تولید قارچ در چهارمحال و بختیاری
اخبار مربوط به تولید قارچ در چهارمحال و بختیاری و فعالیت واحدهای پرورش قارچ در این استان به شرح زیر میباشد.
کارآفرینی با تولید قارچ در شهرستان بن
محرابیان کارشناس ترویج و مشاغل خانگی جهاد کشاورزی شهرستان بن، از افتتاح چهارمین واحد پرورش قارچ خانگی در این شهرستان خبر داد. شهرستان بن در فاصله 25 کلومتری از شهرکرد، مرکز استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
وی گفت: هماکنون 4 واحد کشت و پرورش قارچ خانگی توسط بانوان کارآفرین در این شهرستان دایر شدهاست که سالانه بیش از 30 تن قارچ خوراکی دکمهای کشت میکنند.
به گفته این مسئول، تا پیش از این در شهرستان بن، 3 واحد پرورش قارچ دکمهای در حال فعالیت بود و اکنون چهارمین واحد پرورش قارچ خانگی در این شهرستان به بهرهبرداری رسید.
محرابیان افزود: این سالن کشت قارچ توسط یک بانوی کارآفرین احداث شد و برای راهاندازی این واحد حدود 4 میلیارد ریال هزینه شدهاست.
ویدیویی از تولید قارچ توسط بانوان کارآفرین در شهرستان بن از توابع استان چهارمحال و بختیاری
میزان تولید سالیانه قارچ در چهارمحال و بختیاری
1402/11/11
تولید بیش از شش هزار تن قارچ در چهارمحال و بختیاری طبق اظهارت مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در حال انجام است.
از اول سال جاری تاکنون، بیش از 4700 تن قارچ خوراکی در استان چهارمحال و بختیاری، برداشت و روانه بازار شدهاست. طبق آمارهای سالیانه پیشبینی میشود که تا پایان سال، این میزان به 6000 تن برسد.
ابراهیم شیرانی مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان گفت: تولید سالیانه قارچ در استان چهارمحال و بختیاری بیش از ۶ هزار تن است. تقریبا تمامی محصول قارچ خوراکی مورد کشت در استان از نوع قارچ دکمه ای می باشد.
شیرانی افزود: این میزان محصول در بیش از 170 کارگاه صنعتی و خانگی تولید قارچ فعال در استان برداشت شدهاست. از این تعداد، 32 واحد صنعتی کشت و پرورش قارچ هستند و مابقی واحدهای سنتی و خانگی می باشند.
به اظهار وی، 80 درصد از قارچ برداشتی به استانهای همجوار نظیر اصفهان و خوزستان ارسال میشود.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان افزود: در حال حاضر 800 نفر در کارگاههای پرورش قارچ مشغول به فعالیت هستند.
ابراهیم شیرانی افزود: روستای “قلعه ممکا” به عنوان دهکده پرورش قارچ کشور از مهمترین مراکز تولید قارچ در چهارمحال و بختیاری محسوب میشود.
وضعیت کمپوست قارچ در استان
همچنین طبق گفتههای وی هماکنون یک واحد ساخت کمپوست قارچ فعال و یک واحد نیز بصورت نیمهفعال در استان وجود دارد. برای برداشت هر کیلوگرم محصول قارچ، به 5 کیلوگرم کمپوست نیاز است. از اینرو برای رشد تولید قارچ در استان نیاز است تا واحدهای کمپوستسازی استان تقویت شوند.
زیرا خرید کمپوست از استانهای همجوار و فواصل دور، به سبب مخارج تحمیلی جهت حمل و نقل، باعث افزایش هزینه تمامشده و کاهش سود برای پرورشدهندگان میشود. در نتیجه واحدهای کوچک که میزان نقدینگی زیادی ندارند، دچار ضرر و زیان خواهند شد، یا باید میزان کشت خود را کاهش دهند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما