پیش بینی روند بازار جهانی کنسرو قارچ در آینده نزدیک

موسسه آماری Exactitude Consultancy.Ltd یک گزارش تحقیقاتی درباره بازار کنسرو قارچ در جهان و پیشبینی روند آن در آینده نزدیک، منتشر نمودهاست. کنسرو قارچ به دلیل ماندگاری بالا و سهولت مصرف، بازار بسیار خوبی در سطح جهانی دارد. آسیا و اقیانوسیه بزرگترین تولید کنندگان قارچ کنسروی و آمریکای شمالی و اروپا مصرفکنندگان اصلی آن هستند.
ارزش بازار جهانی کنسرو قارچ در سال 2024 حدود 3.2 میلیارد دلار بود. این رقم نشاندهنده تقاضای بالا برای این محصول است. پیشبینی میشود که ارزش بازار آن تا سال 2034 با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) 4.2٪ به حدود 4.8 میلیارد دلار افزایش یابد.
مهمترین نکاتی که از مطالعه این گزارش بدست خواهید آورد، به شرح زیر است.
- اطلاعات آماری درباره بازار قارچ کنسروی و روند فعلی آن
- چشم انداز بازار قارچ کنسروی در آینده نزدیک و تدوین سناریوی رقابتی
- آشنایی با استاندردها و مقررات مختلف جهانی جهت حضور در بازارهای هدف
- شناخت بازیگران کلیدی(برندها) این صنعت و محصولات آنها
- تخمین درآمد این بخش و تصمیم در میزان سرمایهگذاری
دلایل محبوبیت کنسرو قارچ ؟
ترجیح مصرفکنندگان به استفاده از گزینههای راحت، در دسترس و با ماندگاری بالا، سبب افزایش مصرف مواد غذایی کنسروی در سطح جهان شدهاست. همچنین تمایل بیشتر افراد به رژیم های غذایی گیاهی (وگان) و سالمتر، باعث محبوبیت بیشتر مصرف قارچ گردیدهاست.
اما بازار کنسرو قارچ با چالشهایی نظیر مواد غذایی منجمد به عنوان رقیبی جدی که حاوی مواد نگهدارنده نیست، مواجه است. با این حال تکامل روشهای کنسرو کردن و بستهبندی با اهداف سلامتی و زیستمحیطی جهانی، سبب رشد این صنعت خواهد بود.
انواع قارچ کنسروی
- قارچ کامل دارای سهم 25% از بازار است.
- اسلایس قارچ (ورقهای) به دلیل سهولت در مصرف و عدم نیاز به خردکردن یا آمادهسازی، 30% بازار را در اختیار دارد.
- قارچ خردشده به دلیل مصرف راحت در غذاها، سهم 15% درصدی از بازار را دارد.
- محصولات فراوری شده (مانند سوپ یا ترشی و موارد مشابه) %10 درصد بازار
- قارچ های اگزوتیک (شیتاکه، پورتوبلو و …): سهم حدود 20% درصدی از بازار را به خود اختصاص میدهد.
وضعیت قارچ کنسروی
- تازه و ساده: در این روش قارچها اندکی پس از برداشت، بصورت کنسرو در میآیند. طعم و مواد مغذی در این روش بهتر حفظ میشود. در نتیجه 70% از قارچهای کنسروی موجود در بازار از این نوع هستند.
- فراوری شده: در این روش قارچها به همراه مواد افزودنی و نگهدارنده کنسرو میشود. به اینصورت ماندگاری بالاتری خواهد داشت. در حال حاضر این نوع کنسروها، 30% از بازار را به خود اختصاص میدهند.
عوامل موثر بر بازار جهانی کنسرو قارچ
در این بین محرکها، موانع، چالشها و شرایطی نیز وجود دارند که با مدیریت و کنترل مناسب روی آنها، میتوان از تمامی پتانسیل این بازار بهره برد. بطور خلاصه، بازار جهانی کنسرو قارچ، همانطور که از محرکهای مختلف بهره میبرد، با چالشها و رقابت نیز مواجه است. ولی همچنان پتانسیل رشد از طریق نوآوری، گسترش بازار و مواردی از این دست را دارد.
محرک ها
محرکهایی که عامل رشد بازار خواهند شد.
1. افزایش آگاهی درباره خواص قارچ:
رشد تقاضا برای قارچ کنسروی با افزایش آگاهی مصرفکنندگان در مورد فواید قارچ برای سلامتی و تغذیه سالم، رابطه مستقیم دارد. قارچ غذایی کمکالری و غنی از ویتامینهای D و B، مواد معدنی، پروتئین، سلنیوم و آنتیاکسیدان است.
2. راحتی مصرف:
مصرف قارچهای کنسروی در آشپزی بسیار راحت است. به دلیل سبک زندگی شلوغ و کمبود وقت، بسیاری از مردم گزینههای غذایی ساده و سریع را ترجیح می دهند. رشد جمعیت شهری، همراه با تغییر در عادات غذایی، مصرف غذاهای کنسروی از جمله قارچها را ترویج میدهد.
3. ماندگاری زیاد:
ماندگاری طولانی محصولات کنسروی نیز سبب کاهش ضایعات مواد غذایی خواهد شد. همچنین کنسروها دسترسی سریع به مواد غذایی بدون به خطر انداختن سلامتی را فراهم میکنند.
4. رشد صنعت غذایی:
با گسترش صنعت غذایی، تقاضا برای محصولات کنسروی در حال افزایش است. رستورانها، اغذیهفروشیها و آشپزخانههای سازمانی به دلیل زمان آمادهسازی کم و کیفیت ثابت، اغلب از کنسرو قارچ استفاده میکنند.
محدودیت و چالش ها
محدودیت و چالشهایی که این بازار با آن مواجه خواهد بود.
1. رقابت با مواد غذایی تازه و منجمد:
چالش اصلی پیش روی بازار کنسرو قارچ، ترجیح برخی از مصرفکنندگان بین قارچ تازه با کنسرو آن است. قارچ تازه اغلب برای آشپزی طعم و بافت بهتری دارد.
قارچ منجمد نیز به دلیل نداشتن مواد نگهدارنده، برای خیلی از افراد، نسبته به کنسرو ارجعیت دارد.
2. روش نگهداری و فرآوری:
نگرانی در مورد روش فرآوری و استفاده از مواد نگهدارنده و افزودنی در کنسرو قارچ، منجر به تردید برخی از مصرفکنندگان خواهد شد. گرایش جامعه به سمت محصولات ارگانیک، یکی از چالش های پیش روی این بخش خواهد بود.
3. قیمت تمامشده:
بطور کلی قیمت کنسرو قارچ و دیگر محصولات غذایی، از قیمت انواع تازه آنها بیشتر است. همچنین نوسانات قیمت مواد اولیه از جمله فلزاتی که قوطی کنسرو از آنها ساخته خواهد شد و هزینه انرژی نیز در قیمت تمامشده کنسرو تاثیرگذار است. این مورد یک چالش جدی برای استراتژی قیمتگذاری و رشد بازار این بخش خواهد بود.
4. چالش های نظارتی:
محصولات غذایی کنسروی شده با مقررات سختگیرانهای در مورد استاندارهای سلامتی، مواد نگهدارنده و افزودنی مواجه هستند. پیروی از این مقررات میتواند برای شرکتها هزینه زیادی داشته باشد یا اجازه نوآوری را به آنها ندهد.
فرصت ها
فرصتهایی که با استفاده از آنها می توان این بازار را گسترش داد.
1. نوآوری محصول:
پتانسیل قابل توجهی در بازار کنسرو قارچ وجود دارد. نوآوریهایی مانند قارچهای کنسرو شده ارگانیک، انواع اگزوتیک و محصولات فراوریشده(سوپ یا ترشی و موارد مشابه) میتوانند بازار هدف جدید ایجاد کنند.
2. بازارهای نوظهور:
در کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور، فرصتهای زیادی برای گسترش بازار کنسرو قارچ وجود دارد. همچنین مناطقی مانند آسیا-اقیانوسیه و آمریکای لاتین که دارای رشد جمعیت هستند نیز شاهد افزایش تقاضا برای این محصول خواهند بود.
3. تجارت الکترونیک:
ظهور و گسترش تجارت الکترونیک، بستری برای عرضه بیشتر محصولاتی از این دست را فراهم نمودهاست. با گسترش فروش آنلاین مواد غذایی، مشتریان بیشتری در نقاط مختلف به محصولات غذایی کنسروی دسترسی خواهند داشت و فرصت درآمد بیشتر برای تولیدکنندگان پدید خواهد آمد.
4. بسته بندی سازگار با محیط زیست:
از آنجایی که حفاظت از محیط زیست و بستهبندیهای زیستتخریبپذیر و قابل بازیافت در حال گسترش هستند، نوآوری و استفاده از بستهبندی و مواد سازگار با محیط زیست، میتواند برگ برنده یک تولیدکننده باشد.
استفاده از مواد بازیافتی یا سازگار با محیط زیست می تواند تصویر مثبتی از یک برند در ذهن مصرفکنندگان بوجود آورد. همچنین سبب تسهیل در ورود به بازارهای مناطق مختلف و مقابله با قوانین نظارتی روبهشد خواهد شد.
5. بازاریابی سلامت محور:
با آگاهسازی، اطلاعرسانی و تأکید بر فواید سلامتی قارچ، تولیدکنندگان میتوانند تقاضا برای محصولات خود را در بازارهای مختلف، افزایش دهند. کمپینهای اطلاعرسانی که این ماده غذایی را بهعنوان منبع ویتامینها، مواد معدنی و فیبر معرفی میکند، میتواند مصرفکنندگان را برای خرید کنسرو قارچ تحریک کند.
6. گسترش رژیم های غذایی سالم:
افزایش روزافزون رژیمهای غذایی سالمتر یا گیاهخواری(وگان)، فرصت مناسبی برای فروش بیشتر قارچ کنسروی خواهد بود. زیرا قارچ ها سرشار از پروتئین و یک جایگزین مناسب برای گوشت هستند. بنابراین، بازاریابی با تکیه بر این قابلیت آنها، میتواند منجر به افزایش تقاضا برای این محصول شود.

تحلیل منطقهای بازار جهانی کنسرو قارچ
در این بخش به تحلیل بازار قارچ کنسروی در مناطق مختلف جهان میپردازیم. تجزیه و تحلیل منطقهای برای درک وضعیت بازار جهت تعیین استراتژی بازاریابی، سرمایهگذاری و صادرات بسیار حائز اهمیت میباشد. زیرا به شناسایی فرصتها و چالشهای خاص هر منطقه کمک میکند.
آمریکای شمالی
آمریکای شمالی با داشتن بیشترین سهم از درآمد جهانی که معادل %42 درصد است، بزرگترین سهم از بازار کنسرو قارچ را دارد. بازار این منطقه به سبب عواملی از جمله وجود جمعیت زیاد با درآمد بالا و گرایش به سمت غذاهای آماده، بیشترین تقاضا را برای این محصول دارد.
همچنین وجود شبکه توزیع قوی بصورت فیزیکی و آنلاین، یکی دیگر از عوامل گسترش این بازار است. وجود فروشگاههای زنجیره ای بزرگ با تعداد زیاد شعبات(مانند والمارت) و سایتهای زیادی که در زمینه فروش آنلاین فعالیت میکنند، سبب فروش و عرضه محصولات به تعداد زیاد است.
اروپا
اروپا با سهم درآمدی 30% از اقتصاد جهانی، به عنوان دومین بازار قارچ کنسروی رتبهبندی میشود. رشد این بازار به دلیل تمایل شدید به رژیمهای گیاهی، جهت حفظ سلامتی و افزایش طول عمر است.
بر اساس مشاهدات آماری، ضریب رشد مرکب(CAGR) حدود 4.5٪ تا سال 2034، برای بازار اروپا پیشبینی میشود. کشورهای کلیدی مانند آلمان و فرانسه به دلیل سرانه بالای مصرف قارچ، میزان تقاضای این بازار را حفظ میکنند.
آسیا-اقیانوسیه
منطقه آسیا-اقیانوسیه به عنوان یک اقتصاد درحال توسعه، یک بازار نوظهور است. سهم درآمدی حدود 25% از اقتصاد جهانی، پیش بینی ضریب رشد مرکب(CAGR) 6.8% درصدی تا سال 2034 را برای این منطقه رقم میزند.
عواملی مانند طبقه متوسط در حال گسترش، گرایش غذایی به سمت فرهنگ مصرفگرایی غربی و افزایش شهرنشینی بر رشد این بازار تاثیر میگذارد. کشورهایی مانند چین، کره، ژاپن و هند شاهد افزایش مصرف غذاهای کنسروی از جمله قارچ هستند، که ناشی از تغییر سبک زندگی شهری و راحتطلبی است.
آمریکای لاتین
آمریکای لاتین به عنوان یک اقتصاد در حال توسعه، پتانسیل رشد قابل توجهی دارد. برای این منطقه ضریب رشد مرکب(CAGR) 5.2٪ تا پایان سال 2034 تخمین زده میشود. رشد شهرنشینی، همراه با تغییرات در عادات غذایی، قارچ های کنسروی را به عنوان گزینهای جذاب برای جمعیت جوان و روبهرشد این منطقه تبدیل میکند.
اما چالشهای لجستیکی، سیاسی و مشکلات زنجیره تامین و شبکه توزیع، ممکن است مانع رشد بازار شوند. بنابراین نیاز به تطابق از سوی تولیدکنندگان را میطلبد.
خاورمیانه
منطقه خاورمیانه نیز به سبب اقتصادهای روبهرشد کشورهای عربی، پتانسیل بالایی در این بخش از خود نشان میدهد. برای این منطقه نیز ضریب رشد مرکب(CAGR) برابر با 5.8% پیشبینی میشود.
اما خاورمیانه نیز بصورت مشابه به دلیل تحولات سیاسی و درگیریهای نظامی با چالشهای زیادی روبرو است.
پارامترهای اصلی بازار کنسرو قارچ
عوامل و پارامترهای زیادی در روند بازار قارچ کنسروی در جهان موثر خواهند بود. مهمترین مواردی که برای تحلیل و پیشبینی این بازار باید بدانید، به شرح زیر است.

مهمترین تولیدکنندگان کنسرو قارچ در جهان
بازیکنان اصلی بازار و بزرگترین تولیدکنندگان قارچ کنسروی به ترتیب زیر میباشند.
- Del Monte Foods (بزرگترین تولیدکننده کنسرو قارچ ارگانیک)
- Campbell Soup Company
- Green Giant (یکی از زیرمجموعه های B&G Foods) عرضه کننده غذاهای کنسروی حاوی قارچ
- Libby’s (یک برند زیرمجموعه ConAgra Foods)
- Crown Prince LLC (تولیدکننده کنسرو قارچ و غذاهای دریایی با گواهینامه ارگانیک)
- Best Earth’s Best (یکی از گروه های Amychen ‘s)
- Celyain Foods ( عرضهکننده کنسرو انواع مختلف قارچ های اگزوتیک)
- Bonduelle (مبتکر یک بستهبندی جدید سازگار با محیط زیست برای قارچ کنسروی)
- Aroy-D
- McCormick & Company
- Dole Food Company
- Oregon’s Wild Harvest
- Stouffer’s (متعلف به برند Nestle)
- Mount Olive Pickle Company
- Sysco Corporation توسط Whole Fodere Market
- Roland Foods
شبکه توزیع و فروش
- سوپرمارکت ها/هایپرمارکت ها (خردهفروشیها) به جهت گستردگی در تمامی شهرها 40% از سهم توزیع بازار کنسرو قارچ را در اختیار دارد.
- فروشگاه های زنجیرهای به دلیل وجود در شهرهای بزرگ و عدم حضور در مناطق حاشیهای، سهم 10% از شبکه توزیع بازار قارچ کنسروی را به خود اختصاص میدهند.
- سایتهای خرده فروشی آنلاین در حال حاضر 20% از بازار را در اختیار دارند. اما با افزایش جمعیت جوان، این درصد با سرعت بالایی در حال افزایش است.
- فروشگاههای تخصصی مواد غذایی هماکنون 15% از بازار را در اختیار خود دارند.
- خدمات غذایی (رستوران، فست فود، هتل و …) این بخش نیز 15% از شبکه توزیع را در اختیار دارد.
مشتریان
خریدار نهایی کنسرو قارچ بصورت زیر است.
- خانگی: تقریباً 60% درصد از بازار کنسرو قارچ را مصرفکنندگان خانگی تشکیل میدهند. رشد زندگی شهری و کمبود وقت سبب افزایش تقاضا در این بخش، شدهاست. در صورتیکه تا کمتر از دو دهه پیش، تقاضا در این بخش از نصف میزان فعلی هم کمتر بود.
- تجاری: مشتریان تجاری 40٪ از بازار را به خود اختصاص دادهاست. رستورانها، هتلها و اغذیهفروشیها جهت اطمینان از ثبات کیفیت و تسریع در روند کاریشان از قارچ کنسروی استفاده میکنند.
بسته بندی کنسرو قارچ
انواع بسته بندی کنسرو قارچ شامل موارد زیر است.
- قوطی های فلزی: قوطیهای فلزی، به دلیل استحکام، ماندگاری طولانی و سازگاری با محیط زیست، سهمی 75٪ درصدی از کل بازار را در اختیار دارند.
- ظروف شیشه ای: شیشه های دربدار که از گذشته دور در کنسروسازی استفاده میشوند، حدود 15% بستهبندی کنسروها را تشکیل میدهند.
- کیسه ها و ظروف پلاستیکی: پلاستیک ها سبکی، ارزانی و قابلیت وکیوم شدن بسیار محبوب هستند. اما فقط حدود 10٪ از کل بازار را در اختیار دارند. مخاطرات مربوط به سلامتی ظروف پلاستیکی، قوانین برخی از کشورها و عدم سازگاری با محیط زیست سبب سهم کم این نوع بسته بندی از بازار کنسرو قارچ است.
مولف:
گردآوری، ترجمه و تحریر توسط تیم رسانه هاگ
کپی فقط با ذکر منبع مجاز است.
منبع مقاله: openpr.com و exactitudeconsultancy.com