انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ

آمار انجمن صنفی درباره میزان تولید و صادرات قارچ [صادرات قارچ 3 برابر شد]

میزان تولید و صادرات قارچ ایران، اعلامی توسط رئیس یا دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور، به شرح زیر میباشد.


افزایش میزان تولید و صادرات قارچ

1403/09/21

نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: با عنایت به تغییر شرایط آب و هوایی، تولید قارچ نسبت به شش ماه اول سال،30 تا 40 درصد رشد داشته است. زیرا در ۶ ماهه نخست سال برخی تولیدکنندگان به دلیل نداشتن امکانات سرمایشی از چرخه تولید خارج میشوند. همچنین برخی دیگر از واحدها، توان فعالیت با ظرفیت کامل را نداشتند.

وی گفت: روزانه 800 تا 900 تن قارچ در سطح کشور توزیع می‌گردد. میزان صادرات به کشور عراق نسبت به شش ماه نخست سال، 3 برابر شده است. بطوریکه در 6 ماه دوم سال، ماهانه 1000 الی 1200 تن قارچ به کشورهای همجوار صادر می شود. درحالیکه مجموع صادرات 6 ماه اول سال، 1500 تن بود.

وضعیت بازار قارچ

دبیر انجمن صنفی قارچ کشور میزان عرضه و تقاضا در بازار را متعادل برشمرد. وی افزایش عرضه را دلیل تعادل قیمت در بازار دانست. بر این اساس پیش‌بینی میشود که نوسانی در بازار رخ ندهد.

او گفت: بهای کنونی قارچ دکمه ای درب مزرعه، بر حسب کیفیت بین 95 تا 110 هزار تومان است. در حال حاضر نیز قیمت عرضه آن در فروشگاه‌ها 110 تا 140 هزار تومان است. وی خاطرنشان شد که عرضه با قیمت بالاتر، گرانفروشی محسوب می‌گردد.

باغبانی تولید ماهانه قارچ کشور را 26 الی 28 هزار تن اعلام کرد. البته، برآوردها حاکی از آن است که امسال تولید قارچ به ۲۲۰ هزارتن برسد.

وی درباره تاثیر نوسانات قیمت گوشت بر بازار قارچ تصریح کرد و گفت: در سنوات گذشته قارچ کالای لوکس بود. اما در شرایط کنونی بدلیل فرهنگ سازی و تغییر ذائقه مردم، در سبد کالای خانوار جای خودش را پیدا کرده‌است. بر این اساس نوسانات اخیر گوشت قرمز تاثیر معناداری در بازار قارچ ندارد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
https://www.yjc.ir/00bGp1


بهای قارچ تا پایان سال نوسانی ندارد

1403/08/19

نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: قیمت کنونی هرکیلوگرم قارچ دکمه‌ای سرمزرعه بسته به کیفیت 95 تا 110 هزار تومان است. در خرده فروشی‌ها نیز قارچ با بهای 110 الی 140 هزار تومان عرضه می‌شود.

وی افزود: برآورد‌ها حاکی از آن است که قیمت قارچ تا پایان سال بدلیل شرایط مساعد تولید، نوسانی نداشته‌باشد.

 

وضعیت صادرات

دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ میزان صادرات ماهانه قارچ را در نیمه دوم سال را 1000 تن اعلام نمود. او ادامه داد: در 6 ماه نخست سال، حدود 2000 تن قارچ به بازار‌های هدف صادر شد. ولی در نیمه دوم سال، بدلیل افزایش حجم تولید، میزان صادرات افزایش داشته‌است.

 

روند تولید در کشور

باغبانی از تولید روزانه 800 تا 850 تن قارچ در کشور خبر داد و گفت: براساس رصد و بررسی‌های صورت‌گرفته، ماهانه 25 الی 25 هزار تن قارچ در کشور تولید می‌شود. این مقدار نسبت به نیمه نخست سال جاری، 25 تا 30 درصد افزایش داشته است.

او با بیان اینکه 2600 واحد دارای پروانه رسمی و حدود 8 تا 10 هزار واحد سنتی در کشور مشغول تولید قارچ هستند، گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که تولید قارچ تا پایان سال به 210 الی 220 هزار تن خواهد رسید. البته میزان تولید واحد‌های سنتی و فاقد مجوز به 10 هزار تن در سال هم نمی‌رسد.

وی سرانه مصرف قارچ در کشور را حدود 2.8 کیلوگرم در سال اعلام کرد. او بیان کرد: با استمرار افزایش قیمت محصولات پروتئینی، احتمال سرانه مصرف و اختصاص بخشی از سبد مصرفی خانوار به قارچ وجود دارد.

 

منبع: https://www.yjc.ir/00bBAX


تداوم صادرات در فصل تابستان

1403/05/20

نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور، گفت: باتوجه به نوسانات نرخ ارز، صادرات قارچ طبق روال گذشته ادامه دارد و کاهش یا افزایش نداشته است. بر اساس برآوردها، ماهانه حدود 500 الی 600 تن قارچ به کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌گردد.

وی ادامه داد: سالانه 210 تا 210 هزار تن قارچ در کشور تولید میشود. بنابراین در صورت تقاضای بازارهای هدف، امکان صادرات 20 هزار تن وجود دارد. اما در سالیان گذشته، میزان صادرات بالاتر از 7 تا 8 هزار تن فراتر نرفته‌است.

این مسئول بیان کرد: صادرات هرتن قارچ، 1 تا 1.5 میلیون دلار ارزآوری دارد! بنابراین صادرات 6 هزار تن قارچ، چیزی حدود 9 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به ارمغان می‌آورد.

موانع صادرات قارچ

دبیر انجمن صنفی قارچ کشور درباره منواع صادرات گفت: صادرات هر محصولی نیازمند بازاریابی است. اگر بازار صادراتی مناسب فراهم باشد، امکان توسعه ظرفیت تولید واحدها یا احداث واحدهای جدید تولید قارچ وجود دارد.

وی افزود: نسبت حجم به وزن در قارچ بیشتر از محصولات دیگر است. بنابراین هزینه ترابری و حمل قارچ نیز بیشتر از دیگر محصولات است. از این‌رو نیاز است تا برای هزینه ترابری یارانه داده شود.
در اینصورت امکان صادرات قارچ به روسیه نیز فراهم خواهد شد.

 

سرانه مصرف قارچ کشور

او در پایان گفت: سرانه کنونی مصرف قارچ کشور 2.6 کیلوگرم در سال به ازای هر نفر است. ولی استاندارد سرانه مصرف جهانی قارچ، حدود 4 کیلوگرم است. با فرهنگ سازی، ایجاد وضعیت مناسب بازار و رسیدن به سرانه مصرف استاندارد، تولید قارچ کشور میتواند به 300 تا 320 هزار تن در سال برسد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
http://www.yjc.ir/00auG6


تولید 20 هزار تن قارچ در ماه

1403/05/17

نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: طبق روال هرسال در فصل تابستان به سبب عدم تجهیز سیستم سرمایشی و برودتی مناسب در واحدهای تولیدی سنتی، تولید قارچ 30 تا 35 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: در حال حاضر توزیع روزانه قارچ در سطح کشور را 600 تا 650 تن است. با خنک شدن هوا، تولید قارچ به شرایط نرمال باز خواهد گشت و میزان عرضه روزانه قارچ به 900 تا 950 تن خواهد رسید.

وضعیت صادرات و قیمت قارچ

دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور، نرخ کنونی هر کیلوگرم قارچ دکمه‌ای را درب مزرعه 100 تا 105 هزار تومان اعلام نمود. در حال حاضر قارچ در واحدهای صنفی با قیمت 120 تا 130 هزار تومان بفروش میرسد.

باغبانی درباره آخرین وضعیت صادرات قارچ گفت: اکنون صادرات قارچ به کشورهای حوزه خلیج فارس انجام می‌شود و همواره بدلیل نوسانات شدید نرخ ارز، صادرات طبق روال گذشته کاهش یا افزایش نداشته است.

وی در پایان گفت: برآوردها حاکی از آن است که تولید قارچ تا پایان سال به 210 تا 220 هزارتن برسد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
http://www.yjc.ir/00atuB

 


صادرات 20 درصد قارچ کشور

1403/05/04

مهدی رجبی رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور در مصاحبه اخیر خود گفت: هرسال در فصل گرما تولید قارچ در کشور کاهش می‌یابد. دلیل افت تولید، نبود سیستم سرمایش در واحد‌های سنتی است. برآورد ما برای کاهش تولید در تابستان سال جاری، 15 تا 22 درصد است.

افزایش بهای قارچ

رجبی گفت: از ابتدای مرداد ماه بهای قارچ، 20 درصد افزایش یافت. اما با توجه به تقاضای زیاد در برابر عرضه، قارچ 10 تا 15 درصد بالاتر از قیمت مصوب عرضه می‌شود.

وی قیمت مصوب هرکیلو قارچ دکمه‌ای فله را درب مزرعه 99 هزار تومان اعلام کرد. بهای قارچ برای مصرف کننده نیز ۱۲۰ هزار تومان است. اما در حال حاضر به دلیل افزایش تقاضا در برابر عرضه، قارچ بالاتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود.

تولید و صادرات قارچ

رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ ادامه داد: پیش‌بینی میشود تولید قارچ در سال جاری، 10 تا 15 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد نماید. برآورد ما این است که تولید قارچ تا پایان سال به 210 الی 215 هزار تن برسد.

رجبی گفت: ۳۰ درصد از تولیدات داخلی ما قابلیت صادرات دارد. همه ساله در فصل گرما صادرات قارچ متوقف می‌شود. اما برآورد‌ها حاکی از آن است که 10 تا 20 درصد قارچ تولیدی صادر شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
http://www.yjc.ir/00arW5


25 درصد قارچ تولیدی کشور صادر میشود !

1403/04/03

مهدی رجبی، رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور از ثبات قیمت قارچ در بازار فعلی خبر داد.
وی گفت: علی‌رغم بالا رفتن هزینه‌های تولید در سال جدید، ما در انجمن تمام تلاش خود را میکنیم تا افزایش قیمت نداشته باشیم.
اما تولیدکنندگان خواستار اصلاح و افزایش قیمت هستند. لذا در راستای حمایت از تولیدکنندگان قارچ کشور، قرار است تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شود.
رئیس انجمن صنفی قارچ گفت: قیمت هر کیلوگرم قارچ دکمه‌ای سرمزرعه حدود 80 الی 90 هزار تومان است. بنابراین باید هرکیلو قارچ در خرده‌فروشی‌ها 105 تا 115 هزار تومان فروخته شود. اما متاسفانه شاهد عرضه قارچ با قیمت بالای 130 هزار تومان هستیم!

وضعیت میزان تولید و صادرات قارچ

رجبی افزود: هر سال با آغاز فصل گرما، تولید و عرضه قارچ کاهش می‌یابد. اما امسال شرایط آب و هوایی به‌گونه‌ای بود که تاکنون کاهش تولید نداشتیم. از این‌رو کمبودی در عرضه نداریم و کماکان روزانه بین 55 تا 60 تن قارچ در بورس قارچ تهران عرضه می‌شود. این مقدار نسبت به ماه‌های اسفند، فروردین و اردیبهشت تفاوتی نداشته است.
وی افزود: از اواسط تیرماه با افزایش دمای هوا، پیش‌بینی می‌شود که میزان تولید قارچ در کشور کاهش یابد و واحد‌های تولیدی با 70 درصد ظرفیت خود کار کنند.
ارزآوری صادرات قارچ برای کشور
ارزآوری صادرات قارچ برای کشور

وضعیت صادرات قارچ کشور

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: آمار رسمی و دقیقی از صادرات قارچ نداریم!
براساس برآورد‌های صورت گرفته سالانه 20 تا 25 درصد قارچ تولیدی کشور صادر می‌شود. این میزان بالغ بر 3 تا 4 میلیون دلار ارزآوری برای کشور به همراه دارد.
البته با رفع موانع صادراتی، امکان افزایش چند برابری ارزآوری حاصل از صادرات قارچ نیز وجود دارد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان – فودنا


میزان تولید و صادرات قارچ کشور

1403/03/06

نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: در اردیبهشت ماه 24 هزار تن قارچ خوراکی در کشور تولید شد و برآورد می‌شود که تا پایان سال تولید قارچ به 220 هزار تن برسد.

وی افزود: با توجه به اینکه فعلا گرمای هوا به قدری نیست که واحد‌های تولیدکننده را از لحاظ شرایط برودتی دچار مشکل کند. براین اساس روزانه 800 الی 850 تن قارچ در سطح کشور توزیع می‌شود.

او گفت: با آغاز فصل گرما، یعنی از ابتدای تیرماه برآورد می‌شود که تولید قارچ در کشور کاهش یابد و توزیع روزانه قارچ به 700 تن برسد و مجدد با خنک‌تر شدن هوا، از شهریور ماه، تولید و توزیع قارچ در کشور به 900 تا 950 تن در روز، افزایش یابد.

 

قیمت‌ها افزایشی نداشته

دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور، قیمت کنونی هرکیلوگرم قارچ دکمه‌ای را سرمزرعه، بسته به کیفیت 80 تا 90 هزار تومان و در خرده فروشی‌ها بسته به کیفیت و مناطق مختلف 105 الی 125 هزار تومان اعلام‌کرد و گفت: فروش قارچ بالاتر از 125 هزارتومان برای مصرف کننده قابل قبول نیست و گرانفروشی محسوب میشود.

وی با بیان اینکه قیمت قارچ در سال جدید تغییری نداشته است، گفت: هم اکنون قارچ با نرخ مصوب پاییز 1402 عرضه می‌شود و تمام تلاشمان برآن است که تغییر قیمت را تا رسیدن بازار به ثبات و پایداری نسبی نداشته باشیم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان http://www.yjc.ir/00agIW


قیمت قارچ در سال جدید؟

1403/01/23

مهدی رجبی رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: قیمت کنونی هرکیلوگرم قارچ دکمه‌ای درجه یک، سرمزرعه بین 70 تا 80 هزار تومان و قارچ درجه دو 60 الی 70 هزار تومان است. بر همین اساس قارچ باید در خرده فروشی ها حداکثر با نرخ 100 تا 110 هزار تومان به مشتریان عرضه شود.

او با اشاره به اصلاح قیمت قارچ گفت: با توجه به نوسان نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی و همچنین مشخص نشدن قیمت نهاده‌ها، هنوز به جمع بندی در خصوص اصلاح قیمت قارچ نرسیدیم. اما پیش‌بینی می‌شود که بین 20 تا 50 درصد افزایش قیمت داشته باشیم.

قیمت قارچ در سال جدید

افزایش میزان تولید قارچ در سال جاری

رئیس انجمن صنفی درباره میزان تولید و صادرات قارچ گفت: براساس آمار صدور مجوزها، 7 تا 8 واحد جدید از اردیبهشت 1403 وارد چرخه تولید می شوند که براین اساس 8 تا 10 هزار تن به میزان تولید سالیانه اضافه می شود.

با توجه به افزایش تعداد واحدهای جدید در طول سال 1403 به چرخه تولید، پیش‌بینی میشود بین 5 الی 15 هزار تن به میزان تولید سالانه قارچ کشور افزوده خواهد شد و میزان تولید قارچ تا پایان سال به 225 هزار تن خواهد رسید.

 

پتانسیل صادرات روزانه ۶۰ تن قارچ در کشور

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ درباره آخرین وضعیت صادرات گفت: بنابر آمار پتانسیل صادرات روزانه 60 تن قارچ در کشور وجود دارد، اما متاسفانه امکانات و حمایت‌های صادراتی لازم را نداریم.

وی با بیان اینکه صادرات قارچ بصورت سنتی در حال انجام است، افزود: در صورت فراهم شدن امکانات صادرات، توان صادرات روزانه بیشتری به بازارهای هدف وجود دارد.

 

منبع: عصر اقتصاد – باشگاه خبرنگاران جوان


قیمت قارچ تا پایان فروردین تغییری ندارد!

1403/01/17

نیما باغبانی، دبیرانجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که میزان تولید قارچ تا پایان سال جاری با رشد 10 هزار تنی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به 220 هزار تن خواهد رسید.

وی گفت: قیمت کنونی هر کیلوگرم قارچ دکمه‌ای، سرمزرعه 80 تا 90 هزار تومان است و در خرده فروشی ها بین 100 تا 110 هزار تومان عرضه میگردد.

باغبانی با بیان اینکه قیمت قارچ تا پایان فروردین تغییری ندارد، افزود: با توجه به افزایش هزینه های تولید، انتظار می رود که قیمت قارچ از اوایل اردیبهشت ماه اصلاح شود تا تولیدکنندگان نیز بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند.

این مسئول ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید قارچ تا پایان سال به 220 هزار تن برسد.

دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ گفت: بنابر آمار در شرایط کنونی روزانه 700 الی 750 تن قارچ در سطح کشور توزیع می شود، اما با آغاز فصل گرما و عدم تجهیز برخی واحدها به سیستم های سرمایشی، تولید کاهش خواهد یافت.

 

منبع: http://www.yjc.ir/00aWZM


صادرات قارچ به 7 هزار تن رسید

1403/01/16

نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: طبق روال همه ساله مصرف قارچ خوراکی در ایام ماه رمضان کاهش می‌یابد. اما امسال به سبب تداخل ماه رمضان و ایام نوروز به یکباره شوکی به صنعت قارچ کشور وارد شد!
ولی تولیدکنندگان به دلیل آگاهی قبلی این موضوع، شرایط را به گونه‌ای مدیریت کردند تا محصول کمتری روانه بازار شود.

توزیع روزانه قارچ در کشور

دبیر انجمن صنفی از کاهش 10 تا 15 درصدی عرضه قارچ خوراکی در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد و گفت: بنابر آمار، روزانه 700 الی 750 تن قارچ در سطح کشور توزیع می شود.

وی اضافه کرد: با ورود به فصل گرما پیش بینی میشود که عرضه قارچ به بازار، 20 تا 25 درصد کاهش یابد. براین اساس تا پایان ماه مبارک رمضان روزانه 750 تن و بعد از آن تا پایان خرداد ماه توزیع روزانه قارچ به 900 تن می رسد. بعد از خرداد به دلیل کاهش مصرف قارچ در فصل گرما، میزان عرضه قارچ مجدداُ به 700 الی 750 تن در روز بازمیگردد.

وضعیت صادرات

دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ خوراکی کشور درباره آخرین وضعیت صادرات قارچ گفت: بنابر آمارها، در سال گذشته بیش از 7 هزار تن قارچ به بازارهای هدف صادر شد. طبق روال سال های گذشته، صادرات قارچ در 6 ماهه نخست سال، به دلیل گرمای هوا و کم شدن تولید، کاهش می یابد و تنها مقداری کم به کشورهای حاشیه خلیج فارس انجام میشود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


صادرات قارچ به 20 تن کاهش یافت!

10 اسفند 1402
مهدی رجبی رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور بیان نمود: قیمت کنونی هر کیلوگرم قارچ دکمه‌ای سرمزرعه 70 تا 80 هزار تومان است. البته این قارچ در خرده فروشی‌ها برحسب کیفیت، نوع بسته‌بندی و منطقه، با نرخ 120 الی 150 هزار تومان فروخته میشود.

وی گفت: با عنایت به شرایط کنونی میزان تولید و صادرات قارچ، پیش‌بینی میشود که میزان تولید قارچ تا پایان سال به 210 هزار تن برسد.

وضعیت صادرات قارچ کشور

پتانسیل افزایش 100 هزار تنی تولید قارچ طی 2 سال!

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ گفت: ما پتانسیل افزایش 100 هزار تنی تولید قارچ، طی 2 سال را داریم و این امر شدنی است. زیرا با افزایش سرانه مصرف قارچ کشور به مقدار 3.5 کیلوگرم، مقدار تولید و عرضه کنونی قارچ جوابگو نیاز بازار نخواهد بود.

از این‌رو باید تولید قارچ را متناسب با تقاضا افزایش دهیم، که با وجود ظرفیت پرورش قارچ واحدهای تولیدی کنونی، این امر دست‌یافتنی است.

این مسئول درباره آخرین وضعیت صادرات قارچ کشور گفت: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید قارچ در بازار داخل، میزان صادرات قارچ بصورت روزانه از 40 تن به 20 تن کاهش یافته است! اما این موضوع به سبب شرایط کنونی عرضه، تاثیری در بازار داخل نداشته است.

 

منبع: فودنا


میزان میزان تولید و صادرات قارچ در ماه

7 بهمن 1402

نیما باغبانی دبیر انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: بر اساس میزان توزیع روزانه قارچ، تولید ماهانه این محصول به 25000 تن رسیدهاست. این مقدار نسبت به 6 ماه نخست سال، رشد معناداری داشته است.

وی گفت: بنابر آمار ارائه شده، روزانه 800 تا 830 تن قارچ در سطح کشور عرضه می‌شود که نسبت به ماه‌های اخیر تا حدودی رشد داشته است.

او، قیمت کنونی هرکیلو قارچ دکمه‌ای را سرمزرعه، 80 تا 95 هزار تومان اعلام کرد. وی افزود: هرکیلوگرم قارچ بسته به کیفیت و محل فروشگاه با نرخ 105 الی 130 هزار تومان در خرده فروشی‌ها عرضه می‌شود. فروش با نرخ‌های بالاتر گران‌فروشی است. همچنین تمام تلاشمان برآن است که قیمت قارچ تا پایان سال تغییری نداشته باشد.

همچنین وی ادامه داد: با احتساب آمار توزیع روزانه قارچ و تولید ماهانه 25 هزار تن، میزان تولید نسبت به 6 ماهه نخست سال 40% رشد داشته است.

دبیرانجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور افزود: برآورد‌ها حاکی از آن است، تولید قارچ تا پایان سال به 210 هزار تن برسد. این در حالی است که قبلا میزان تولید قارچ در کشور حدود 200 تا 210 هزار تن بود.

افزایش تولید قارچ

وی گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که بر مبنای صدور پروانه‌های جدید بهره برداری برای واحدهای تولیدی و طرح های توسعه‌ای پیش بینی می شود، تولید قارچ برای سال آینده 10 درصد افزایش یابد.

نیما باغبانی اظهار داشت، بنابر آمارها، حدود 2700 واحد تولیدی با پروانه بهره برداری فعال، در سراسر کشور داریم. همچنین 1000 واحدنیز در دسته مشاغل خانگی، در حال فعالیت هستند. انتظار می رود هرچه سریع تر ساماندهی این مقدار تولید در بازار انجام شود.

وی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که سال آینده حدود 15 تا 20 واحد تولیدی جدید با ظرفیت بالای 400 تن در سال، بهره‌برداری شوند.

میزان صادرات قارچ

دبیر انجمن پرورش‌ دهندگان قارچ در این مصاحبه که درباره میزان تولید و صادرات قارچ کشور بود، گفت: بنابر آمارهای موجود، از ابتدای سال تاکنون 7000 تن قارچ به بازارهای هدف صادر شده است.

وی درباره آخرین وضعیت صادرات قارچ کشورمان گفت: در ابتدای سال برآورد می شد که صادرات قارچ به 12 هزار تن برسد. اما در حال‌حاضر  بدلیل شرایط مساعد بازار داخلی، این میزان به 7 هزار تن رسیده‌است. همچنین بدلیل مشکلات صادرات، پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است تا پایان سال این میزان، تغییر چندانی نکند.

او گفت: با توجه به مشکلات پیمان سپاری ارزی و بازگشت ارز به سامانه نیما، 90 درصد صادرات قارچ توسط عوامل واسطه انجام می شود. همچنین صدور بخشنامه های خلق الساعه تا حدودی صادرات را تحت شعاع قرار داده است.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
http://www.yjc.ir/00aJ02
http://www.yjc.ir/00aJKB


تمامی اخبار انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور را در مجله خبری-آموزشی هاگ دنبال نمایید.
5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه