بازدید رئیس جمهور از مزرعه قارچ کشت اورامان سبز
طرحهای توسعهای واحد تولید قارچ سروآباد کردستان
بازدید رئیس جمهور از مزرعه کشت و پرورش قارچ اورامان سبز به گزارش هاگ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، رئیس جمهور صبح روز جمعه در ادامه برنامه سفرهای استانی خود به استان کردستان، با حضور در شهرستان سروآباد از یکی از بزرگترین و مدرن ترین مزارع پرورش قارچ خوراکی در کشور “کشت اورامان سبز” واقع در روستای قلعه جی شهرستان سروآباد با ظرفیت تولید سالانه 1500 تن قارچ خوراکی بازدید کرد.
این مزرعه از سال 1396 و با سرمایهگذاری بخش خصوصی فعالیت خود را با تولید سالیانه 1200 تن قارچ آغاز کرده بود، در حال حاضر با 20 سالن کشت فعال، روزانه حدود 5 تن قارچ خوراکی تولید میکند. در این واحد کشت قارچ 110 نفر به صورت مستقیم مشغول کار هستند که نیمی از این تعداد را خانم ها تشکیل میدهند.
با تکمیل فازهای 2 و 3 این واحد علاوه بر افزایش ظرفیت روزانه تولید قارچ تا 25 تن، سالانه 35 هزار تن کمپوست قارچ نیز تولید خواهد شد و تعداد افراد شاغل در این واحد تولیدی نیز به 500 نفر خواهد رسید.
قارچ تولیدی در این واحد از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و به کشورهای عراق، کویت و امارات صادر میشود. تعداد قابل توجهی از شاغلان در این واحد تولیدی پیش از راهاندازی این واحد تولیدی مجبور به امرار معاش از طریق کولبری بودهاند.
کلنگ طرح های توسعه ای شرکت کشت قارچ اورامان سبز، سروآباد کردستان
رئیس جمهور در سفر به شهرستان سروآباد ضمن بازدید از کارخانه قارچ این شهرستان (اورمان سبز)، کلنگ طرحهای توسعهای این کارخانه پرورش قارچ را نیز به زمین زد.
پیش بینی میشود این واحد صنعتی دانش بنیان سالانه هفت هزار و ۷۰۰ تن در بخش صنایع تبدیلی، ۲۰ هزار تُن تولید خاک پوششی، ظرفیت نگهداری محصولات با ۲ هزار تُن، ۳۵ هزار تن تولید کمپوست قارچ، ۵۰۰ تُن تولید بذر قارچ و ۱۳ هزار تُن کود گیاهی غنی شده را تولید و روانه بازار کند.
همچنین در این کارخانه تولید قارچ قرار است ۱۶ سالن با ظرفیت پرورش ۲ هزار ۴۰۰ تُن قارچ خوراکی راه اندازی شود. این واحد پرورش قارچ در مجموع برای ۳۴۳ نفر نیز اشتغال ایجاد میکند.
همچنین رئیس جمهور در میان مردم روستای قلعه جی حضور یافت و با مردم گفت و گو کرد که در طی این گفتگوها به بازدید خود از کارخانه تولید قارچ این منطقه اشاره کرد و افزود: توسعه این کارخانه پرورش قارچ موجب رونق اقتصادی و افزایش اشتغال میشود.
در ادامه کلیپ هایی کوتاه از بازدید رئیس جمهور برگرفته از رسانه ملی تقدیم شما عزیزان میگردد.
توسعه محصولات گلخانه ای در مریوان
مجتمع گلخانه ای کال در شهرستان مریوان دارای ۱۲ واحد گلخانه است که از این تعداد پنج واحد به کشت آلوئهورا و مابقی هم به خیار، گوجه فرنگی و توت فرنگی اختصاص پیدا کرده است.
به گفته رییس جهاد کشاورزی شهرستان مریوان علاوه بر این مجتمع که مساحت واحدهای موجود در آن بیش از چهار هزار متر مربع بوده در سطح شهرستان ۱۵ واحد گلخانه کوچک مقیاس (۵۰ تا ۲۹۹ مترمربع) هم وجود دارد که مجوز آن توسط این اداره صادر شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در بازدید از این مجتمع گلخانه ای اظهار داشت: به دلیل افزایش بهرهوری و صرفه جویی در منابع آب و خاک توسعه واحدهای گلخانه در دستور کار قرار گرفته است و از ایجاد آن به طور ویژه حمایت می شود.
اسکندری با اشاره به اینکه تنها ۱۲ درصد اراضی کشاورزی استان آبی و مابقی دیم است، افزود: در سفر رییس جمهور به استان ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح پایاب سدهای استان که شامل ۱۶ هزار و ۵۰۰ هکتار است، مصوب شد.
وی ادامه داد: بزودی از میزان مبلغ مذکور ۶۰۰ میلیارد ریال تخصیص می یابد که قسمت بیشتر آن در طرح پایاب سد گاران مریوان که اراضی محدوده تالاب بین المللی زریبار را شامل می شود، هزینه خواهد شد و اینگونه این طرح تا پایان سال تعیین تکلیف و به اتمام می رسد.
پرداخت ۱۸ درصد تسهیلات سیستم بانکی کردستان توسط بانک کشاورزی
مدیر امور شعب بانک کشاورزی کردستان هم در بازدید از این مجتمع گلخانه ای با اشاره به اینکه کردستان قطب کشاورزی است، اظهار داشت: طی ۲، سه سال اخیر در راستای ایجاد زنجیره های تولید که یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی بوده اقدام به تامین مالی طرح های صنایع تبدیلی و گلخانه ها کردیم.
جمشید ویسی ادامه داد: بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات طرح های مربوط به گلخانه های کوچک مقیاس وثیقه ای از متقاضیان دریافت نمی کند و تا ۳۰ میلیارد ریال هم تسهیلات پرداخت می کند.
یکی از پروژه های نیمه تمام شهرستان مریوان سردخانه پنج هزار تنی در ۲ مدار زیر و بالای صفر درجه سانتیگرادی واقع در روستای گویزه کویره این شهرستان بوده که عملیات احداث آن از دی ماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده است.
شهرستان مریوان ۵۰۰ هکتار سطح زیرکشت توت فرنگی با تولید سالانه بیش از ۶ هزار تن دارد که با وجود این سردخانه در خرداد ماه امکان منجمد کردن این محصول فراهم می شود؛ ۸۶۰ میلیارد ریال تاکنون برای ایجاد این سردخانه هزینه شده که از این میزان ۴۹۰ میلیارد ریال آورده متقاضی و ۳۷۰ میلیارد ریال هم توسط بانک کشاورزی استان تامین شده است.
به گفته احمد کریمی مدیر این سردخانه با آزادسازی تسهیلات بانکی اختصاص داده شده به این واحد ظرف مدت ۲۰ تا ۲۵ روز دیگر این سردخانه به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر پیشرفت فیزیکی این پروژه ۸۰ درصد است، افزود: با بهره برداری از آن برای ۹۰ نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد می شود.
تالار معاملات
اقدام جالب توجهی که توسط مدیر این سردخانه انجام شده ایجاد تالار معاملات است که از طریق آن تولیدکنندگان و صادرکنندگان می توانند از اطلاعات به روز سردخانه های موجود در کشور اطلاع پیدا کنند.
موارد مذکور بخشی از توانمندی ها و ظرفیت های بخش صنایع تبدیلی کشاورزی و تولیدات گلخانه ای و سردخانه در شهرستان های مریوان و سروآباد است و پیشرفت در این ۲ شهرستان با وجود داشتن تجار و سرمایه گذارانی خوش فکر و اهل کار و تلاش سرعت بیشتری پیدا کرده است و در این بین دستگاه های دولتی هم در راستای تسهیل صدور مجوزها و پرداخت تسهیلات از این افراد حمایت می کنند.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج و شهرستان سروآباد هم با ۲ بخش مرکزی و اورامان و جمعیتی افزون بر ۵۲ هزار نفر در فاصله ۹۰ کیلومتری از غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۲۴ کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.