اخبار اقتصادی صنعت قارچ

فلج شدن تولید با کاسبی بانک حامی کشاورز

در حال حاضر اکثر واحدها مشکل نقدینگی دارند

یک تولیدکننده قارچ خوراکی: سیستم بانکی مخصوصا بانک کشاورزی که باید حامی کشاورزان باشد، تولید محصولات کشاورزی را را فلج کرده است چون ترجیح میدهد به جای اعطای تسهیلات با بهره ۱۴ درصد به کشاورزان و تولیدکنندگان، آن را به بخشهای دیگر با بهره ۳۶ درصد بدهد.

محمد حسن افشار، فعال حوزه صنعت قارچ خوراکی کشور به خبرنگاران گفت: در حال حاضر، واحدهای پرورش قارچ غالبا به دلیل مشکل نقدینگی و عدم توانایی در تهیه مواد اولیه، از تمام ظرفیت شان استفاده نمی کنند.

وی همچنین مدعی شد: در حقیقت بانک ها و مخصوصا بانک کشاورزی در حوزه اعطای انواع تسهیلات بسیار بد عمل می کنند؛ یعنی در حالی که یک زمان بانک کشاورزی بهترین بانک حامی کشاورزان بود و در کنار آنها، الان روبروی کشاورز، تولید و تولیدکننده ایستاده است.

موانع ایجاد شده توسط بانک کشاورزی بر سر راه متغاضیان تسهیلات، کشاورز و تولیدکننده را از گرفتن تسهیلات منصرف می سازد !!!
به گفته او، متاسفانه بانک کشاورزی به قدری در مسیر دریافت تسهیلات برای تولید کننده سنگ اندازی و مانع تراشی می کند که تولید کننده یا کشاورز در نیمه راه به اصطلاح می بُرد و از خیر گرفتن تسهیلات می گذرد.

ایشان در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر اکثر واحدها مشکل نقدینگی دارند، گفت: اگر دولت شرایطی فراهم کند که به واحدها نقدینگی تزریق شود قطعا تولید محصولات کشاورزی بالا می رود و در حالی که شرایط صادرات نیز فراهم است، به رشد اقتصادی کشور و ارز آوری کمک می کند و این صنعت نیز پویاتر از گذشته کار می کند.

وی ادعا کرد: متاسفانه الان بانک کشاورزی با تولید کنندگان همراهی نمی کند و لذا مشکل بزرگ کشاورزانی مانند قارچ کاران، سیستم بانکی مخصوص بانک کشاورزی است که باعث فلج شدن تولید شده است. به صورتی که حتی  ۵ درصد از متقاضیان نیز موفق به اخذ تسهیلات نشده اند !!!

متاسفانه بانک کشاورزی کاسب شده است و به دنبال بهره ۳۶ درصدی در ازای اعطای تسهیلات به دیگر بخش ها است.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: همانطور که می دانید تسهیلات بانک کشاورزی به منِ تولید کننده با نرخ سود ۱۴ درصد داده می شود اما اگر همین تسهیلات را به بخش های دیگر همچون خدمات بدهند با بهره ۳۶ درصدی خواهد بود. بنابراین بانک کشاورزی نیز همچون دیگران کاسب شده است و به فکر تولید نیست؛ بلکه به دنبال منافع مالی خود است و اینکه پول را در جایی به کار بیندازند که ۳۶ درصد بهره داشته باشد نه 14 درصد !

افشار در پاسخ به این سوال که برای پُر کردن یک سالن استاندارد، پرورش دهنده قارچ چقدر بودجه نیاز دارد، گفت: به دلیل تورم موجود پر کردن یک سالن ۲۰ تنی، ۱۰۰ میلیون تومان هزینه کمپوست قارچ، ۲۰ میلیون تومان هزینه خاک پوششی و بذر و کود می باشد و بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه کارگر و انرژی دارد و لذا با احتساب این اعداد و دیگر هزینه های موجود، می بینید که هزینه پر کردن یک سالن استاندارد حدود ۱۸۰ میلیون تومان است که از توان خیلی تولیدکنندگان خارج است!

اخبار اقتصادی صنعت قارچ را در هاگ بخوانید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه