خرید و نگهداری قارچ

طرز شستن قارچ صدفی با چند ترفند ساده

طرز شستن قارچ صدفی و نحوه تمیز کردن آن شاید کمی دشوار به نظر بیاید. اما بعد از مطالعه این مطلب، برایتان بسیار آسان خواهد بود. البته این نکته را مد نظر داشته باشید که همیشه قارچ را قبل از مصرف تمیز کنید یا بشویید. به اینصورت ماندگاری آن افزایش پیدا خواهد کرد. زیرا آنها جذب آب بالایی دارند و این مورد سبب فساد زودتر آنها خواهد شد. قارچ خیس حتی یک روز هم دوام نمی آورد!
بحث تمیز کردن قارچ صدفی دو رویکرد متفاوت دارد. برخی معتقدند که شما فقط باید قارچ ها را تمیز کنید، در حالیکه برخی دیگر شستشو را پیشنهاد میکنند. اما بنا بر رسالت مجله هاگ، ما در این مطلب هر دو روش را به شما خواهیم آموخت.
در ادامه با آموزش طرز شستن و نحوه تمیز کردن قارچ صدفی همراه ما باشید.

 

نحوه تمیز کردن قارچ صدفی

تمیز کردن قارچ صدفی، حتما نیاز به آب ندارد! زیرا قارچ صدفی معمولا خارج از کیسه کشت یا ظرف پلاستیکی رشد می‌کند و هیچگونه تماسی با خاک و بستر کشت ندارد. همچنین بستر قارچ نیز کاملا پاستوریزه و عاری از میکروب است.
به‌علاوه در روند کشت نیز معمولا از سموم شیمیایی استفاده نمی‌شود. پس محصول معمولا کثیف نیست و می‌توان به راحتی آن را با روش‌های زیر تمیز کرد.

این فرآیند بسیار ساده است. شما می‌توانید انجام آن را در چند مرحله ساده یاد بگیرید.

اما این موضوع در مورد قارچ‌های وحشی صادق نیست. قارچ های صدفی برداشتی از طبیعت، حتما نیاز به شستن دارند. زیرا در معرض بسیاری از آلودگی‌ها قرار داشتند.

اولین قدم برای تمیز کردن قارچ صدفی، بریدن آن است. قارچ های صدفی بصورت خوشه‌ای به یک ساقه مرکزی متصل هستند. این ساقه سفت بوده و خوردنی نیست. پس باید قطع شود.

تمیز کردن با دستمال

بجای شستن قارچ صدفی، برای تمیز کردن آن می‌توانید از دستمال کاغذی استفاده کنید. اگر روی قارچ‌هایتان ضایعات زیادی بود، کثیفی احتمالی را با یک حوله کاغذی یا پارچه مرطوب پاک کنید. فقط مواظب بافت ترد و شکننده قارچ باشید.

اگر پارچه یا دستمال کمی مرطوب باشد، بسیار بهتر خواهد بود.

تمیز کردن قارچ صدفی با دستمال یا پارچه مرطوب یک ترفند جالب و کاربردی است.
قارچ صدفی را با دستمال تمیز کنید.

تمیز کردن با فرچه یا برس

برای تمیز کردن قارچ ها می‌توانید از برس، فرچه یا مسواک استفاده کنید. با کمک این ابزارها هرگونه آلودگی اضافی را به آرامی پاک کنید. با این وسایل به راحتی می‌توانید بین آبشش‌های زیر کلاهک را نیز تمیز کنید.

مواظب حشرات لای آبشش‌ها نیز باشید. این حشرات را می‌توانید با تکان و ضربه‌های ملایمی به قارچ از لای آبشش‌های آن خارج کنید. مراقب ضربات محکم باشید، زیرا باعث سیاهی یا تغییر رنگ قارچ میشوند.

تمیز کردن قارچ صدفی با برس، فرچه یا مسواک بهترین راه برای پاک کردن کثیفی از لایه آبشش های قارچ است.
قارچ صدفی را با برس یا فرچه تمیز کنید.

پوست کندن قارچ

برخی قبل از مصرف قارچ، سطح آن را با تیغ می‌تراشند. اما در قارچ صدفی، پوست یا بیرونی‌ترین قسمت آن از نظر طعم با داخل آن تفاوتی ندارد. پس هرگز سعی نکنید پوست آن را بکنید. پوست کندن یا تراشیدن سطح قارچ صدفی کاری بیهوده است. یعنی فقط مواد غذایی را هدر می‌دهید. پس بجای شستن قارچ صدفی، سطح آن را نتراشید.

علاوه بر این، پوست کندن قارچ ها می‌تواند طعم آنها را کاهش دهد. همچنین با این کار زمان زیادی را تلف خواهید کرد. البته قسمت‌های خراب قارچ را باید ببرید.

این مورد معمولا برای قارچ‌ پورتوبلو که سطحی خشک و فلسی دارد، انجام میشود.

تمیز کردن با نوک چاقو

با استفاده از نوک یک چاقوی کوچک و باریک می‌توانید به راحتی ذرات را از روی قارچ بتراشید. فقط مواظب باشید تا به بافت قارچ آسیب نزنید.
هرگونه ضایعات احتمالی را با نوک قاچو از لابلای قارچها و پره‌های آبشش خارج کنید.
همچنین می ‌توانید قسمت‌هایی از قارچ‌ها را که لزج یا دارای لکه‌های سیاه هستند را جدا نمایید. قسمت‌های سفت اتنهای ساقه و محل اتصال قارچ‌ها را نیز ببرید.

لابلای آبشش ها را با نوک چاقو پاک کنید.
لابلای ساقه و آبشش های قارچ صدفی را با نوک چاقو تمیز کنید.

طرز شستن قارچ صدفی

اگر پس از تمیز کردن، هنوز قارچ ها کثیف هستند، می‌توانید قبل از مصرف آنها را بشویید.

برای شستن قارچ صدفی از آب سرد استفاده نمایید. قارچها را با آب گرم یا فشار زیاد آب نشوید، زیرا آسیب می‌بینند.
برای شستشو از روش آبکشی سریع استفاده کنید. بدین صورت که آنها را در یک آبکش بریزید و برای مدت کوتاهی زیر شیر آب بشویید.
سپس آبکش را تکان دهید تا آب اضافی آنها خارج شود. به علاوه می‌توانید آنها را بر روی دستمال حوله‌ای پهن کنید تا آب اضافی آنها را جذب نماید.

شستن قارچ صدفی با آب سرد انجام شود.
شستشوی قارچ صدفی با آب سرد انجام شود.

همچنین آنها را برای شستشو در آب غوطه‌ور نکنید. اگر قارچ صدفی برای مدت طولانی در آب بگذارید، طعم خود را از دست میدهد. علاوه بر این، جذب آب در بافت متخلخل(اسفنجی)، باعث خرابی زودتر میشود.

قارچ صدفی را با چی بشوریم؟

برای شستشوی قارچ صدفی به دلیل پاستوریزاسیون بستر کشت و محیط کشت ایزوله و عاری از میکروب، نیازی به مواد شوینده ندارید. پس ضدعفونی لازم ندارد.
آب به تنهایی برای شستشوی آن کفایت میکند. ولی هیچگاه قارچها را با آب داغ نشویید.

استفاده از موادی نظیر نمک یا جوش‌شیرین هم برای ضدعفونی، ضرورتی ندارد. فقط کافیست تا ذرات اضافی را از روی قارچ پاک کنید.

 

ویدیوی آموزشی روش تمیز کردن و نحوه شستن قارچ صدفی

فیلم آموزشی روش تمیز کردن و شستشوی قارچ صدفی را در قاب هاگ تماشا کنید. شما هم براحتی همین روش را در منزل بکار گیرید.

 

 

قارچ صدفی از نظر ظاهر و نوع بافت به قارچ چنترل(چانترلا) بسیار نزدیک است. از این رو روش‌های نظافت مندرج در این مطلب برای زرد کیجا و نمونه‌های مشابه هم صدق می‌کنند.

امیدواریم این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شود.


مولف:

گردآوری، تالیف و تحریر توسط تیم رسانه هاگ
کپی فقط با ذکر منبع مجاز است.

 

مطالب مشابه را در دسته خرید و نگهداری قارچ مطالعه نمایید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه