خرید و نگهداری قارچ

توصیه‌هایی برای نگهداری قارچ خوراکی

با توصیه‌هایی برای نگهداری قارچ خوراکی همراه با ما باشید. به گزارش هاگ به نقل از دنیای‌اقتصاد، قارچ به‌عنوان یکی از خوراکی‌های حاوی پروتئین، در علم اقتصاد جزو کالای جایگزین سایر خوردنی‌های پروتئینی از جمله گوشت قرمز و سفید قرار می‌گیرد، به‌ همین‌دلیل تحولات قیمتی آن تابع بازار کالاهای یاد شده است. در حال‌حاضر بسته‌های قارچ در ۲ سایز ۲۰۰ گرمی و ۴۰۰‌ گرمی عرضه می‌شوند و به دلیل کاهش تقاضای خرید، بسته‌بندی‌های ۸۰۰‌گرمی به‌ندرت در فروشگاه‌های سطح شهر به چشم می‌خورد.

افزایش قیمت قارچ باعث شده تا مصرف‌کنندگان، دقت بیشتری در استفاده از آن داشته باشند؛ چون دورریختن بخشی از محصول خریداری شده به دلیل سیاه‌شدن در یخچال برای قیمت‌های جدید، چندان عادی به‌نظر نمی‌رسد. برای نگهداری قارچ روش‌های مختلفی وجود دارد. برای تشخیص قارچ سالم از قارچ فاسد نیز روش‌هایی ذکر شده است. قارچ یکی از موادی است که نگهداری‌اش به مراتب سخت‌تر از مواد غذایی دیگر است. اگر قارچ‌ها را چند روز در یخچال یا به‌صورت خام در فریزر بگذارید سیاه می‌شوند. در هوای گرم تابستان مدت نگهداری قارچ از این هم کمتر می‌شود و تقریبا بعد از ۲۴ ساعت دچار بخارزدگی شدید و زردی بیش از حد می‌شود. موارد بالا دربارهقارچ صدفی نسبت به قارچ دکمه‌ای مصداق بیشتری پیدا می‌کند و این قارچ از ماندگاری کمتری برخوردار است.

برای نگهداری قارچ خوراکی به مدت طولانی، ابتدا آن را در ابعاد موردنیاز برش داده و می‌شوییم، سپس ظرف (قابلمه) محتوی آب را بر روی اجاق قرار می‌دهیم و پس از جوشیدن کمی آبلیمو به آن اضافه می‌کنیم. قارچ‌های شسته‌شده را که آبکش کرده‌ایم درون ظرف در حال جوشیدن می‌ریزیم و کمی آن‌را هم می‌زنیم تا زیر و روی آن به‌طور یکنواخت پخته شود. پس از یک دقیقه قارچ‌ها را آبکش کرده و درون آب سردی که از قبل تهیه کرده‌ایم می‌ریزیم و پس از سرد شدن مجددا آن را آبکش کرده و درون فریزر قرار می‌دهیم. همچنین می‌توان از روش تفت‌ دادن قارچ استفاده کرد. برای این کار، ابتدا قارچ را هر اندازه و شکلی که دوست دارید خرد کنید و بعد در روغن زیتون یا روغن گردو یا کره سرخ کنید. فقط قارچ‌ها را مقداری تفت بدهید و از پختن آنها به‌طور کامل پرهیز کنید. سپس بگذارید قارچ‌ها سرد شوند، سپس داخل بشقاب یا ظرف شیشه‌ای بریزید. بعد از سرد‌شدن قارچ‌ها را به ظرف‌های کوچک‌تر مخصوص فریزر منتقل کنید. به هنگام استفاده قارچ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را به همان شکل در سوپ بیندازید یا اینکه دوباره آنها را در روغن یا کره تفت دهید تا آماده مصرف شوند.


نکات و ترفندهای نگهداری قارچ
نکات و ترفندهای نگهداری قارچ

نکات و ترفندهای نگهداری قارچ، قارچ تقریباً مکمل هر وعده غذایی روزمره است از پیش غذا و سالاد گرفته تا غذاهای اصلی و دورچین، قارچ ها را می توان به طرق مختلف میل کرد، برخی از بهترین نکات و ترفندهای قارچ برای تهیه قارچ را در اینجا بیابید.

قارچ هایی را انتخاب کنید که سفت باشند، ظاهری تازه و صاف داشته باشند. سطوح قارچ باید خشک باشد، قارچ حجیم به نظر برسد.

قارچ ها را در بسته بندی اصلی یا در یک کیسه کاغذی برای ماندگاری طولانی مدت نگهداری کنید. برخی از قارچ ها ممکن است تا یک هفته در یخچال دوام بیاورند.

هر گونه باقیمانده خاک و … را با انگشت یا دستمال کاغذی مرطوب پاک کنید، یا برای مدت کوتاهی زیر آب جاری بشویید و با دستمال کاغذی خشک کنید. اگر ساقه قارچ سفت است، قبل از استفاده آن را کوتاه کنید.

برای طعم بو داده، زغالی و دودی و عطر کلی تر، قارچ ها را تفت دهید تا طعم شیرین، شور و … را با طعم های کاراملی،  کره ای و … بدست آورید.

نکات و ترفندهای نگهداری قارچ

قارچ ها به طور طبیعی سدیم کمی دارند بنابراین می توان نمک کمتری را در یک ظرف بدون کاهش طعم استفاده کرد.

قارچ گوشتی کم کالری، بدون چربی است و می تواند جایگزینی خوشمزه برای مواد با کالری بالاتر باشد.

گوشت را با قارچ‌های ریز خرد شده ترکیب کنید، تا از نسخه‌های کم‌کالری از دستور العمل‌هایی که دوست دارید مانند همبرگر، لازانیا، کوفته‌ها و … لذت ببرید، بدون اینکه طعم یا بافت را از بین ببرید.

قارچ طعم را افزایش می دهد، به کاهش کالری، چربی و سدیم دریافتی کمک می کند و مواد مغذی مهمی مانند ویتامین D، ویتامین های B، آنتی اکسیدان ها و پتاسیم (8٪) را به بشقاب اضافه می کند.


نکته طلایی نگهداری قارچ
نکته طلایی نگهداری قارچ

نکته طلایی نگهداری قارچ را به خاطر داشته باشید. دشمن اصلی قارچ‌ های تازه و بسته‌بندی‌شده، رطوبت است. درواقع، تراکم و فشردگی زیادی که هنگام بسته‌بندی قارچ‌ها اتفاق می‌افتد، به‌سادگی قارچ‌ ها را در معرض تجزیه و تخریب قرار می‌دهد.

به گزارش هاگ به نقل از تازه‌نیوز، همیشه دنبال قارچ‌ هایی بگردید که بسته‌بندی کاملا خشکی دارند. اولویت بعدی شما هنگام خرید قارچ‌ها باید بوی آنها باشد.

قارچ‌های تازه و باکیفیت همیشه بویی شبیه به بوی خاک دارند و به‌هیچ‌ وجه بوی بدی از آنها به مشام نمی‌رسد. پس از آوردن قارچ‌ ها به خانه هم باید آنها را درون کیسه‌های کاغذی دربسته بریزید تا از تجمع رطوبت و فسادپذیری قارچ‌ها جلوگیری کنید.

برای آماده‌سازی قارچ‌ها نیز باید این خوراکی خوش‌طعم را دقیقا قبل از پختن بشویید و خشک کنید. اگر می‌خواهید که طعم و عطر قارچ به بهترین سطح خودش برسد، باید آن‌قدر قارچ را تفت بدهید تا آبی که آزاد می‌کند کاملا تبخیر شود.

با ادامه مطلب نکته طلایی نگهداری قارچ با ما همراه باشید.

اما برای ارتقای کیفیت غذایی قارچ‌ها چه کاری می‌توان انجام داد؟ ترفند ساده و موثری که ارزش تغذیه‌ای قارچ‌ها را افزایش می‌دهد. قرار دادن قارچ‌ها به مدت ۳۰ دقیقه زیر نور خورشید است.

درواقع، قارچ‌ها تنها گیاهانی هستند که از نور خورشید برای تولید ویتامین D استفاده می‌کنند، اما همچنان رشد بیشتر این گیاهان در تاریکی صورت می‌گیرد.

افزایش ویتامین D با نور خورشید

پس وقتی که قارچ‌ها را به مدت ۳۰ دقیقه زیر نور طبیعی خورشید قرار می‌دهید، میزان ویتامین D نهفته در آنها را افزایش می‌دهید.

در این مرحله، میزان ویتامین D قارچ‌ها به ۱۵۰ تا ۶۰۰ واحد بین‌المللی از ویتامین D می‌رسد که برابر است با ۲۵ تا ۱۰۰ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین کلیدی.

اگر ابتدا قارچ‌ها را خرد کنید و سپس زیر نور خورشید بگذارید، تماس نور خورشید با لایه‌های مختلف قارچ‌ها را افزایش می‌دهید و تولید ویتامین D در قارچ‌ها را به حداکثر می‌رسانید.

امروزه حتی بعضی از تولیدکنندگان قارچ از روش‌های مختلفی برای ارتقای سطح ویتامین D در این گیاه کمک می‌گیرند.

اگر با طعم قارچ مشکل دارید، اما همچنان می‌خواهید از ویتامین D و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی این گیاه بهره‌مند شوید، ابتدا قارچ‌ها را زیر نور خورشید بگذارید تا کمی خشک شوند و سپس آنها را آسیاب کنید تا به‌صورت پودر دربیایند.

به‌گفته متخصصان تغذیه، مواد مغذی قارچ در برابر حرارت مقاوم هستند و درنتیجه هنگام پخت‌وپز از بین نمی‌روند. شما می‌توانید این پودر مغذی و فشرده را به انواع سس‌ها، سالادها، غذاها، سوپ‌ها و خورش‌ها اضافه کنید تا هم از فواید قارچ‌ها برخوردار شوید و هم طعم آن را احساس نکنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه