۲۱ دستاورد بزرگ تکنولوژی بشر تا سال ۲۰۳۰
۲۱ دستاورد بزرگ تکنولوژی بشر تا سال ۲۰۳۰
خندهدارترین ایدههایی که برای بار اول از زبان یک شخص مطرحشده و موجبات شادی دیگران را به خاطر غیرممکن تصور شدن فراهم کرده، امروز بهطور متداول توسط انسانها مورداستفاده قرار میگیرند.
بهعنوان سادهترین مثالها میتوان به توانایی انسان برای پرواز کردن و همچنین برقراری ارتباط با نقاطی دوردست اشاره کرد که امروزه به عنوان بدیهیات در زندگی ما محسوب میشوند.
گفتهشده روزی نابودی انسان بهدست تکنولوژیهای ساخت دست خودش رقم خواهد خورد، اما آیا به خاطر یک فرضیه میتوان انسان بینهایت طلب را از حرکت روبهجلوی خود متوقف کرد؟
پیشرفت تکنولوژی در آینده ما را به کجا خواهد برد؟
تکنولوژیهای زیادی وجود دارند که اکنون در مراحل مقدماتی خود به سر برده و انتظار میرود تا در سالهای آتی و در چشمانداز بلندمدت به یک امر متداول و کاربردی در زندگی انسانها تبدیل شوند. بسته به مرحله کنونی هر یک و همچنین پیچیدگی آنها، بازههای زمانی مختلفی بهعنوان سال دستاورد و شکوفایی عنوان میشود؛ سال ۲۰۲۲، ۲۰۲۵ و مخصوصاً سال ۲۰۳۰ چشماندازهایی هستند که بشر امروزی مسیر پیشرفت تکنولوژی در آینده را با بازههای زمانی مانده تا این سالها تنظیم میکند.
در نظر داشته باشید چشمانداز پیشرفت تکنولوژی در آینده تنها از روی حدس و گمان نبوده و نظر کارشناسی شده ۸۰۰ مدیر و فرد خبره در دنیای تکنولوژی در جمعآوری آن دخیل بوده است. با ارزیابی پرسشنامههای دریافت شده از این افراد، ۲۱ نقطه اوج و دستاورد مهم در جهان فناوری پیش بینیشده که تا سال ۲۰۳۰ بشر امروزی بهتمامی آنها دست پیدا خواهد کرد.
البته این سال بهعنوان زمان نهایی تعیینشده و برخی دستاوردها خیلی زودتر به واقعیت خواهند پیوست. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که در بیشتر موارد، شبکه جهانی اطلاعات و ارتباطات (اینترنت) بهعنوان یک عامل کلیدی بیانشده و رفتهرفته به یک شریان خونی اصلی در زندگی انسان ها تبدیل خواهد شد.
۹۰ درصد کاربران دارای فضای ذخیرهسازی نامحدود و رایگان خواهند بود (تا ۲۰۱۸)
پاککرده اطلاعات قدیمی و گهگاه لازم بهمنظور ایجاد فضای بیشتر برای فایلهای جدید، رفتهرفته به عادتی قدیمی و کهنه تبدیل میشود. نه تنها خرید یک هارد دیسک با ظرفیت یک ترابایت یا بیشتر هزینه زیادی را طلب نمیکند، بلکه پیشرفت تکنولوژی در آینده سبب خواهد شد تا نیاز به پرداخت همین هزینه پایین نیز نباشد.
تا کمتر از دو سال آینده حدود ۹۰ درصد از کاربران به منبع ذخیرهسازی دیتا رایگان و نامحدود دسترسی خواهند داشت که توسط تبلیغات مختلف پشتیبانی شده و هزینهای را از کاربر طلب نمیکنند. کاربر تنها باید حوصله دیدن بنرهای تبلیغاتی مختلف (و یا شاید پنجره پاپآپ) را در خود افزایش دهد.
این اتفاق هماکنون نیز میافتد، چنانکه میبینیم برخی شرکتها سرویسهای ارزان و یا حتی کاملاً رایگان در سراسر اینترنت ارائه میکنند. به عنوان نمونه، گوگل فوتوز (Google Photos) از مدتها قبل فضای ذخیرهسازی رایگان بهمنظور بارگذاری عکسها ارائه کرده و آمازون (Amazon) به شما اجازه میدهد تا به طور نامحدود، هر نوع اطلاعات (عکس و دیگر انواع فایل) را تنها به ازای پرداخت مبلغ ۶۰ دلار در سال در سرویس فضای ابری آن بارگذاری کنید.
دلیل این امر تصمیم اینچنین کمپانیها برای آتش زدن به اموال خود نیست، بلکه کاهش روزافزون قیمت هارد دیسک به ازای هر گیگابایت مسبب اصلی آن است. البته بعید نیست تا برخی شرکتهای بزرگ با عوض کردن یکباره تصمیمات استراتژیک خود این روال صعودی را به هم بزنند. به عنوان نمونه مایکروسافت اخیراً نقشه خود برای ارائه حجم ذخیرهسازی نامحدود در سرویس فضای ابری واندرایو (OneDrive) را بهطورکلی متوقف کرد.