زحمت کم، درآمد خوب آیا واقعیت دارد؟ منطقه سیستان از ظرفیت های باغی، زراعی و کشاورزی فراوانی برخوردار است اما کشت برخی محصولات از جمله محصولات جالیزی به دلیل نیاز به منابع آبی و قیمت ارزان برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست از این رو پرورش محصولات جایگزین و سودآور به عنوان یک راهکار علاوه بر تولید درآمد بالا برای کشاورز به کاهش نرخ بیکاری در منطقه نیز کمک می کند.

زهرا میر ساکن شهر «محمد آباد» شهرستان هامون ، اظهار داشت: کار پرورش قارچ را از اواخر بهمن ماه سال گذشته با تهیه ۵۰۰ کیلو کمپوست آغاز کردم.

این شهروند سیستانی افزود: قارچ کشت شده در اوایل فروردین ماه آماده برداشت شد، همچنین برای پرورش قارچ مساحت ۱۲ متر هم کافی است.

وی تصریح کرد: قارچ دکمه ای بعد از دو ماه و نیم ماه به عمل می آید و در هر تن کمپوست ۲۵ تا ۴۰ درصد قارچ یعنی یک تن ۲۵۰ تا ۴۰۰ کیلو برداشت می شود.

پرورش قارچ
پرورش قارچ زحمت کم درآمد خوب

زهره پودینه، مسئول طرح کارآفرینی و مهارت آموزی پرورش قارچ خوراکی و قارچ دارویی دانشگاه زابل، اظهار داشت: پرورش قارچ به عنوان شغلی زودبازده با هر میزان سرمایه ای امکان پذیر است و به دلیل اینکه در فضای بسته انجام می شود نیازی به زمبن کشاورزی ندارد.

وی افزود: همچنین به دلیل در دسترس بودن مواد اولیه تهیه کمپوست نیازی به واردات مواد اولیه ندارد بنابراین مورد تحریم ها نیز قرار نمی گیرد.

وی ادامه داد: کار پرورش قارچ دارویی «ارینجی» برای نخستین بار در استان در فضایی به مساحت ۱۲ متر در مهر ۹۹ آغاز شد و اکنون نیز ادامه دارد.

مسئول طرح کارآفرینی و مهارت آموزی کشت قارچ خواکی و دارویی دانشگاه زابل گفت: مرکز کشت قارچ گانودرما نیز در دانشگاه زابل در مهر ۹۹ افتتاح شد و اکنون از هر تن کمپوست گانودرما ۵۰ کیلو قارچ گانودرما برداشت می شود.

وی افزود: سالن چهار تنی کشت قارچ هم در سال ۹۹ در دانشگاه زابل راه اندازی شد و سالانه ۶ تن و ۴۰۰ کیلو قارچ در آن تولید می شود.

5/5 - (1 امتیاز)