حوادث صنعت قارچ

قارچ سمی قاتل خوراکی را بشناسید

کرمانشاه رکورد دار مسمومیت با قارچ

قارچ سمی، قاتل خوراکی را بشناسید، به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از تهران نیوز: دکتر علی میکاییلی با اشاره به افزایش رویش قارچ‌ها در فصل بهار، گفت: در طبیعت انواع قارچ های خودرو وجود دارد که متأسفانه عمده آنها قارچ های سمی هستند و مصرفشان با عوارض بسیاری همراه بوده و بعضاً می‌توانند موجب مرگ افراد می‌شوند.

وی افزود: برخی قارچ‌های سمی به لحاظ ظاهری مشابهت بسیاری به قارچ‌های خوراکی دارند، بنابراین این احتمال هست که افراد دچار خطا شده و قارچ سمی را با قارچ خوراکی اشتباه بگیرند.

میکاییلی با اشاره به استفاده برخی افراد از روش‌های مختلف برای شناسایی قارچ‌های خوراکی، گفت: برخی افراد از شیر، ظروف نقره، پوست پیاز و …برای تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی استفاده می‌کنند، درحالی‌که این روش‌ها هیچ پایه و اساس علمی نداشته و به‌هیچ‌عنوان مورد تأیید نیست.

مرگ و میر ناشی از مسمومیت

وی بابیان اینکه مرگ‌ومیر ناشی از مسمومیت برخی قارچ‌ها تا بیش از ۶۰ درصد است، گفت: قارچ‌ها انواع مختلفی دارند و مسمومیت‌هایی با عوارض مختلف ازجمله اختلال در سیستم ایمنی بدن، ایجاد سرطان و … ایجاد می‌کنند و در بین انواع مسمومیت‌های قارچی، مسمومیت‌های نوع “آمانیتایی” بسیاری خطرناک بوده و کُشندگی آن بیش از ۶۰ درصد است. قارچ سمی قاتل خوراکی را بشناسید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: عمده مسمومیت‌های قارچی ظرف حدود یک ساعت علائم خود را بروز می‌دهند، اما در نوع مسمومیت‌های آمانیتایی دوره کمون مسمومیت طولانی‌تر بوده و به‌طور معمول ۱۲ تا ۷۲ ساعت به طول می‌انجامد، به‌طوری که برخی افراد فراموش می‌کنند که علائم مسمومیت آنها ناشی از مصرف قارچ بوده است.

میکاییلی اظهار کرد: شروع مسمومیت با قارچ‌های آمانیتایی، با علائم گوارشی مثل اسهال، دل‌درد، دل‌پیچه، عرق کردن و… خود را نشان می‌دهد و با توزیع سم در بدن در مراحل بعدی، کبد هدف سم “آمانیتین” قرار می‌گیرد و در این مرحله فرد وارد کما شده و کبد عملاً از بین می‌رود.

این متخصص قارچ‌شناسی پزشکی گفت: در این نوع مسمومیت، زمان اهمیت زیادی دارد و اگر در همان ساعات اولیه فرد متوجه شود این امکان وجود دارد که با شست و شوی معده تا حدی از جذب بیشتر سم در بدن جلوگیری کرد. بنابراین توصیه می‌شود چنانچه افراد یک خانواده مصرف قارچ خودرو داشتند و یکی از افراد دچار علائم گوارشی شد، تمام اعضای خانواده به‌سرعت به پزشک مراجعه کنند.

میکاییلی با اشاره به خطرات مرگ‌آفرین مصرف قارچ‌های سمی، گفت: این امر می‌طلبد که افراد هوشیار بوده و به‌طور جد از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت خودداری کنند.

خطر قارچ آمانیتایی

وی افزود: یک فرد هرچه قدر هم در تشخیص قارچ‌های خوراکی مهارت داشته باشد، کافی است یک بار دچار خطا و اشتباه شود و یک قارچ آمانیتایی را با قارچ خوراکی اشتباه بگیرد که در این زمان هم جان خود و خانواده و هم افرادی که شاید از او قارچ بخرند را به خطر می‌اندازد.

وی یادآور شد: تشخیص قطعی قارچ‌های خوراکی نیازمند انجام آزمایشات میکروسکوپی، ژنتیکی مولکولی و سم‌شناسی است و تشخیص از روی ظاهر کار بسیار پر ریسک و پرخطری است، چراکه برخی قارچ‌های سمی ظاهری کاملاً مشابه با قارچ‌های خوراکی دارند. قارچ سمی قاتل خوراکی را بشناسید.

این متخصص قارچ‌شناسی پزشکی گفت: در همین راستا توصیه می‌شود افراد از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت و دست زدن به آنها خودداری کرده و قارچ موردنیاز خود را از قارچ‌های بسته‌بندی‌شده بهداشتی تهیه کنند.( ۱۹ فروردین ۱۴۰۰ )

کرمانشاه رکورد دار مسمومیت با قارچ

کرمانشاه رکورد دار مسمومیت با قارچ، به گزارش خبرگزاری هاگ به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، سعید عباسی دانشیار قارچ‌ شناسی گروه گیاه‌ پزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه با تأکید بر اینکه تشخیص قارچ‌ های سمی از قارچ‌ های خوراکی بر اساس ویژگی‌ های ظاهری به‌ هیچ‌ وجه قابل‌ اعتماد نیست، گفت: جمع‌ آوری و مصرف قارچ‌های خودرو ممکن است پیامدهای ناگواری در پی داشته باشد.
در استان کرمانشاه، دوستداران طبیعت اغلب علاقهٔ زیادی به جمع‌آوری و مصرف قارچ‌های خودرو دارند، ولی سهل‌ انگاری و بی‌ توجهی به خطر بزرگی که مصرف نا آگاهانه قارچ‌های خودرو می‌تواند به دنبال داشته باشد، سبب شده تا استان کرمانشاه رکورد دار مسمومیت با قارچ باشد.
او گفت: به دلیل شباهت ظاهری زیادی که بین گونه‌های قارچی خودرو وجود دارد، معیار تشخیص دقیقی بر اساس خصوصیات ظاهری وجود ندارد.(۳۰ فروردین ۱۴۰۰)
اخبار حوادث صنعت قارچ را در هاگ بخوانید.
5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه