اخبار جهان در حوزه قارچ

قانون مهاجرتی ترامپ بلای جان صنعت قارچ

قانون مهاجرتی ترامپ که به تراول بن ترامپ مشهور است، ضربه سنگینی به صنعت قارچ آمریکا خواهد زد. سیاست مهاجرتی جدید آمریکا که در ادامه فرمان اجرایی 13780 قرار است اجرا شود، سفر و اقامت افراد را از برخی کشورهای جهان به خاک آمریکا ممنوع می‌کند. همچنین اقامت اتباع و پناهندگان برخی از کشورها را نیز ابطال می‌نماید.
با اجرای سیاست مهاجرتی ترامپ و همچنین لغو وضعیت حفاظت‌شده موقت(TPS) و طرح CHNV، تعداد زیادی از کارگران مهاجر مجبور به ترک خاک آمریکا خواهند شد.

 

تراول بن ترامپ چیست؟

تراول بن یکی از سیاست‌های جنجالی دولت دونالد ترامپ بود که در سال 2017 تحت فرمان اجرایی 13780 ابلاغ شد. این قانون، ورود شهروندان 11 کشور از جمله ونزوئلا، لیبی، سومالی، چاد، کره شمالی، ایران، سوریه و یمن را به خاک آمریکا محدود میکرد. هدف اصلی این سیاست مهاجرتی، حفاظت از امنیت ملی آمریکا در برابر تهدیدات تروریستی بود.
این قانون در دولت بایدن در سال 2021 لغو شد.

اما حالا با روی کار آمدن دوباره دونالد ترامپ به عنوان رییس جمهور آمریکا، قرار است تا این قارنون مهاجرتی دوباره بصورت گسترده‌تر اجرا شود.

در پیش‌نویس جدید این قانون که 15 مارس 2025 ارائه شده است، نام 43 کشور در 3 دسته مختلف قرار دارد.

  • دسته قرمز: شامل 11 کشور که به هیچ عنوان شهروندانشان حق ورود به خاک آمریکا را ندارند. برای شهروندان این کشورها هیچگونه ویزایی صادر نخواهد شد.
  • دسته نارنجی: کشورهایی که شهروندان عادی آنها حق ورود به آمریکا را ندارند. فقط ثروتمندان آنها از طریق سرمایه گذاری قادر به دریافت خرید شهروندی آمریکا خواهند بود. البته تمامی ملاحظات امنیتی در هنگام پذیرش اتباع این 10 کشور، لحاظ خواهد شد.
  • دسته زرد: شامل 22 کشور که دولت‌های آنها 60 روز فرصت دارند تا متعهد شوند که اطلاعات مسافران را در اختیار آمریکا قرار خواهند داد.

البته قانون مهاجرتی ترامپ فعلا بصورت پیش‌نویس است و ممکن است تا زمان اجرا دچار تغییراتی شود.

لیست کشورهای تراول بن ترامپ

در پیش‌نویس قانون جدید تراول بن، لیست کشورها به شرح زیر است.

  • کشورهای دسته قرمز: افغانستان – بوتان – کوبا – ایران – لیبی – کره شمالی – سومالی – سودان – سوریه – ونزوئلا – یمن
  • کشورهای دسته نارنجی: بلاروس – اریتره – هائیتی – لائوس – میانمار – پاکستان – روسیه – سیرالئون – سودان جنوبی – ترکمنستان
  • کشورهای دسته زرد: آنگولا – آنتیگوا و باربودا – بنین – بورکینافاسو – کامبودیا – کامرون – کیپ ورد – چاد – جمهوری کنگو – کنگو دموکرات – دومینیکا – گینه استوایی – گامبیا – لیبری – مالاوی – مالی – مورتانیا – سنت کیتس و نویس – سنت لوسیا – سائو تام و پرینسیپ – واناتا – زیمبابوه

 

صنعت قارچ پنسیلوانیا

صنعت قارچ در پنسیلوانیا از اواخر قرن نوزدهم توسط مهاجران شکل گرفت و تداوم یافت. ویلیام سوین، یک گل‌فروش اهل کواکر بود که با شروع کشت قارچ در میدان کنت(بخش کوچکی از شهرستان چستر کانتی)، در سال 1880 آغازگر این صنعت بود.

پس از آن مهاجران ایتالیایی در اوایل قرن بیستم شروع به ورود به صنعت قارچ کردند و میدان کنت را به پایتخت قارچ جهان تبدیل کردند.

امروزه پنسیلوانیا 69 درصد از کل قارچ‌ مصرفی در ایالات متحده را تولید می‌کند. صنعت قارچ پنسیلوانیا در حال حاضر تجارتی با گردش مالی 1.1 میلیادر دلار در سال است.

شهرستان چستر کانتی همچنان قطب تولید قارچ است. البته مزارع در شهرستان مجاور نظیر برکس و بخش‌هایی از شمال‌شرقی مریلند نیز در حال گسترش هستند.
با این حال، صنعت قارچ پنسیلوانیا با معضل کمبود نیروی کار مواجه است! علیرقم پویایی و رونق این صنعت، معضل نیروی کار همچنان به قوت خود باقی مانده است.

سیاست مهاجرتی جدید آمریکا بسیاری از کارگران خارجی را بیکار خواهد کرد.
تولید قارچ در پنسیلوانیا به شدت به نیروی کار مهاجر وابسته است.

ارتباط قانون مهاجرتی جدید ترامپ با صنعت قارچ

صنعت قارچ آمریکا طی چندین دهه برای جذب و حفظ نیروی کار تلاش کرده است. مزارع قارچ در سالیان اخیر با جذب کارگران خارجی تا حدودی شکاف موجود را پر نموده‌اند. در نتیجه، تولید قارچ در پنسیلوانیا به شدت به نیروی کار مهاجر وابسته است.
از این رو کارگران مهاجر خارجی نقش پررنگی در مزارع قارچ پنسیلوانیا دارند. بصورتیکه حدود 80 درصد از کارکنان مزارع قارچ را مهاجران لاتین تبار تشکیل میدهند. کارگرانی که از کشورهای آمریکای مرکزی به آمریکا مهاجرت کرده یا پناهنده شده‌اند.

دستمزد کارگران مهاجر خارجی به مراتب پایین‌تر از کارگران آمریکایی است. در نتیجه هزینه تولید برای مزارع قارچ آمریکا کمتر خواهد بود.

در فوریه 2025، دونالد ترامپ قانون TPS را لغو کرد و به حمایت از اتباع مهاجر خارجی پایان داد. طرح حمایتی TPS به اتباع خارجی اجازه می‌داد تا صرف‌نظر از نحوه ورودشان به آمریکا(قانونی یا قاچاقی) در صورتیکه کشورشان برای بازگشت آنها خطرناک تلقی شود، در خاک آمریکا بمانند. این پناهندگی امکان تمدید داشت و اتباع واجد شرایط دارای مجوز کار بودند.

طی این طرح که در دو نوبت در سال‌های 2021 و 2023 آغاز شده بود، حدود 348 هزار ونزوئلایی اجاز اقامت در آمریکا را داشتند. بسیاری از این کارگران در مزارع قارچ پنسیلوانیا مشغول کار بودند.

CHNV نیز طرحی مشابه بود که فقط شامل اتباع چهار کشور کوبا، هائیتی‌، نیکاراگوئه‌ و ونزوئلا میشد.

TPS و CHNV در تقلیل مشکل کمبود نیروی کار در صنایع مهم آمریکا مانند کشاورزی، بسیار موثر بودند.

 

تاثیر سیاست مهاجرتی جدید آمریکا در صنعت قارچ

هیچ آمار دقیقی برای ردیابی ملیت کارگران صنعت قارچ آمریکا وجود ندارد. اما مطالعات تجربی و تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که اکثر کارگران لاتین تبار و از کشورهای ونزوئلا، دومنیکن، مکزیک، گواتمالا و دیگر کشورهای آمریکای مرکزی هستند.

در لیست جدید کشورهایی که شامل تراول بن ترامپ میشوند، نام کشورهایی از منطقه آمریکای مرکزی و لاتین به چشم می‌خورد. کشورهایی از جمله ونزوئلا، کوبا، دومنیکا در این لیست حضور دارند. بنابراین با اجرای سیاست جدید مهاجرتی آمریکا، دیگر امکان جذب نیروی کار از این کشورها نخواهد بود.

همچنین با لغو طرح حمایتی TPS و ، بسیاری از کارگران مهاجر باید تا قبل سپتامبر 2025، خاک آمریکا را ترک کنند.

خاتمه طرح TPS و ، همراه با قانون جدید مهاجرتی گسترده‌تر دونالد ترامپ، از جمله افزایش اخراج‌ها و محدودیت‌های شدیدتر در مجوزهای کار و اعطای پناهندگی، تعداد کارگران مشغول در صنعت قارچ پنسیلوانیا و سایر صنایع کشاورزی را کاهش خواهد داد.
در نتیجه این اقدامات، مزارع قارچ آمریکا تعداد زیادی از کارگران خود را از دست خواهند داد. موج کارگران مهاجری که برای چندین دهه به شهرستان چستر می‌آمدند تا در صنعت قارچ میلیارد دلاری پنسیلوانیا کار کنند.

در نتیجه مزارع، علاوه‌بر چالش کمبود نیروی کار که پیش از این با آن مواجه بودند، باید به دنبال جایگزین نیروی کار داخلی با دستمزد بیشتر باشند.
یعنی قبل از اینکه مشکل قبلی بطور کامل مرتفع گردد، با مشکل جدیدی روبرو خواهند شد. کمبود نیروی کار ماهر از یک جهت و افزایش هزینه‌ها که درنتیجه دستمزد بالاتر کارگران آمریکایی است، ضربه شدیدی به مزارع قارچ آمریکا وارد خواهد کرد.

 

کارگران کمتر، قارچ های گران تر

با کاهش تعداد کارگران در نتیجه قانون مهاجرتی ترامپ، مزارع قارچ ممکن است برای پاسخگویی به تقاضای بازار با مشکل مواجه شوند. کاهش عرضه می‌تواند منجر به افزایش قیمت قارچ شود.

مشکل کمبود قارچ و افزایش قیمت آن در بازار آمریکا را با واردات نیز نمی‌توان حل نمود. زیرا به دلیل ماندگاری کم قارچ، امکان تامین آن از مناطقی با مسافت زیاد نظیر اروپا یا آسیا امکان‌پذیر نیست. تنها گزینه موجود کانادا خواهد بود. ولی تنش‌های اخیر  در رابطه با افزایش تعرفه‌ واردات کالا بین دو کشور، مانع از حل مشکل خواهد شد.
همچنین هزینه حمل‌ونقل نیز خود از دلایل افزایش قیمت خواهد بود.

جایگزینی کارگران مهاجر خارجی با کارگران آمریکایی نیز به دلیل دستمزد بالاتر آنها، سبب افزایش هزینه تولید و در نتیجه افزایش قیمت قارچ خواهد شد.

قانونگذاران تلاش کردند تا از طریق قانون نوسازی نیروی کار مزارع در سال 2021 این مشکل را برطرف سازند. قانونی که مجلس آن را تصویب کرد، اما در سنا متوقف شد. درصورت تصویب این لایحه حمایتی، امکان دریافت و تمدید ویزای H-2A برای کارگران کشاورزی(مانند پرورش قارچ) در تمام سال فراهم می‌گردد.

در حال حاضر، مزارع قارچ و بخش کشاورزی باید خود را برای تاثیرات مخرب محدودیت‌های سخت‌ سیاست مهاجرتی آمریکا آماده کنند. درصورت عدم مداخله سیاستگذاران، فشار بر کارگران، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قارچ تشدید خواهد شد.

 

مولف:

گردآوری، ترجمه و تحریر توسط تیم رسانه هاگ
کپی فقط با ذکر منبع مجاز است.
منبع: phys.org

جدیدترین اخبار جهان درباره قارچ ها را در مجله خبری-آموزشی هاگ بخوانید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه