آفات قارچ

کنه فلفلی قرمز + روش جلوگیری

کنه فلفلی قرمز با نام علمی Siteroptes spp معمول‌ ترین کنه‌ و بندپایی است که در طی فرآیند پرورش قارچ در مزارع قارچ رویت می‌شوند.

کنه فلفلی قرمز قارچ دکمه‌ای

این کنه‌ها اغلب در جمعیت‌های بالایی روی سطح خاک‌ پوششی و روی قارچ خوراکی جمع می‌شوند و به آن، رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز می‌دهند و نام‌ گذاری آنها هم به همین دلیل بوده است.

این کنه‌ ها تنها از کپک‌های هرز و رقیب بخصوص اسپور گونه های مختلف تریکودرما تغذیه می‌کنند و کاری به میسیلیوم قارچ خوراکی ندارند.

وجود آنها بر روی بستر به تعداد زیاد و با میل به حرکت فراوان در آنها ، سبب ازار و اذیت پرسنل به ویژه پرسنل برداشت خواهد شد. همچنین وجود آنها در جعبه‌های بسته‌بندی قارچ می‌تواند موجب کاهش کیفیت محصول شود.

شکل شناسی آفت

کنه فلفلی قرمز بسیار کوچک هستند ظاهر آنها سه گوش مسطح و به رنگ قهوه‌ای مایل به زرد بوده و یک نوار سفیدرنگ داخلی در قسمت مرکزی آن وجود دارد.

برای تغذیه کنه به قارچ تریکورما احتیاج دارد. سرعت تکثیر این کنه بسیار بالا است. چراکه هر کنه ماده در مدت پنج روز قادر به گذاشتن ۱۵۰ تخم است.

مدت‌زمان هر چرخه زندگی از زمان تخم تا کنه بالغ ۴-۵ روز در دمای ۲۴ – ۲۵ درجه سلسیوس است.

مشاهده کنه قرمز فلفلی، اغلب نشان‌دهنده وجود قارچ تریکودرما در کمپوست است. این کنه‌ها اسپورهای قارچ تریکودرما را نیز با خود حمل کرده و به‌ جاهای دیگر منتقل می‌کنند.

کنترل کنه فلفل قرمز

کنه‌های فلفلی قرمز، آفات ثانویه هستند. با کنترل مشکل اصلی اولیه می‌توان این کنه را به خوبی کنترل کرد. در سال‌های اخیر، این کنه‌ها ارتباط تنگاتنگی با جمعیت تریکودرمای قارچ خوراکی پیداکرده‌اند.

بنابراین کنترل کنه فلفلی قرمز به رشد سریع و قوی میسیلیوم قارچ خوراکی در کمپوست بستگی دارد.

به دلیل توانایی این موجودات در حرکت و جابجایی، گاهی اوقات نواحی مبتلا به این کنه‌ها را باید با روش‌های مختلف چون سوزاندن، نمک‌پاشی و سمپاشی از مناطق دیگر جدا کنید.

این اقدامات تا حدی موجب کنترل موفق کنه‌ها خواهد شد. بایستی این نکته را در نظر داشت که تیمار سطحی بستر  مشکل را برطرف نخواهد کرد.

نکات کلیدی در مدیریت آفات

  • – مطمئن شوید عملیات کمپوست سازی و فاز دوم پاستوریزه به‌ درستی انجام می‌شود.
  • – کپک تریکودرمایی کمپوست را کنترل کنید.
  • – اقدامات بهداشتی دقیق بخصوص در زمان اسپان زنی را اجرا کنید.
  • – از تیمار موضعی برای کنترل این کنه‌ها استفاده کنید؛ بخصوص درجاهایی که مشکل تریکودرما وجود دارد.

جهت آشنایی با سایر آفات قارچ خوراکی به مجموعه مقالات همین قسمت در هاگ مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه