع سمی هستند! برخی قارچهای سمی بسیار شبیه قارچ های خوراکی و معمولا غیرقابل شناسایی و تشخیص آن از روی ظاهر ممکن نیست. تنها راه برای تشخیص سمی نبودن قارچ ها تشخیص آزمایشگاهی است.
عدم توجهبه این امر سبب رشد سه برابری مسمومیت ناشی از مصرف قارچ در کشور شدهاست. متاسفانه برخی افراد بدون توجه به هشدارها نسبت به مصرف این قارچ های وحشی اقدام می کنند که می تواند موجب بیماری و خطر جانی برای آنها شود. سم قارچ ها فاقد پادزهر بوده و تنها می توان با مصرف نکردن از ورود آن به بدن جلوگیری کرد!
منبع: وبسایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی behdasht.gov.ir
آموزش های لازم در رابطه با مسمومیت قارچ سمی
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان چهارمحال و بختیاری در اطلاعیه ای، نسبت به احتمال مسمومیت و عوارض ناشی از مصرف قارچ های وحشی خود رو و فله ای هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری هاگ- در متن این اطلاعیه انی چنین آمده است: با توجه به بارندگی های بهاری و افزایش رویش طبیعی قارچ های خود رو و وحشی در مناطق جنگلی، دشت ها و ارتفاعات، به هم استانی ها توصیه می شود، از چیدن، خرید و مصرف این قارچ ها پرهیز کنند.
عواقب مصرف قارچ های سمی
از علائم و نشانه های مسمومیت در پی مصرف قارچ های سمی می توان مواردی مانند: تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد، کاهش هوشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی را نام برد.
آمار رسمی مسمومیت های کشور
بر اساس آمار منتشره از طرف انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی ایران، از بین بیش از یک هزار گونه قارچ کلاهک دار و چتری شناسایی شده در کشور، حدود ۵۰ گونه، سمی و خطرناک و برای سلامت انسان مضر است.
به گزارش خبرگزاری هاگ- غلام نیا روشن سخنگوی سازمان اورژانس بابل در خصوص توضیح این دورههای آموزشی عنوان کرد: بهمنظور پیشگیری مسمومیت با قارچ سمی، احیای قلبی ریوی، سوختگی و کنترل خونریزی و اقدامات اولیه در شکستگیها سازمان اورژانس ۱۱۵ بابل کلاس آموزشی در دبیرستان دخترانه آزرم بابل برگزار شد.
مسائل مطرح شده این کلاس آموزشی
سخنگوی سازمان اورژانس بابل در خصوص محور این دوره گفت: برگزاری کلاسهای آموزشی سازمان اورژانس بابل در مورد آشنایی با فعالیتهای اورژانس ۱۱۵ و پیشگیری رشد چند برابری مسمومیت با قارچ سمی، برای دانش آموزان مدرسه آزرم بابل برگزارشده. غلام نیا روشن خاطرنشان کرد: این طرح در مدارس دیگر هم ادامه خواهد داشت.
(خرداد 1398)