مهارتآموزی ۴۳۵ روستایی البرز، در رابطه با فعالیتهای آموزشی برای روستائیان عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۳۵ نفر از روستائیان و عشایر این استان آموزشهای مهارتی فراگرفتند.
عناوین مطرح شده
به گزارش خبرگزاری هاگ- تقی غیاثی تبار، مدیرکل آموزش فنی حرفهای البرز، در خصوص موضوعات این دورههای آموزشی مهارتی توضیح داد: این آموزشها در قالب ۳۰ دوره شامل پرورش زنبورعسل، پرورش قارچ خوراکی، پرورش گیاهان دارویی، زعفران کاری، سرمهدوزی، خیاطی، قالیبافی و رایانه بوده است.
این مدیرکل در توضیحات بیشتر این خبر اضافه کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان البرز در بخش آموزش به روستائیان و عشایر به تعهد آموزشی خود عمل کرده و با نیازسنجی آمادگی لازم برای برگزاری دورهها بر اساس نیاز جامعه روستایی و عشایری تا پایان سال جاری را دارد.
وی با اشاره به اهمیت آموزشهای فنی و حرفهای و نقش مهارتآموزی در کاهش نرخ بیکاری در استان البرز به برنامههای آموزشی این اداره کل در بخشهای مختلف اشاره کرد و خاطرنشان کرد: آموزش به روستائیان برای ترویج آموزشهای مهارتی و ساماندهی مشاغل مناطق روستایی و عشایری تواناییها و قابلیتهای زیادی در بخش تولید دارد.
اقتصاد مقاومتی
غیاثی با اشاره به مهارتآموزی ۴۳۵ روستایی البرز و محورهای اقتصاد مقاومتی، در همین رابطه اضافه کرد: ارائه آموزشهای مهارتی برای کمک به تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی مؤثر بوده که در صورت توانمندسازی روستاییان میتوان نقش مؤثرتر و پررنگتری در اقتصاد استانی و ملی داشت.
فقر مهارتی؛ یکی از معضلات اصلی
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز، فقر مهارتی را ازجمله مهمترین معضلات کشور برشمرد و در خصوص مقابله با این چالش توضیح داد: اداره کل آموزش فنی و حرفهای این استان در سال جاری با کیفیتبخشی به آموزشها و برنامهریزی دقیق درصدد پایین آوردن نرخ بیکاری و فقر مهارتی در استان با هماهنگی با استانداری و دستگاههای اجرایی ذیربط پیشگام بوده است.
وی آموزش به روستائیان و عشایر را یکی دیگر از برنامههای آموزشی این اداره کل دانست و افزود با توجه به برنامه اشتغال روستائیان با مهارت آموز شدن روستائیان میتوان از مهاجرت روستائیان به شهرها جلوگیری کرد.
وی در تکمیل سخنان خود گفت: ارتقاء توانمندیهای روستائیان برای تولید محصول باکیفیت و ایجاد انگیزه در جوانان روستایی درحرکت خوداشتغالی، خودکفایی و اشتغال مولد از دیگر مزایای آموزش مهارتی روستایی در استان البرز است. گفتنی است استان البرز ۲۷۷ روستا دارد.
تقی غیاثی تبار در رابطه با آموزشهای ارائهشده توضیح داد: از مجموع آموزشهای ارائهشده ۱۱۴ هزار و ۴۴۸ نفر ساعت در بخش روستایی و مابقی نیز در بخش عشایری بوده است. این مقام مسئول در خصوص پیرامون این آموزشها گفت: این آموزشها باهدف توانمند سازی روستائیان و ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهر بوده است.
محورهای آموزش
غیاثی تبار با اشاره به محورهای آموزشی عنوان کرد: روستائیان و عشایر استان درزمینه پرورش زنبورعسل، قارچ خوراکی، گیاهان دارویی، سرمهدوزی، خیاطی، زعفران کاری، قالیبافی و رایانه آموزشهای لازم را فراگرفتند. وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: آموزشهای فنی و حرفهای و مهارت آموزی در کاهش نرخ بیکاری این استان مؤثر بوده و نقش مؤثری در توسعه مشاغل روستایی داشته است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان البرز درباره فعالیتهای این سازمان خاطرنشان کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان البرز امسال با کیفیت بخشی به آموزشها گام مؤثری برای توسعه اشتغال استان برداشته است.
غیاثی تبار با اشاره به مزایای برگزاری دورههای اینچنینی گفت: مهارتآموزی روستائیان میتواند از مهاجرت آنان به شهرها جلوگیری کند. اکنون ۲۷۷ روستا در استان البرز وجود دارد که بهتناسب تقاضا، آموزشهای مهارتی ارائه میشود.