خبرهای کوتاه قارچی سال نود و نه
خبرهای کوتاه قارچی سال نود و نه را در هاگ بخوانید. اخبار کوتاه از سراسر کشور و سایر نقاط جهان در سال 1399 گردآوری شده از تیم هاگ را در ذیل بخوانید.
خبر: تولید ۱۵۰ تن قارچ دکمهای در استان گلستان
خبر: صدور ۴۶ فقره مجوز مشاغل خانگی کشاورزی در شهرکرد
خبر: معرفی گونهی جدید قارچ اندوفیت در دانشگاه علوم کشاورزی گرگان
کشف و نام گذاری گونه ی جدید قارچ اندوفیت
پژوهشگران دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به سرپرستی دکتر کامران رهنما و با همکاری پروفسور جیمز وایت از دانشگاه راتگرز آمریکا، موفق به کشف و نام گذاری گونه ی جدیدی از قارچ اندوفیت شدند.
به گزارش ایسنا، این گونه ی جدید از قارچ اندوفیت با نام علمی pithoascus tazic and Rahnam را از ریشه ی گیاه سالم دارویی فارولا با نام فارسی کما جدا سازی کرده و فاقد علائم و آسیب به گیاه است.
این گیاه دارویی مهم دارای چندین ترکیب دارویی ضد سرطانی است که هدف از این بررسی شناسایی قارچ های اندوفیتی بوده که همان متابولیت های ثانویه گیاه دارویی را عینا سنتز می کنند.
نتایج به دست آمده نشان داد که این قارچ ها هم می توانند. به جای برداشت بی رویه ی گیاهان دارویی، این مواد را ساخته و در نتیجه بانک ژن گیاهی دارویی حفظ شود.(۱۱ بهمن ۱۳۹۹)
خبرهای کوتاه قارچی: تاثیر کرونا بر بازار کار تولیدکنندگان قارچ در یزد
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از ایسنا مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان یزد از کاهش میزان فروش قارچ به دنبال شیوع کرونا اشاره و عوامل این کاهش را تعطیلی فستفودیها به عنوان یکی از مشتریان ثابت این بخش ذکر کرد.
«اکبر شیخ علیشاهی» با بیان این که در حال حاضر دو واحد صنعتی با ظرفیتهای اسمی ۱۸۰ و ۳۲۰ تن در سال به پرورش قارچ در استان یزد مشغول هستند، افزود: البته ۲۸ واحد خانگی دارای مجوز نیز در این زمینه فعالیت میکنند.( ۳۰ دی ۱۳۹۹)
خبرهای کوتاه قارچی: شهرستان مبارکه پیشتاز در تولید و پرورش قارچ
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مبارکه گفت: در این مجموعه که ماهانه ۲۵ تن محصول تولید میکند.، ۸ سالن ۱۲۰ متری به صورت صنعتی و کاملا بهداشتی برای کشت قارچ ساخته شده است و در هر دوره، ۳ هفته برداشت قارچ انجام و برای فروش به سراسر استان اصفهان و کرمان و هرمزگان ارسال میشود.
سید کسری بابایی افزود: در شهرستان مبارکه ۸ واحد کوچک و بزرگ پرورش قارچ فعال هستند که سالانه بیش از هزار تن قارچ کشت و تولید میکنند.
وی همچنین گفت: امسال ۳۳ طرح با مبلغ ۲۴۰ میلیارد تومان، به کارگروه اشتغال استان معرفی شده اند.
خبر: احداث نخستین شهرک صنعتی غیردولتی گیاهان دارویی در شهرستان اردبیل
خبر: تلفیق علم و تجربه! عامل موفقیت
تلفیق علم و تجربه! عامل موفقیت، واحدهای کوچک زیرمجموعهی واحدهای بزرگ و شکستناپذیر میشوند.
بازار جهانی قارچ بازاری رو به رشد است، که کارشناسان جهانی پیشبینی کردهاند، در حالی که سال ۲۰۱۸ این محصول بازاری به بزرگی ۱۲٫۷۴ میلیون تن داشته است، تا سال ۲۰۲۶ سالانه به میزان ۶٫۴۱ درصد رشد خواهد کرد و به ۲۰٫۸۴ میلیون تن میرسد.
این در شرایطی است که براساس دادههای منتشر شده جَهانی در سال ۲۰۱۹ کشورهای انگلیس، ایتالیا، آلمان، فرانسه و مجارستان در جایگاه اول تا پنجم تولیدکنندگان جهانی قارچ قرارگرفتهاند؛ بطوری که انگلستان در این سال ۱۰۱.۳ هزار تن تولید قارچ داشته است.
ایران نیز جزو تولیدکنندگان قارچ است، که تولیدکنندگان چند سالی است از صفر تا صد تولید را در داخل کشور انجام میدهند و در بحث تولید وابستگی به خارج از کشور ندارند.
«سیدحسن حسینی» کارآفرین و تولیدکننده نمونه قارچ شهرستان کاشمر واقع در استان خراسان رضوی است که با بهرهگیری از روشهای آزمایشگاهی نوین توانسته است حجم تولید را از رنکینگ جهانی نیز بالاتر ببرد.(۲۴ دی ۱۳۹۹)
خبرهای کوتاه قارچی: کارگاه خانگی پرورش قارچ دکمهای در کهورستان
بانوی کارآفرین بندر خمین، در منزل خود کارگاه تولید قارچ راهاندازی کرده، و به پرورش این محصول مشغول است.
این بانوی کارآفرین از سال ۱۳۹۵ با تبدیل بخشی از محل سکونت خود به کارگاه پرورش قارچ، ضمن کمک به تولید داخلی برای ۴ نفر اشتغال ثابت و برای ۴ نفر دیگر شغل موقت ایجاد کرده است.(۲۳ دی ۱۳۹۹)
خبر: حمامهای قدیمی که محل پرورش قارچ خوراکی شدند
به گزارش خبرگزاری گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، غلامرضا نیری مسئول نمایندگی کمیتهی امداد بخش رخ گفت: تا کنون ۴ واحد با سرمایهگذاری ۱۱۰ میلیون تومان با اشتغالزایی ۸ نفر به صورت مستقیم در این بخش فعالیت میکنند.
وی افزود: از این تعداد سه طرح در روستای سرهنگ و یک طرح در روستای سربالا مشغول فعالیت شدهاند.
مسئول نمایندگی کمیته امداد بخش رخ ادامه داد: این واحدها، توانایی تولید بیش از روزانه ۴۰ کیلو قارچ را دارند که به همت کمیته امداد مورد بهرهبرداری قرار گرفتهاند.(۲۰ دی ۱۳۹۹)
خبرهای کوتاه قارچی: مردی که با فروش آب و واکسن به ثروت رسید
ماجرای مردی که با فروش آب و واکسن پادشاه شد، گرگ تنها کیست؟
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از گروه روی خط رسانههای برنا، یک مرد چینی به لطف واکسنسازی و فروش آب بطری، به موقعیت ثروتمندترین فرد آسیا دست یافت.
آقاب ژونگ که به نام مستعار گرگ تنها، معروف است؛ در طول زندگی کاری خود به روزنامه نگاری، پرورش قارچ و مراقبتهای بهداشتی اشتغال داشته است.(۱۵ دی ۱۳۹۹)
خبرهای کوتاه قارچی: این طلای سفید پر مزیت
سالیانه مقدار زیادی قارچ خوراکی در شهرستان سربیشه تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از ایسنا، مریم جوادی بایگی با بیان اینکه سالیانه ۱۵۰ تن قارچ در شهرستان سربیشه تولید و به شهرها و استانهای همجوار صادر میشود، گفت: قارچهای پرورشی سرشار از پروتئین، کلسیم، فسفر، ویتامینها و انواع اسیدآمینههای ضروریاند که به همین دلیل دارای ارزش غذایی بالایی بوده و به طلای سفید معروف هستند.(۱۳ دی ۱۳۹۹)
خبرهای کوتاه قارچی: تولید سالانه ۶۳ تن قارچ خوراکی در میاندوآب
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از ایرنا، علی دیانتی در حاشیهی بازدید از یک واحد پرورش قارچ خوراکی در روستای جارچلو از توابع میاندوآب اظهار داشت: در این شهرستان ۲۷ واحد پرورش قارچ خوراکی به مساحت ۶ هزار مترمربع وجود دارد.
از این تعداد هفده واحد به مساحت ۳ هزار و ۵۰۰ مترمربع و ده واحد نیمهفعال است که با سه مرحله کشت به طور میانگین ۶۳ تن در سال قارچ خوراکی در آنها تولید و وارد بازار میشود.
وی افزود: با فعالیت واحدهای تولید قارچ خوراکی در این شهرستان برای ۳۴ نفر بهطور مستقیم و ۶۸ نفر بهطور غیرمستقیم زمینهی اشتغال فراهم شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میاندوآب تولید محصولات گلخانهای و پرورش قارچ را ظرفیت مناسبی برای ایجاد جهش در تولید دانست و گفت: با مشاوره فنی و ارائهی تسهیلات در بخش گلخانهای و قارچ میتوانیم در این بخش تولید مناسبی داشته باشیم.( ۱ دی ۱۳۹۹ )
خبر: تولید قارچهای دکمهای ارگانیک/آغاز فروش نهالهای تولیدی در سال جاری
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از آنا، بهروز رومیانی دربارهی تازهترین فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش در حوزههای مختلف اظهار کرد: تولید و عرضهی قارچهای ارگانیک دکمه ای از برنامههای امسال این واحد دانشگاهی است.
وی افزود: سال جاری تولید و عرضه نهالهای تولیدی نهالستان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش و فروش آنها در دستور کار قرار دارد و تولید سبزی و صیفیجات از گلخانهی آزمایشگاه ساها ازجمله برنامههای این واحد دانشگاهی خواهد بود.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد خاش اضافه کرد: برگزاری کرسیهای علمی و ترویجی در این واحد دانشگاهی توسط اعضای هیئت علمی گروههای مختلف، برگزاری هفتهی پژوهش به صورت مجازی و تهیهی BP در موضوعات کشت بافت و کشت قارچ دکمهای از دیگر برنامههای این واحد دانشگاهی برای سال جاری است.(۳۰ آذر ۱۳۹۹ )
خبر: راه اندازی مزرعه قارچ الماس سپاهان؟؟!!
شرکت قارچ الماس سپاهان در شهرستان شاهینشهر استان اصفهان، ازجمله شرکتهای موفقی است که با حمایت ۱۸ میلیارد ریالی بانک کشاورزی به بهرهبرداری رسیده و با تولید قارچ خوراکی، زمینهی اشتغال بیش از ۲۵ نفر به صورت مستقیم را فراهم و به همین دلیل، نقش مهمی در توسعهی پایدار و رونق اقتصادی منطقه ایفا کرده است.
این اشتغالزایی، علاوه بر تاثیر مستقیم در کاهش نرخ بیکاری در استان اصفهان، بخش عمدهای از نیاز منطقه به محصول قارچ و کمپوست را برطرف کرده است.
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از روابط عمومی بانک کشاورزی، محصولات این واحد تولیدی در بستهبندیهای متفاوت و بهداشتی در شهرهای مختلف عرضه میشود و بناست با اجرای طرح توسعه، میزان تولید قارچ خوراکی را به ۱۲۰۰ تن در سال افزایش دهد.
تولیدکنندگان قارچ کارآفرینان اقتصاد مقاومتی
شرکت کشت وصنعت قارچ الماس پیوستن شما را به مدار تولید قارچ تبریک عرض می نمائیم
رسانه تخصصی قارچ کشور حامی تولیدکنندگان قارچ درسراسر کشور عزیزمان، ایران( ۲۹ آذر ۱۳۹۹ )
خبر: کشاورزان تهران هشدار برای سرمازدگی را جدی بگیرند!
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از ایرنا، معاون تولیدات سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: کشاورزان، باغداران، گلخانهداران و تولیدکنندگان قارچ استان، با توجه به پیش رو بودن فصل سرما، هشدارهای لازم را برای جلوگیری از سرمازدگی جدی بگیرند و به آن عمل کنند تا دچار خسارت نشوند.
عامری خاطر نشان کرد: در مورد گلخانهها و واحدهای تولید قارچ فعال، موتور برقهای اضطراری راهاندازی کنند تا اگر برق رفت مشکلی برای کنترل فضا ایجاد نشود، ذخیره سازی سوخت مایع در واحدهای گازسوز را انجام دهند تا در صورت قطعی گاز مشکل سرمازدگی به وجود نیاید.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: گلخانهداران سیستمهای حرارتی را کنترل و از کارکرد صحیح آنها اطمینان حاصل کنند.(۲۴ آذر ۱۳۹۹)
خبر: بهرهبرداری از دو کارگاه چرم و قارچ در کدکن
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، فرمانده سپاه بسیج تربتحیدریه گفت: واحد تولیدی چرم و قارچ در روستای تلخ بخش کدکن با ۱۰۰ میلیون ریال سرمایهگذاری ایجاد شده است که تمامی سرمایهی آن به همت خود تولیدکنندگان تأمین شده است.
احمد ناصری موحد افزود: در این واحدهای تولیدی که به همت خواهران بسیجی پایگاه حضرت رقیه (س) راهاندازی شده است، ۱۷ نفر بهصورت مستقیم مشغول بهکار هستند.(۲۲ آذر ۱۳۹۹ )
خبرهای کوتاه قارچی: افتتاح کارگاه پرورش قارچ در شهرستان کارون
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، فاضل ناصری کارآفرین و مسئول کارگاه تولید قارچ گفت: کارگاه تولید قارچ را با هدف ایجاد اشتغال برای جوانان جویای کار و ترغیب آنها برای اشتغال و افزایش تولید و حمایت از تولیدات داخلی راهاندازی کردم.
او با بیان اینکه با حمایت صندوقهای قرضالحسنهی بسیج سازندگی و حوزهی علمیه کار خود را از کارگاه با سرمایهی اندک یک میلیون تومان در خانهی خود آغاز کردهام، اضافه کرد: در حال حاضر با توسعهی این کار یک کارگاه ۶ تنی با ظرفیت ۲۵ الی ۳۰ میلیون تومان ایجاد کردهام.(۱۹ آذر ۱۳۹۹)
خبر: بازدید استاندار قزوین از مجموعه قارچ سحر
بازدید استاندار محترم استان قزوین جناب آقای جمالیپور به همراه فرماندار آبیک جناب آقای احمدپور و هیئت همراه از مجتمع کشت و صنعت قارچ سحر (سهیل کمپوست) واحد نمونه کشوری؛ این بازدید با هدف بررسی مشکلات و رفع موانع تولید در راستای جهش تولید با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی صورت گرفت.
کشت و صنعت قارچ سحر از بخشهای پرورش قارچ، تولید بذر (برلیان) و کمپوستسازی (سهیل کمپوست ) تشکیل شده است.
این واحد تولیدی در سال ۹۸ به عنوان واحد نمونهی کشور انتخاب شد.
واحد کمپوستسازی سهیل مدرنترین مکانیزاسیون و متناسب با شرایط زیستمحیطی است و با ۱۴ تونل پاستوریزاسیون و ۱۲ بانکر دوسر باز ۶۰۰ تنی فعالیت میکند.(۱۶ آذر ۱۳۹۹ )
خبر: قزوین به قطب تولید کمپوست و بذر قارچ در کشور تبدیل شده است
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از ایرنا علی اکبری با اشاره به فعالیتهای ۸ واحد در زمینهی تولید کمپوست قارچ، اظهار داشت: استان قزوین با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۳۵۰ هزار تن کمپوست در این خصوص جزو ۳ استان برتر کشور قرار دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی قزوین اظهار داشت: این کمپوستها از موادی همچون کاه، کلش، کودمرغی و سنگگچ تهیه میشوند و با انجام فرآیندهای آماده سازی شده در واحدهای تولیدی برای کشت قارچ مورد استفاده قرار میگیرند.
این مسئول همچنین از قزوین به عنوان یکی از مهمترین تأمینکنندگان اسپان یا همان بذر قارچ برای واحدهای تولیدکننده این محصول در کشور نام برد و گفت: استان قزوین در زمینهی تولید بذرقارچ نیز با بیش از ۴ میلیون لیتر در سال جزو ۳ استان برتر کشور است.(۱۵ آذر ۱۳۹۹ )
خبر: اشتغالزایی در بحران کرونا گانودرما منبع درآمد خانواده مانه سملقانی
بحران کرونا از ابتدا تاکنون مشکلات اقتصادی معیشتی زیادی را برای خانوادهها رقم زده است، اما دراین میان خانواده هایی هستند که با همت و پشتکار توانستند با ایجاد اشتغال منبع درآمدی برای خود و دیگران فراهم کنند.
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از عصر اترک، امروزه بیکاری جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی یکی از مهمترین معضلات کشور است، چراکه مدرک گرایی جوانان باعث شده تا آنها پس از فراغت از تحصیل به دنبال شغل های دولتی باشند و کمتر تمایل به فعالیت در عرصه تولید و خوداشتغالی داشته باشند، بنابراین لازم است که به تفکر کارآفرینی و طرحهای اقتصاد مقاومتی به عنوان مسیر گذر از این وضعیت، توجه بیشتری داشته باشند.
علیاکبر کیانمهر، متولد سال ۴۸ از بسیجیان فعال روستای لنگر در شهرستان مانه و سملقان است که برای رفع مشکل بیکاری و باتوجه به اینکه در سن بالایی نیز قرار دارد، با راهنمایی از فرزندانش حرفه تولید قارچ گانودرما را کلید زده است.(۶ آذر ۱۳۹۹)
خبرهای کوتاه قارچی: افزایش متقاضیان برای پرورش قارچ در رشت
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از ایسنا، مسعود اسدیپرور گفت: پرورش قارچ در شهرستان رشت 30 درصد افزایش یافته است و هر روز علاقهمندان جدیدی برای فعالیت در پرورش این محصول متقاضی میشوند.
وی افزود: قارچهای تولیدشده در رشت علاوه بر اینکه در بازارهای شهرستان و استان به فروش میرسند، برای صادرات به دیگر کشورها ازجمله کشورهای آسیای شرقی میروند و به تازگی کشورهای عراق و افغانستان نیز متقاضی واردات قارچ از شهرستان رشت هستند.
اسدیپرور ادامه داد: شهرستان رشت از نظر آب و هوایی شرایط بسیار مطلوبی برای تولید قارچ دارد و پرورش این محصول به عنوان مشاغل جانبی از نظر اقتصادی کمک قابل توجهی به برنجکاران میکند.(۴ آذر ۱۳۹۹)
خبر: راهاندازی مجتمع راکد پرورش قارچ مروارید در شهرستان صحنه
به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، نوربخش حاتمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اظهار کرد: مجتمع راکد پرورش قارچ مروارید در شهرستان صحنه به ظرفیت ۴۲۰ تن سالیانه در فاز اول راهاندازی شد.
او گفت: این مجتمع دارای ۱۲ سالن پرورش قارچ بوده که در هر سالن به صورت طبقاتی اقدام به پرورش قارچ با تکنولوژی و امکانات جدید میکند.
حاتمی افزود: برای راهاندازی این مجتمع ۸ میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده که شامل یک میلیارد و سیصد میلیون تومان دریافت تسهیلات و مابقی، آورده مجری طرح است.
در ادامه: این مجتمع در فاز اول راهاندازی اشتغالزایی مستقیم ۳۲ نفر را فراهم کرد.(۲۹ آبان ۱۳۹۹)
خبر: آغاز عملیات ساخت و ساز واحد پرورش قارچ به ظرفیت 1000 تنی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران، دالوند مدیر جهاد کشاورزی پاکدشت، کریمی معاون سازمان نظام مهندسی استان تهران، دهقان مسئول نظام مهندسی پاکدشت و نوروزی ناظر پروژه از شروع عملیات ساخت و ساز این واحد بازدید کردند.
وی افزود: این واحد در چارچوب ضوابط و دستورالعمل های ابلاغی و نظام نامه مهندسی کشاورزی و تحت نظر پیمانکار دارای صلاحیت که زیر نظر و مورد تایید سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران است شروع به کار خواهد کرد.
دالوند تاکید کرد: در این بازدید مقرر شد ناظر فنی طرح بر کل عملیات ساخت و ساز که برابربا نقشه و پلان و دفترچه طرح است، نظارت مستمر داشته و همچنین گزارش پیشرفت فیزیکی در پی بازدیدهای میدانی ماهانه تکمیل و برای جهاد کشاورزی شهرستان و سازمان نظام مهندسی ارسال شود؛ هم چنین نظارت عالی بر طرح توسط کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان نیز به طور مستمر انجام خواهد شد.(۵ آبان ۱۴۰۰ )
خبر: افتتاح طرح خود اشتغالی به مناسبت گرامیداشت هفته بهزیستی در لشت نشاء
صبح روز بیست و ششم تیرماه در پنجمین روز از هفته بهزیستی طرح خود اشتغالی کارگاه تولید قارچ خوراکی با حضور ساسان جهانبخش معاون مشارکت های مردمی بهزیستی و محمد نوروزی ریاست بهزیستی رشت در لشت نشاء افتتاح شد.
این کارگاه تولید قارچ خوراکی دکمه ای سفید توسط زن سرپرست خانوار با دریافت ۵۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال وام خود اشتغالی با ظرفیت تولید ۱۲ تن قارچ در سال و اشتغال ۴ نفر به بهره برداری رسید.( ۲۷ تیر ۱۴۰۰ )
خبرهای کوتاه قارچی: اعلام قیمت اقلام خوراکی به صورت روزانه
بر اساس تصمیم امروز ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و به دستور موکد رئیس جمهور محترم، مقرر گردید وزارت جهادکشاورزی به صورت روزانه قیمت اقلام خوراکی را از طریق رسانهها اعلام کند و مردم و مصرفکنندگان نیز با خرید اقلام به قیمت اعلام شده راسا بر نرخها نظارت کنند و با هرگونه تخلف برخورد شود.