کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی
معرفی کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی نوشته پیتر اویی
کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی نوشته پیتر اویی، اطلاعات بیولوژیکی قارچها را توضیح میدهد و میکوشد کل فرآیند کاشت تا برداشت این محصول را بیاموزد. این کتاب راهنمای مصور یکی از معتبرترین منابع کشت قارچ در دنیا به شمار میرود.
مشخصات کتاب
نام کتاب | کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی |
نویسنده | پیتر اویی |
مترجمین | ساسان جعفرنیا، سید مهدی کرمی، مریم خسروشاهی |
ناشر | انتشارات زمان تغییر |
سال انتشار | ۱۳۸۹ |
تعداد صفحات | 400 |
شابک | 978-964-477-919-0 |
درباره کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی
کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی (Mushroom Cultivation) نوشتهی پیتر اویی (Peter Oei) یکی از جامعترین منابع در دسترس در مورد کاشت و برداشت این محصول است.
این راهنما به جنبههای مختلف پرورش قارچ خوراکی میپردازد و آنها را بصورت مصور و گامبهگام توضیح میدهد. پیتر اویی که از متخصصان برجستهی دنیا در زمینه تولید قارچ است، ابتدا در مورد بیولوژی قارچها صحبت میکند و از انواع و دستهبندیهای گوناگون آن میگوید.
همچنین به مبحث فیزیولوژی و اکولوژی قارچها میپردازد و سیکل زندگی آنها را شرح میدهد. سپس به توضیح شرایط مورد نیاز کشت و رشد قارچ میپردازد.
موضوعات مطرح در کتاب
پیتر اویی در کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی، به جنبههای عملی تولید این محصول میپردازد و از تجهیزات مورد نیاز آن میگوید. او در این کتاب بیشتر روی قارچ دکمهای که بازار گستردهتری دارند، متمرکز میشود.
ادوات ضروری کشت را معرفی و در مورد کنترل کیفیت و شرایط محیطی پرورش قارچ را مطرح میکند.
اویی در کتابش به همه مراحل کشت قارچ اشاره میکند و آنها را کامل شرح میدهد. همچنین نحوه راهاندازی سالنهای کشت قارچ پیشرفته و دیگر مبانی پرورش قارچ را شرح میدهد. به علاوه دربارهدستگاههای کنترلی سالن و شرایط خاک و انواع آفات قارچ توضیح داده شدهاست.
همینطور کنترل پس از برداشت و آفات هم از دیگر مباحثی هستند که مطرح میکند.
کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی را ساسان جعفرنیا، مریم خسروشاهی و سید مهدی کرمی برای انتشارات زمان تغییر ترجمه کردهاند.
کتاب اصول و مبانی پرورش قارچ های خوراکی برای چه کسانی مناسب است؟
مهندسان کشاورزی و علاقهمندان به کشت و پرورش قارچ از مخاطبان اصلی این کتاب هستند و میتوانند از راهنماییهای آن بهره ببرند.
در بخشی از کتاب اصول و مبانی پرورش قارچهای خوراکی میخوانیم
پوشش میسلیومی بهعنوان سپر محافظ در مقابل سایر قارچها و بهویژه قارچهای مضر و بیماریزا عمل میکنند و از سوی دیگر با مصرف کربوهیدراتها و کم کردن میزان آن در داخل ریشه، ریشه گیاه نسبت به بسیاری از پاتوژنها بهطور نسبی مقاومتر میشوند. قارچهای مایکوریز در بسیاری از قسمتهای آفریقا دارای پتانسیل فروش و تولید تجاری بالایی میباشند و گونههای متعددی از جنسها Boletus و Cantharelles که ارزش خوراکی دارندرا میتوان جمعآوری و به بازار عرضه کرد. یک جنبه دیگر درمورد برداشت قارچهاکه باید مورد توجه قرار گیرد این است که هرچند تولید قارچ در جنگلها کار چندان پردرآمد و اقتصادی نیست، اما برخلاف گیاهان زینتی و گونههای جانوری خاص، امکان انقراض قارچها در اثر برداشت بیرویه وجود ندارد.
فهرست مطالب کتاب
- فصل اول: اطلاعات بیولوژیکی در مورد قارچها
- فصل دوم: ویژگیهای بستر رشد
- فصل سوم: اطلاعات کلی در مورد قارچها
- فصل چهارم: جنبههای عملی تولید اسپان
- فصل پنجم: کنترل شرایط محیطی
- فصل ششم: نمونه کارگاههای پرورش قارچ
- فصل هفتم: تونلها و سالنهای پیشرفته پورش قاچ
- فصل هشتم: دستگاههای پیشرفته کنترل شرایط محیطی
- فصل نهم: پرورش قارچ روی محیط کشت تخمیرشده
- فصل دهم: خاک پوششی
- فصل یازدهم: فرایند کمپوستسازی قارچه دکمهای در محوطه بسته
- فصل دوازدهم: پرورش قارچ دکمهای از اسپان تا برداشت
- فصل سیزدهم: مکانیزاسیون پرورش قارچ دکمهای
- فصل چهاردهم: کنترلهای پس از برداشت
- فصل پانزدهم: آفات و بیماریها
- فهرست تصاویر رنگی بیماریها و مشکلات به همراه علل بروز آنها
- فهرست منابع
- تصاویر رنگی