
استادیار ایمونولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در رابطه با سو استفاده افراد سودجو درباره خواص قارچ گانودرما، گفت: افراد گول تبلیغات نادرست در رابطه با قارچ گانودرما را نخورند.
به گزارش خبرگزاری هاگ- “شمسالدین اطهاری” در رابطه با تبلیغات و کلاهبرداریهای انجامشده در مورد قارچ گانودرما در فضای مجازی، اظهار کرد: اخیراً تبلیغات بسیاری در فضای مجازی منتشر میشود که حکایت از اثربخشی قارچ گانودرما در پیشگیری یا درمان بسیاری از بیماریها مؤثر بوده که افراد در جوامع امروزی با آن دستوپنجه نرم میکنند.
قارچ گانودرما از هزاران سال پیش در طب سنتی چین و آسیای شرقی مورداستفاده قرار میگرفت و بهعنوان نمادی از سلامتی و طول عمر از موارد قابلاحترام شمرده میشد.
وی در ادامه صحبتهای خود پیرامون فضای مجازی، افزود: در فضای مجازی، قارچ گانودرما بهعنوان یکی از کاملترین مواد غذایی و درمان اکثر بیماریها معرفی میشود که جایگزین و مکمل بسیاری از داروهای شیمیایی است و در این تبلیغات گسترده، قارچ مذکور بهعنوان محصول طبیعی شگفتانگیزی معرفی میشود که بهعنوان معجونی شفابخش در درمان بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی بهکار میرود.
تبلیغات نادرست
این مقام مسئول، تصریح کرد: بر اساس تبلیغات انجامشده در رابطه با قارچ گانودرما در فضای مجازی، افراد گمان میکنند این قارچ نقش معجزهآسایی در درمان بسیاری از بیماریها داشته و قادر است طیف وسیعی از بیماریها را درمان کند که این خود نشانگر تبلیغات نادرست در مورد اثرات این قارچ است.
اطهاری با اشاره به این موضوع که تبلیغات نادرستی درزمینه درمانهای متفاوت با استفاده از قارچ گانودرما تبلیغشده است، ادامه داد: با اندکی تأمل بر مکانیسمهای بیماری هایی که قارچ گانودرما قادر به درمان آن است کاملاً مشخص خواهد شد که درمان هر یک از بیماریها و مشکلات کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند.
بهعنوانمثال آنچه که در مورد اثرات درمانی این قارچ خیلی پررنگ شده است در درمان بیماری Vitiligo پیسی، بَرَص، لکوپیس و درمان سرطان بوده است درحالیکه ویتیلیگو؛ یک بیماری خود ایمن است که برای درمان یا حداقل کنترل آن باید پاسخهای سیستم ایمنی را کنترل کرده یا کاهش داد.
استادیار ایمونولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: درمان بیماری Vitiligo و ممانعت از افزایش شدت آن باید پاسخهای سیستم ایمنی مهار شوند و برای درمان اکثر تودههای سرطانی باید پاسخهای سیستم ایمنی را افزایش داد. حال این قارچ، چگونه میتواند تشخیص دهد این فرد دچار بیماری خود ایمن شده یا سرطان که بر اساس آن پاسخهای سیستم ایمنی را افزایش یا کاهش دهد، تعجبآور است.