اخبار تولید قارچ سراسر کشور

رتبه ششم چهارمحال و بختیاری در تولید قارچ کشور

به گزارش خبر گزاری هاگ به نقل از ایلنا، ابراهیم شیرانی گفت: سالانه ۶ هزار تن قارچ خوراکی در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود که ۵۰۰۰ تن آن در ۳۲ واحد صنعتی و ۱۰۰۰ تن دیگر در ۱۵۰ واحد خانگی تولید می‌شود. این مسئول از رتبه ششم چهارمحال و بختیاری در تولید قارچ کشور خبر داد.

شیرانی افزود: این کشت گلخانه‌ای پرسود برای ۷۰۰ نفر در استان به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده است.

وی گفت: قارچ‌های تولیدی در استان نیاز مردم استان‌های همجوار را هم تأمین می‌کند.

به گفته وی تمامی مراحل کشت قارچ تا برداشت و بسته بندی آن در استان انجام می‌شود.

به زودی شهرک تخصصی کشت قارچ در شهرستان فارسان هم به بهره برداری کامل خواهد رسید که با این افتتاح، جایگاه ششمی استان در تولید قارچ دکمه‌ای به جایگاه دومی ارتقا می‌یابد.

سرانه مصرف این خوراکی سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها در جهان حدود ۵ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر است که این آمار در کشور ۱.۵ کیلوگرم و برای مردم چهارمحال و بختیاری کمتر از ۵۰۰ گرم است که این امر بازنگری مردم در مصرف این خوراکی را گوشزد می‌کند.

کارگاه پرورش قارچ چهارمحال و بختیاری

همراه ما باشید با گزارشی از کارگاه های پرورش قارچ دکمه ای، پرورش قارچ دکمه‌ای یک تجارت پرسود با بازگشت سریع سرمایه هست. محصولی که وزنش در هر بیست‌وچهار ساعت دو برابر می‌شود چرا سود ده نباشد؟! اما این محصول حساس، واکنش‌های شدید به کوچک‌ترین تغییرات محیطی نشان می‌دهد که نیاز به تخصص و تجربه برای عمل‌آوری دارد.

تولید سالانه ۶ هزار تن قارچ در چهارمحال و بختیاری

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه این استان رتبه هفتم تولید قارچ کشور را دارد، گفت: تولید سالانه ۶ هزار تن قارچ در چهارمحال و بختیاری توسط مزارع پرورش انجام می‌شود.

وی در نشست خبری با بیان اینکه سرانه مصرف قارچ در چهارمحال و بختیاری پایین‌تر از میزان مصرف کشوری است، اظهار کرد: سرانه مصرف قارچ در کشور یک کیلو و ۲۰۰ گرم است در حالی که این مهم در استان کم‌تر از ۸۰۰ گرم است.
وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ مصرف قارچ در استان، عنوان کرد: قارچ منبع غنی پروتئین و فیبر است که میانگین مصرف در چهارمحال و بختیاری باید تا رسیدن به نرخ کشوری افزایش یابد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت ۳۲ واحد صنعتی و ۱۵۰ واحد خانگی تولید قارچ در استان، تصریح کرد: تولید سالانه ۶ هزار تن قارچ در چهارمحال و بختیاری. جشنواره تخصصی قارچ در چهارمحال و بختیاری برگزار می‌شود.
وی با اشاره به اینکه صادرات قارچ از استان به صورت پیوسته و دائمی نیست، مطرح کرد: قارچ تولید شده در چهارمحال و بختیاری به صورت فصلی و غیر دائمی به کشورهای کویت، امارات، عراق و ارمنستان قارچ صادر می‌شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری از برگزاری نخستین جشنواره تخصصی قارچ و نخستین جشنواره آشپزی با قارچ در چهارمحال و بختیاری خبر داد و گفت: این جشنواره در تاریخ ۱۶ بهمن ماه همزمان با دهه مبارک فجر در استان برگزار می‌شود که تا کنون ۴۵ نفر از بانوان استان برای شرکت در این جشنواره ثبت نام کرده اند.
منبع: مهر(16 بهمن 1400)

تولید ۱۹۵ هزار تن محصول باغی در چهارمحال و بختیاری

 

تولید ۱۹۵ هزار تن محصول باغی در چهارمحال و بختیاری

تولید ۱۹۵ هزار تن محصول باغی در چهارمحال و بختیاری. شرایط آب و هوایی چهارمحال بختیاری متناسب برای رویش قارچ است و این امر زمینه را برای توسعه واحدهای تولید قارچ در این استان فراهم کرده‌است.

به گزارش خبرگزاری هاگ، رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ذبیح‌الله غریب با اعلام تولیدی سالانه محصولات باغی استان، بالغ‌بر ۱۹۵ هزار تن، اظهار داشت. توسعه باغات از مهم‌ترین برکات انقلاب اسلامی در این استان به شمار می‌رود.

این مقام مسئول در ادامه افزود: چهارمحال و بختیاری به برکت انقلاب اسلامی در تمام بخش‌ها ارتقا یافته است.

غریب در رابطه با تولیدات بخش شیلات استان گفت. چهارمحال و بختیاری در بخش شیلات رتبه اول را در تولید ماهی سردآبی کشور دارد. ذبیح‌الله غریب در ادامه سخنان خود در همین راستا با اشاره به فعالیت ۴۲۰ مزرعه پرورش ماهی در چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت. از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۰۰۰ تن ماهی قزل‌آلا در چهارمحال و بختیاری تولیدشده است.

تولید سالانه ماهی

وی ادامه داد: در حال حاضر سالانه ۲۴ هزار تن ماهی در استان چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود. رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به صادرات ماهی تولیدی چهارمحال و بختیاری به خارج از کشور، خاطرنشان کرد. ماهی تولیدی این استان به کشورهای روسیه و امارات صادر می‌شود.

گفتنی است چهارمحال و بختیاری رتبه ششم تولید قارچ کشور را دارد. معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در همین رابطه عنوان کرد. ۷۰۰۰ تن قارچ سالانه در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود. حسین برزگر با اشاره به میزان تولید سالانه بالغ‌بر ۷۰۰۰ تن قارچ، اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری رتبه ششم تولید قارچ کشور را دارد.

واحدهای تولیدی استان

برزگر با اشاره به تولید ۱۹۵ هزار تن محصول باغی در چهارمحال و بختیاری و اینکه در حال حاضر ۳۰ واحد صنعتی پرورش قارچ خوراکی و ۱۵۰ واحد خانگی تولید قارچ خوراکی در این استان فعالیت می‌کنند، بیان کرد: با بهره‌برداری از طرح‌های جدید در این بخش میزان قارچ تولیدی چهارمحال و بختیاری افزایش می‌یابد.

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ضمن اشاره به شرایط مناسب جوی موجود در استان تصریح کرد. شرایط آب و هوایی چهارمحال بختیاری متناسب بارویش قارچ است و این امر زمینه را برای توسعه واحدهای تولید قارچ در این استان فراهم کرده است. او در ادامه خاطر نشان کرد: در حال حاضر چهارمحال و بختیاری رتبه ۵ کشور در میزان تولید قارچ را دارد.

حسین برزگر در اظهارات خود عنوان کرد. از ۲۸۰ هزار میلیارد تومان تولیدات کشاورزی استان سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ارزش‌افزوده و تولید ناخالص داخلی استان در حوزه کشاورزی است.

برزگر در جزییات بیشتر تصریح کرد. یک سوم تولید ناخالص داخلی استان مربوط به بخش کشاورزی است، که در مقایسه با کشور که ۲۰ تا ۲۲ درصد است. نشان از ظرفیت و جایگاه خوب بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی استان دارد.

جایگاه اشتغال‌زایی استان در کشور

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام میانگین اشتغال کشور در بخش کشاورزی، بالغ‌بر ۱۶ تا ۱۸ درصد، خاطرنشان کرد. این در حالی است که این بخش ۲۲ درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده‌است. که حاکی از ظرفیت بالای اشتغال این بخش در استان است.

برزگر در جمع‌بندی صحبت‌های خود با اشاره به رتبه نخست تولید بادام آبی کشور با ۲۴ هزار تن در سا.، رتبه ششم تولید قارچ خوراکی با سالانه ۷۰۰۰ تن، تولید ۲۵۰ هزار تن شیر معادل ۳.۲ درصد شیر کشور. تولید ۲۱ هزار و ۲۰۰ تن گوشت قرمز و ۲۷ هزار تن گوشت مرغ و تولید ۱۵۰۰ تن عسل، به‌عنوان مهم‌ترین ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان نام برد.(23 دی 1398)

اخبار تولید قارچ را در هاگ بخوانید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه