انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ

برگزاری چهاردمین جلسه هم اندیشی قارچ خوراکی

به گزارش خبرگزاری هاگ، به نقل از خبرنگار ایانا در خراسان رضوی، در این جلسه هایده وحید آفاق، کارشناس مسئول گلخانه و قارچ سازمان در خصوص موضوعاتی چون وضعیت موجود پرورش قارچ‌ها خوراکی در استان، تعیین اهداف برنامه توسعه واحدهای مرتبط با فعالیت صنعت قارچ خوراکی تا افق ۱۴۰۴، بازنگری زنجیره مدون ارزش قارچ خوراکی دکمه‌ای، انعقاد تفاهم نامه ۴ جانبه همکاری، برگزاری جلسات هم اندیشی و بازدیدهای میدانی از مراکز تولید قارچ خوراکی و تفاهم نامه همکاری وزارت دفاع و سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی،  توضیحاتی ارائه کرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی در این جلسه اظهار داشت: ۳۱۱ واحد تولید قارچ به ظرفیت ۱۲ هزارو ۴۵۰ تن در استان فعالیت دارند.

غلامحسین ساربان افزود: بیش از ۱۰ هزارتن از این تولید توسط واحدهای بزرگ و پیشرفته تولید می‌شود و ظرفیت اسمی تولید قارچ خراسان رضوی ۱۸ هزار تن است.

وی ادامه داد: میزان تولید قارچ در هر متر مربع ۱۸ کیلوگرم است که با افزایش بهره‌وری تا ۲۸ کیلوگرم نیز قابل برداشت می‌باشد.

قائم مقام سازمان نیز در این جلسه گفت:  مشکلی اساسی نبود متولی مشخصی در حوزه قارچ است و در این رابطه باید برنامه ریزی شده تا همه زیر چتر یک متولی مشخص کار کنند و مواردی مانند آموزش، نظارت برواحد های تولیدی و تأمین مواد اولیه و… توسط این متولی پیگیری شود.

جواد اسماعیلی افزود: خوشبختانه زنجیره ارزش در حوزه قارچ تشکیل داده و حلقه‌های کاری موجود باهم هماهنگ شده است، باید در راستای هوشمند سازی بخش کشاورزی کار کنیم و برای هر حلقه نقش‌ها و وظیفه مندی هایی تعیین کنیم تا حلقه مربوطه در برابر آن پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: ما برای برنامه ریزی به اطلاعات دقیقی نیاز داریم در این زمینه مشکلات احصا و اولویت بندی شده است.

وی با اشاره به تفاهم نامه با وزارت دفاع بیان کرد: می‌توانیم از طریق این تفاهم نامه مشکلات قارچ را مرتفع کنیم، از انرژی‌های نو و پاک استفاده کنیم و  از  امکانات بخش خصوصی در جهت هوشمند سازی استفاده کنیم.

قائم مقام سازمان بر موضوعاتی نظیر نظارت بر واحد های تولید قارچ و استفاده از ضایعات کشاورزی در حوزه قارچ تاکید نمود.

مشاور رئیس سازمان نیز در امور تولیدات گیاهی نیزدر این جلسه ضمن تاکید برموضوع  تعیین  متولی در حوزه قارچ  اظهار داشت: باید کار را به بخش خصوصی و تشکل‌ها واگذار کنیم و نظارت نیز توسط سازمان انجام گیر، ما برای رفع مشکلات نیاز به انسجام داریم.

مسعود وجدانی افزود: انجمن صنفی تولید قارچ می‌تواند این انسجام را انجام دهد و لازم است در این راستا جلسه‌ای با انجمن برگزار شده و توانمندی‌ها  و اقداماتی که تاکنون انجمن انجام داده مشخص شده و انجمن اعلام کند که چه کارهایی را می‌تواند برعهده گیرد تا سازمان تصمیم گیری کرده و حمایت لازم را انجام دهد.

وی با اشاره به تفاهم نامه بین سازمان و وزارت دفاع گفت: سازمان اتکا برای استفاده تشکل‌ها و مجموعه‌های بخش کشاورزی  از ۳۵ جایگاه فروش اتکا در سطح استان و یا حتی سطح کشور  و بستن قرارداد در این زمینه اعلام آمادگی نموده است.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه