کتابخانهمعرفی کتاب درباره قارچویکی قارچ

کتاب اصول پرورش قارچ صدفی

کتاب اصول پرورش قارچ صدفی به همراه راهنمای علمی تولید کمپوست به تالیف دکتر ابراهیم محمدی گل‌تپه، دکتر ولی اله مهدی زاده و دکتر ناصر محمدی و نشر از انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی می باشد.

  • عنوان: اصول پرورش قارچ صدفی به همراه راهنمای علمی تولید کمپوست
  • مؤلفین: دکتر ابراهیم محمدی گل‌تپه و دکتر ولی اله مهدی زاده و دکتر ناصر محمدی
  • ناشر: انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی
  • سال و نوبت چاپ: اول ۱۳۹۸
  • شابک: ۰-۳۹-۷۷۴۴-۶۰۰-۹۷۸

 

مقدمه‌ای در باب قارچ‌ها

از بارزترین خصوصیات قارچ‌ها عدم وجود کلروفیل در سلول‌ها می‌باشد که خود باعث شده تا این موجودات از گیاهان متمایز گردند و در بخش قارچ‌ها موردمطالعه و بررسی قرار گیرند. قارچ‌ها به علت عدم وجود کلروفیل در ساختار سلولی خود قادر به فتوسنتز نیستند. پس لذا در سالن‌های پرورش نیاز به نور چندانی نخواهیم داشت، در بخشی از زندگی تولیدی قارچ‌ها (فاز زایشی) به مقدار کمی نور نیازمندیم و این موجودات در تاریکی قادر به فعالیت و ادامه‌ی حیات هستند.

از دیگر خصوصیات قارچ‌ها دارا بودن سلول‌هایی با دیوارهای سلولی است که از این نظر بسیار شبیه گیاهان است. به‌طورکلی و ظاهری سلول‌های قارچ‌ها بسیار شبیه گیاهان و جانوران عالی می‌باشند اما ازلحاظ عملکرد بسیار متفاوت‌اند. قارچ‌های خوراکی فاقد ریشه، ساقه و برگ معمولی در بین گیاهان می‌باشند و درواقع از کنار هم قرار گرفتن تعدادی از سلول، هیفا قارچ به وجود می‌آید که از به هم پیوستن تعدادی هیف، میسیلیوم تشکیل می‌گردد و قارچ مجموعه‌ای به هم تنیده از اجتماع میسلیوم‌ها می‌باشد.

در فرهنگ‌عامه به‌اشتباه به قسمت تولیدمثلی قارچ «قارچ» اطلاق می‌گردد باوجوداین که اندام یا بخشی زایشی قارچ و یا همان بخش خوراکی تنها قسمتی از توده‌ی اصلی قارچ می‌باشد لذا در این کتاب مقصود از کلمه‌ی «قارچ» کل توده‌ای میسیلیومی است. به خاطر اینکه قارچ‌ها قادر به فتوسنتز نیستند ناگزیر برای رشد و نمو به مواد آلی نیاز دارند تا از آن به‌عنوان منبع انرژی استفاده نمایند (هتروتروف) و چون قارچ‌های خوراکی بر روی بقایای بی‌جان و مرده مواد آلی موجودات دیگر رشد می‌نمایند، در گروه ساپروفیت ها قرار می‌گیرند.

چنانچه موجودات هتروتروف از مواد آلی موجودات زنده استفاده کنند به آنها انگل گفته می‌شود مانند قارچ‌های بیماری‌زای انسان، دام، گیاهان، قارچ و اگر یک نوع تبادل غذایی بین مدیاهتروتروف و اتوتروف (دارای کلروفیل) برقرار باشد به آنها همزیست” گفته می‌شود مانند قر امیکوریزا که باریشه درختان و گیاهان مراتع این هم زیستی دارند.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قیمت قارچ خوراکی قیمت قارچ خوراکی
دکمه بازگشت به بالا