اخبار جهان در حوزه قارچ

استرالیا اولین کشور قانونی مجیک ماشروم

استرالیا اولین کشور قانونی مجیک ماشروم در جهان است که استفاده از روانگردان ها را برای درمان برخی از بیماری های روانی، قانونی کرده است. از اول جولای (10 تیر)، روانپزشکان مجاز می توانند برای درمان انواع افسردگی و افرادی که از اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) رنج می برند، انواع مجیک ماشروم(قارچ جادویی) و MDMA(اکستازی) تجویز کنند.

 

قانونی شدن قارچ جادویی و اکستازی برای درمان بیماری های روانی

اداره کالاهای درمانی استرالیا یا TGA، در بیانیه‌ای اعلام نمود که از این پس تجویز MDMA را برای درمان اختلال استرس پس از سانحه و سیلوسایبین را برای افسردگی مقاوم به درمان، مجاز می‌داند.

در این بیانیه آمده است: سیلوسایبین و MDMA زمانی که در دوزهای کنترل شده و تحت نظارت متخصصان پزشکی و مراقبت های بهداشتی آموزش دیده، مصرف شوند “نسبتا ایمن” هستند. این مواد در آزمایشات بالینی در بیماران خاص، مورد مطالعه قرار گرفته و شواهد کافی برای مزایای بالقوه درمانی آنها، وجود دارد.

این اقدام بحث برانگیز توسط بسیاری از دانشمندان و کارشناسان بهداشت روان به عنوان یک تغییر بزرگ، مورد استقبال قرار گرفته است. با این حال، برخی دیگر می گویند این حرکت بسیار عجولانه بوده است و نباید بیش از حد در مورد آن تبلیغات کرد.

برخی از کارشناسان نگرانند که این اقدام ممکن است زودرس باشد. زیرا داروهای مورد بحث، هنوز  در حال تست در آزمایشات بالینی هستند و بطور رسمی برای درمان هر گونه اختلال سلامت روان، توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید نشده‌اند.

کارشناسان می گویند: هنوز خطر یک «سفر بد» وجود دارد. یعنی زمانی که مصرف کننده تجربه ناخوشایندی را در حالی که تحت تأثیر مواد مخدر است، تجربه کند. نکته دیگر اینکه این درمان هزینه بر است! بر اساس گزارش‌ها یک دوره درمانی با مواد مذکور، ممکن است ده ها هزار دلار هزینه داشته باشد!

 

در حالیکه استرالیا اولین کشور در جهان است که مجیک ماشروم و روانگردان‌ها را به عنوان دارو تجویز می‍کند، آزمایشات بالینی در کشورهای دیگری نظیر ایالات متحده آمریکا، کانادا و اسرائیل، در حال انجام است.

درمان افسردگی با مجیک ماشروم
درمان افسردگی با مجیک ماشروم استرالیا اولین کشور قانونی مجیک ماشروم

 

چگونگی درمان در اولین کشور قانونی مجیک ماشروم

دکتر مایک ماسکر، محقق سلامت روان در دانشگاه استرالیای جنوبی، گفت: استفاده از روان‌‌گردان‌ها با دقت کنترل می‌شود و اینگونه نیست که «یک قرص بخور و درمان شو». بلکه بیمار احتمالاً سه دوره درمانی در طول 5 الی 8 هفته خواهد داشت. هر دوره درمان حدود 8 ساعت طول می‌کشد و درمانگر تمام مدت در کنار بیمار می‌ماند.

با این حال، بیماران نباید انتظار درمان معجزه آسا داشته باشند!!!

دکتر ماسکر می‌گوید: «من مواردی را مشاهد کردم که در آن مردم سفرهای بدی (bad trip / فاز منفی) داشته‌اند یا در واقع آسیب‌های روحی خود را دوباره تجربه کرده‌اند. بنابراین ما باید بسیار مراقب باشیم.»

 

نظر رهبر تیم تحقیقات

پروفسور سوزان راسل، عصب‌روان‌شناس شناختی در دانشگاه سوئینبرن ملبورن، گفت: روان‌گردان‌ها مطمئناً پتانسیل استفاده درمانی را دارند. اما این حرکت خیلی زود و عجولانه صورت گرفته‌است.
او به خبرگزاری فرانسه گفت: «وقتی به آزمایشات داروهای جدید برای هر نوع بیماری دیگری(بیماری قلبی عروقی یا سرطان) نگاه می‌کنید، نمی‌توانید دارویی را به این سرعت به بازار عرضه کنید.

پروفسور راسل، که بزرگترین کارآزمایی استرالیا در مورد اثرات سیلوسایبین بر افسردگی را رهبری می‌کند، افزود که برای تعیین نتایج طولانی مدت این درمان به تحقیقات بیشتری نیاز است.

اداره کالاهای درمانی استرالیا (TGA) در ماه فوریه بسیاری را در دنیای پزشکی و علم شوکه کرد، زمانی که MDMA و سیلوسایبین را مجدداً طبقه‌بندی کرد تا بتوان از آنها برای اهداف درمانی استفاده کرد.

این داروها را “نسبتاً بی‌خطر” اعلام کرد که در یک “محیط تحت کنترل پزشکی” برای بیماران “با شرایط سلامت روانی جدی” استفاده شود. در غیر این صورت، هر دو MDMA و psilocybin در استرالیا غیرقانونی هستند.

وی اذعان می‌کند که شواهد ناشناخته و غیرقطعی وجود دارد. اما می‌گوید «نشانه‌های امیدوارکننده‌ای نیز وجود دارد. مواردی مبنی بر اینکه استفاده کنترل‌شده درمانی از این داروها ممکن است سلامت روانی را برای برخی افراد بهبود بخشد. در واقع مزایای برخی از آنها برای بیماران، از خطرات آن بیشتر خواهد بود.

او می‌گوید در حال حاضر هیچ محصول تایید شده‌ای که حاوی MDMA یا سیلوسایبین باشد وجود ندارد. با این حال، طبقه‌بندی مجدد به این معنی است که روانپزشکان می‌توانند به داروهای خاصی دسترسی داشته باشند. یعنی بطور قانونی آنها را تجویز کنند. حتی اگر از نظر ایمنی یا اثربخشی ارزیابی نشده باشند.


مولف:

گردآوری،ترجمه و تحریر از رسانه هاگ 
کپی فقط با ذکر منبع مجاز میباشد.
منبع: bbc.com

 

اخبار جهان در حوزه قارچ را با هاگ دنبال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه