الزامات ساخت و ساز نظام مهندسی مانعی در بخش کشاورزی

مهدی رجبی الزامات ساخت و ساز نظام مهندسی در بخش کشاورزی را غیرمنطقی عنوان کرد

جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در رابطه با الزامات ساخت و ساز نظام مهندسی در بخش کشاورزی، روز سه‌شنبه 17 تیر 1404 برگزار گردید. این جلسه به ریاست محمد نوذری استاندار قزوین و با حضور چند تن از فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی در محل ساختمان استانداری قزوین برپا شد.

از جمله فعالان شاخصی که در این جلسه حضور داشتند، می‌توان به نفرات زیر اشاره کرد:

 

نظر رئیس انجمن صنفی قارچ درباره الزامات ساخت و ساز نظام مهندسی

مهدی رجبی، رئیس انجمن تولیدکنندگان قارچ کشور اظهار کرد: قزوین دومین استان تولید کننده قارچ خوراکی در کشور است. از این‌رو باید در جهت رفع موانع مسیر تولید، شرایط را برای سرمایه گذاری هموار کنیم. اما در این میان با چالش‌هایی روبرو هستیم که بایستی برطرف شود.

او در ادامه گفت: برخی قوانین و آیین نامه‌ها در این حوزه راهگشا و تسهیل گر نیست. این موارد مانع تولید میشود و مشکلات تولیدکنندگان را بیشتر می‌کند. یکی از این موارد الزامات ساخت و ساز واحدهای صنعتی توسط نظام مهندسی ساختمان است که باید بازنگری و اصلاح شود.

این الزامات ساخت و ساز در بخش کشاورزی و صنعتی به صورت انحصاری توسط سازمان نظام مهندسی ساختمانی استان قزوین منطقی نیست. در نتیجه باعث افزایش هزینه‌ها شده‌است که فرآیند آن باید مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در 25 استان از 31 استان کشور، واحدهای تولید قارچ هیچ الزامی به ساخت و ساز و ایجاد سوله‌های تولید توسط نظام مهندسی ندارند. اما در استان قزوین، این انحصار و سخت‌گیری باعث تحمیل هزینه‌های اضافی سنگین به سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی و نارضایتی آنها شده‌است.

این فعال اقتصادی افزود: در استان قزوین ساخت و ساز بخش کشاورزی در محدوده شهرها بصورت انحصاری در اختیار نظام مهندسی ساختمان و در روستاها بر عهده سازمان همیاری‌ها است. این موضوع سبب تحمیل هزینه‌های سنگین و چند باره به تولیدکنندگان است. به‌علاوه سبب افزایش هزینه تولید و کاهش سرمایه درگردش واحدها است.

 

مشکلات سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان قارچ

رئیس انجمن صنفی قارچ کشور در ادامه گفت: برای راه‌اندازی واحد پرورش قارچ فقط به سوله نیاز داریم. اما نظام مهندسی ادر شروع کار، از ما نقشه تاسیسات و برق را می‌خواهد. به‌علاوه برخی از مهندسین ناظری که از طرف این سازمان معرفی می‌شوند، هیچ تخصصی در این زمینه ندارند.

وی افزود: الزامات ساخت و ساز سازمان نظام مهندسی، سبب افزایش زیاد هزینه‌های تولیدکنندگان بخش کشاورزی استان قزوین شده‌است. بطوریکه در حال حاضر برای یک واحد تولیدی با مساحت 30 هزار مترمربع، باید 3.5 میلیارد تومان هزینه مهندسی پرداخت کرد که اصلا منطقی نیست.

رجبی در انتها گفت: در بسیاری از استان‌های دیگر این الزامات برداشته شده و تولیدکنندگان با کمک شرکت شهرک‌های صنعتی، ملزومات خود را با کیفیت بیشتر و هزینه‌های بسیار کمتر تامین می‌نمایند.

همچنین ما برای تمدید جواز نیز باید همین هزینه‌ها را بپردازیم که غیر قابل قبول است.

جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در رابطه با الزامات ساخت و ساز نظام مهندسی در بخش کشاورزی استان قزوین
جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در رابطه با مشکلات آیین نامه سازمان نظام مهندسی در بخش کشاورزی استان قزوین

الزامات ساخت و ساز نظام مهندسی از نگاه اتاق بازگانی

نماینده اتاق بازرگانی استان قزوین در حوزه کشاورزی نوین و گلخانه‌ها تایید کرد: گاهی برای راه‌اندازی و اجرای یک پروژه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، چند سال زمان نیاز است. بر اساس آیین‌نامه فعلی باید طی این سال‌ها هزینه مهندس ناظر و تمدید جواز باید پرداخت شود.
از این‌رو خواستار اصلاح این روند و واگذاری عملیات ساخت و ساز به شرکت شهرک‌های صنعتی هستیم.

 

این مسئول اضافه کرد: حتی گاهی شاهد فروش نقشه‌هایی که در اختیار مهندسین ناظر است به افراد غیر بودیم. این موضوع سبب بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران جدید شده و مانع از مشارکت آنها در بخش کشاورزی است.
پیشنهاد ما برداشتن الزامات ساخت و ساز نظام مهندسی در بخش کشاورزی است؛ تا امکان حضور شرکت‌های رقیب بخش خصوصی در این عرصه فراهم شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

 

اخبار سازمان نظام مهندسی در حوزه تولید قارچ را در مجله خبری هاگ، دنبال کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

میزان مطالعه:

مطالب مشابه