
برخی از سموم موجود در قارچها به گرما مقاوم بوده و در اثر فرآیندهای آمادهسازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخارپز کردن و غیره تخریب نمیشود.
رئیس مرکز بهداشت استان جیرفت عنوان کرد: هرچند در برخی موارد حرارت، برخی از مواد سمی موجود در قارچها را از بین میبرد، با اینوجود برخی از سموم موجود در قارچها به گرما مقاوم بوده و در اثر فرآیندهای آمادهسازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخارپز کردن و غیره تخریب نمیشود.
رضا محمودی در خصوص بروز علائم و نشانههای گوارشی بهصورت تأخیری از پنج تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ تأکید کرد که هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سمشناسی بالینی و مسمومیتها منتقل کنند.
تشخیص و درمان سریع؛ افزایش امکان درمان
این مقام مسئول در خصوص اهمیت سرعت عمل در تشخیص و درمان گفت: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیتها، امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد و هرگونه تأخیر در این امر باعث افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار را افزایش میدهد.
رئیس مرکز بهداشت جیرفت در همین راستا ادامه داد: با مشاهده علائم و نشانههای بالینی اولیه بهویژه از نوع تأخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیزکرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.
محمودی همچنین خاطرنشان کرد: مردم در صورت امکان، نمونه باقیمانده قارچ مصرفشده را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشند.