تازه ترین ها :

پنج‌شنبه 08 آبان

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403

عکس مربوط به تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403 است.

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403 در دنیای کشاورزی امروز باید کاملا منصفانه تعیین شود. آنها باید هزینه‌های تولید، نیروی انسانی و غیره را حساب کنند و نسبت به آن مطابق یک چارچوب درست و دقیق قیمت قارچ را اعلام فرمایند. در تمام مراحل نیز کوشا باشند که به تولید کنندهِ و مصرف کنندهِ فشار مالی وارد نشود. قارچ نقش مهمی در طبیعت و در وعده غذایی دارند.


1403/12/06

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403

مهدی رجبی رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: اکنون شرایط تولید مناسب است. بنابراین عرضه و تقاضا در بازار  همخوانی دارد و مشکلی در بازار نداریم. میزان توضیح روزانه قارچ در تهران 45 تا 50 تن است.

نرخ فروش 150 تا 170 هزار تومانی قارچ بسته بندی

در حال حاضر قیمت قارچ فله سرمزرعه به ازای هر کیلوگرم 90 تا 110 هزار تومان است. از این‌رو بنا بر کیفیت، بهای آن برای مصرف‌کننده 125 الی 135 هزار تومان در خرده‌فروشی‌ها می‌باشد. همچنین نرخ کنونی هر کیلوی بستهِ بندی آن 150 تا 170 هزار تومان است.

وضعیت بازار قارچ در ماه رمضان

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان این طلای سفید از احتمال کاهش صادرات این محصول در ماه رمضان خبر داد. او گفت: تدابیری مبنی بر جمع آوری بار مازاد و خرید حمایتی از تولیدکنندگان جهت هدایت به سمت صنایع تبدیلی، اتخاذ گردیده‌ِ است. در این صورت مشکلی در بحث بازار و نرخ نخواهیم داشت.

وی با اشارهِ به تاثیر نوسان بهای محصولات پروتئینی بر بازار قارچ بیان کرد: طی سنوات اخیر، این محصول جای خود را در سبد مصرفی خانوار باز کرده‌ِ است. اما با این وجود، افزایش بهای محصولات پروتئینی بر بازار این محصول بی‌تاثیر نیست.
از این رو به خانوار توصیه می‌گردد که با توجه به فواید قارچ خوراکی، خانوار‌ها از مصرف آن، طی ماه رمضان غافل نشوند.

 

وضعیت تولید و صادرات

این مسول بیان کرد: در حال حاضر بطور متوسط ماهیانه 17 تا 18 هزار تن ار این محصول در کشور تولید می‌شود. برآورد‌های ما حاکی از آن است که میزان تولید تا پایان سال به 220 الی 225 هزار تن خواهد رسید.

بر اساس آمارها از مرداد ماه تاکنون، روزانه بطور متوسط حدود 40 تن به بازار‌های هدف صادر می‌گردد.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
https://www.yjc.ir/00bPuB

 


1403/11/21

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403

مهدی رجبی رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور گفت: با توجه به فصل سرما، واحدهای تولیدی با حداکثر ظرفیت خود فعالیت می‌کنند. همچنین در بازار عرضه و تقاضا در تعادل با یکدیگر است.

قارچ نباید بالاتر از 135 هزار تومان باشد

در حال حاضر ارزش کنونی هرکیلوگرم این طلای سفید به صورت فله‌درجه‌یک درب کارخانه 90 تا 105 هزار تومان می‌باشد. بنابراین نرخ منطقی این محصول برای مصرف‌کننده 125 الی 135 هزار خواهد بود. اما گاهی با نرخ 105 تا 160 هزار تومان بفروش میرسد که مصداق گرانفروشی است.

البته با آغاز ماه مبارک رمضان، احتمال تلاطم نرخ وجود دارد. در اینصورت انجمن اقدام به خرید مازاد این محصول با نرخ مصوب در راستای تنظیم بازار خواهد کرد تا تولیدکنندگان متضرر نشوند.

همچنین به دلیل تک‌نرخی شدنِ ارز و نوسان نرخ حبوبات و دیگر اقلام پروتئینی طی ماه‌های اخیر، احتمال افزایش تقاضا برای خرید این طلای سفید وجود دارد. البته تاکنون تاثیر چندانی نداشته‌ِ است. هرچند در شرایطی نیستیم که مازاد تولید داشتهِ باشیم.

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403 و وضعیت تولید قارچ کشور

رجبی ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی پیش‌بینی میشود که تولید قارچ تا پایان سال به بیش از 215 هزار تن و چیزی در حدود 220 هزار تن برسد.

متوسط تولید ماهانه این محصول نیز 20 هزار تن است. طبق آمار موجود، روزانه 40 تن و ماهانه 1200 تن محصول بصورت غیررسمی از کشور صادر می‌شود.

هم‌اکنون 2400 واحد صنفی کشت این محصول در کشور مشغول فعالیت هستند. بنابر آمار از این تعداد، حدود 1700 الی 1800 واحد دارای مجوز و پروانه هستند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
https://www.yjc.ir/00bO8J

 


1403/10/22

نرخ فروش قارچ تا پایان سال تغییری ندارد

مهدی رجبی، از ثبات قیمت قارچ در بازار خبر داد. وی گفت: بهای کنونی هر کیلوگرم این محصول سرِمزرعه نسبت به کیفیت 95 الی 110 هزار تومان است. این محصول با نرخ 125 تا 135 هزار تومان به مصرف کنندهِ عرضهِ می‌شود. با توجه به ثبات میزان عرضه و تقاضا در بازار، پیش‌بینی می‌گردد که نرخ این طلای سفید تا پایان سال تغییری نداشتهِ باشد.

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403 ومیزان تولید و توزیع روزانه

این مسئول میزان توزیع روزانه را در تهران 40 الی 50 تن اعلام کرد. او گفت: اکنون میزان عرضه و تقاضا در بازار همخوانی دارد و مشکلی در توزیع نداریم.

در حال حاضر روزانه 900 تن از این محصول در کشور تولید می‌شود. برآوردها حاکی از آن است که کشت این محصول تا پایان سال به 220 هزار تن برسد. بنابر آمار، سالانه 8 هزار تن محصول به بازارهای هدف صادر می‌گردد.

رجبی ایران را ششمین تولیدکنندهِ این طلای سفید در جهان دانست. او افزود: بیش از 2500 واحد تولیدی در کشور فعال است.

گفتنی است در سنوات گذشته این محصول کالای لوکس بود، اما در شرایط کنونی بدلیل فرهنگ سازی و تغییر ذائقه‌ی مردم در سبد کالای خانوار جای خودش را پیدا کرد. که براین اساس نوسانات اخیر گوشت قرمز تاثیر معناداری ندارد.

 

نتایج انتخابات هیئت مدیره انجمن صنفی قارچ کشور

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور درباره‌ی انتخابات اخیر هیئت مدیره انجمن، گفت: انجمن طبق قوانین اساسنامه، 62 عضو فعال و واجد شرایط حق رای دارند.
مجمع انتخابات هیئت مدیرهِ و بازرس انجمن در تاریخ 18 دی ماه با حضور اعضای فعال این تشکل برگزار گردید.
نتایج رای‌گیری به شرح زیر است:

اعضای اصلی هیئت مدیره:

  • مهدی رجبی – شرکت قارچ ایران
  • غلام علی اسلامی زاده – شرکت قارچ جلگه دز
  • علیرضا الماسی – یکتای سپاهان
  • شهرام جناقی –  قارچ سحر
  • شهریار کمالی – قارچ نگین
  • علی رامبد – کشت و صنعت قارچ ملارد
  • محمود توسلی – قارچ صدف

بازرس انجمن: جواد اکبری – شرکت بی‌بی

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
https://www.yjc.ir/00bKSq

 


1403/09/05

قارچ بالاتر از 150 هزار تومان گران است!

مهدی رجبی، گفت: در حال حاضر عرضه و تقاضا متعادل است. طبق آمار واصله، در هر ماه حدود 20 هزار تن از این محصول در سطح کشور تولید و عرضه می‌گردد.

وی تولید روزانه قارچ در کشور را 600 تن اعلام نمود و از توزیع روزانه 63 تا 64 تن محصول در تهران خبر داد.
او ادامه داد: طبق برآوردها تولید قارچ تا پایان سال به 220 هزار تن خواهد رسید.

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403 و نرخ فعلی فروش قارچ

رئیس انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور، قیمت کنونی هر کیلوگرم قارچ دکمه‌ای بصورت فله، سرمزرعه را 100 تا 105 هزار تومان و قارچ بسته بندی را درب‌کارخانه، کیلویی 125 هزار تومان اعلام نمود.

رجبی گفت: قیمت منطقی هرکیلو قارچ برای مصرف کننده، 125 تا 150 هزار تومان است. فروش بالاتر از این قیمت، گرانفروشی است و دستگاه‌های مسئول باید نظارت کنند.
او همچنین بهای قارچ بسته‌بندی یک کیلویی را برای مصرف‌کننده، 140 تا 160 هزار تومان اعلام کرد.

وضعیت تولید و صادرات

این مقام مسئول بیان کرد: در حال حاضر واحدهای تولیدی در سطح کشور، با ظرفیت کامل کار می‌کنند. لذا پیش‌بینی می‌گردد تا پایان سال، تغییری در بها نداشتهِ باشیم.

وی در انتها درباره‌ی آخرین وضعیت صادرات این طلای سفید تصریح کرد: بنابر آمارها، روزانهِ بیش از 30 تن از این محصول به کشورهای همسایه از جمله ارمنستان و امارات(دبی) صادر می‌گردد. اما بدلیل آنکه به همراه محصولات دیگر تره‌باری صادر می‌شود، آمار دقیقی از میزان ارزآوری این محصول نداریم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
https://www.yjc.ir/00bEQ7


1403/07/05

احتمال افزایش قیمت کمپوست

مهدی رجبی، گفت: طبق روال همه سالهِ در 6ماهه نخست سال بدلیل گرمای هوا کشت این محصول 20 الی 25 درصد کاهش می‌یابد. درنتیجه عرضه این محصول در بازار دچار بحران میگردد و شاهد افزایش بهای آن خواهیم بود.

رجبی گفت: امسال نرخ این طلای سفید حدود 14 الی 14.5 درصد افزایش داشته‌ِ است. او افزود: نرخ مصوب هر کیلوگرم  این محصول سرمزرعه 90 هزار تومان و نرخ این محصول برای مصرف کننده 115 تا 120 هزار تومان تعیین شده‌ِ است. اما اکنون هر کیلو این محصول سر مزرعه، بستهِ به کیفیت با نرخ 90 الی 95 هزار تومان است. ولی بعضا در فروشگاه‌ها تا 165 هزار تومان به مصرف‌کننده عرضه میگردد!

وی در ادامه بیان کرد: علی‌رغم اینکه تولیدکنندگان کمپوست قارچ خواستار افزایش 15 درصدی قیمت کمپوست هستند، اما در صورت تحقق این موضوع، نرخ این طلای سفید برای مصرف کنندهِ تا پایان سال تغییری نخواهد داشت.

 

بلوک های کمپوست قارچ

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403 و سرانه مصرف قارچ کشور

رئیس انجمن، متوسط مصرف این طلای سفید در کشور را نسبت به استان‌های مختلف بین 2.5 تا 3.5 کیلوگرم در سال برای هر نفر  اعلام کرد. او گفت: متوسط جهانی سرانه مصرف بالای 4 کیلوگرم است. ما نیز با فرهنگ‌سازی می‌توانیم به این رقم دست یابیم. کما اینکه سرانهِ مصرف از 1.8 کیلو در سال 1397 به این رقم رسیدهِ است.

وی با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ محصولات پروتئینی بر بازار، گفت: نوسانات بهای مرغ و گوشت قرمز در سنوات اخیر، تاثیر زیادی بر افزایش سرانه مصرف قارچ داشته‌ِ است.
همچنین قارچ پروتئین سالم است و از آنجا که فرهنگ استفادهِ مردم برای پروتئین‌های سالم بیشتر شده، این مورد نیز در افزایش سرانه مصرف بی‌تاثیر نبوده‌ِ است. اما اقبال مصرف آن بدلیل پروتئین سالم در بین جوانان بیشتر است.

وضعیت صادرات قارچ

رجبی دربارهِ آخرین وضعیت صادرات این محصول در کشور گفت: طبق روال هر سال، در فصل سرما صادرات به بازارهای هدف آغاز میشود. ولی طی سال جاری هنوز صادرات بصورت جدی آغاز نشده‌ِ است. هرچند تقاضاهایی از سوی بازارهای هدف داریم.
مسلما از سرگیری صادرات می‌تواند به تنظیم آن در داخل کمک کند.

او ادامه داد: با توجه به اینکه این طلای سفید همراه محصولات میوه و تره‌بار صادر می‌شود، هیچگاه آمار دقیقی از میزان صادرات نداریم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


1403/04/08

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403

درخواست تولیدکنندگان برای افزایش نرخ فروش قارچ

مهدی رجبی، گفت: با توجه به تعیین نرخ این طلای سفید در بورس مهرآباد، هر کیلوگرم فله آن باید با نرخ 105 تا 115 هزار‌تومان در خرده‌فروشی‌ها فروختهِ شود. اما به سبب سودجویی عوامل واسطه، این محصول با نرخ بالاتر از 130 هزار‌تومان بدست مصرف کنندهِ می‌رسد.

وی اضافهِ کرد: علی‌رغم نرخ فعلی تورم کشور، این محصول در یکسال گذشتهِ افزایش قیمت نداشته. اما در شرایط کنونی به سبب بالا رفتنِ هزینه‌های تولید و درخواست تولیدکنندگان، خواستار افزایش 20 الی 25 درصدی نرخ خواهیم بود.

وضعیت تولید قارچ در کشور

رجبی میزان توزیع روزانه در تهران را 55 الی 60 تن اعلام کرد.
وی افزود: اکثر واحدهای تولیدی طی فصل گرما نمی‌توانند با ظرفیت بیشتر از 70 درصد فعالیت کنند. برآورد‌ می‌شود که میزان کشت آن در کشور تا پایان سال به 215 هزار تن برسد.

رجبی گفت: در حال حاضر 2500 تا 2700 واحد پرورش قارچ دارای مجوز در کشور در حال فعالیت هستند. بخشی از این واحدهای تولید از سازمان نظام مهندسی و بخشی دیگر از نظام صنفی، مجوز دریافت نمودند.

رفع موانع صادرات قارچ

این مسئول درباره وضعیت صادرات قارچ کشور گفت: اکنون 20 تا 25 درصد قارچ تولیدی در کشور به بازارهای هدف صادر میشود. اما صادرات منظم و همچنین پایانه صادراتی مشخصی نداریم.

با عنایت به شرایط کنونی، برآورد می‌شود سالانه بیش از 2 الی 3 میلیون دلار درآمد ارزی صادرات قارچ کشور است. البته این آمار مربوط به صادرات غیر رسمی است.
پیش‌بینی انجمن این است که اگر موانع صادرات رفع گردد، ارزآوری سالانه حاصل از صادرات، به بیش از 30 تا 40 میلیون‌دلار افزایش یابد.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


1403/02/21

در سال جدید نرخ فروش قارچ تغییر ندارد

نیما باغبانی دبیر انجمن، اخیرا مصاحبه‌ای در رابطهِ با نرخ فروش قارچ، انجام دادهِ که به شرح زیر می‌باشد.

باغبانی در سخنان خود نرخ کنونی هر کیلوگرم این محصول را سرمزرعه (خرید از تولید کننده) 80 الی 85 هزار تومان اعلام کرد. وی گفت: این محصول در خردهِ فروشی‌ها، بر مبنای بسته‌بندی یا فله و کیفیت در مناطق مختلف شهر بین 105 تا 125 هزار تومان بفروش می‌رسد.

دبیر انجمن، کشور گفت: طی سال جدید، تاکنون تغییری نداشته‌ایم. تغییر، اصلاح و تعیین نرخ فروش و هر محصولی، تابع هزینه‌های تمام‌شدهِ تولید آن و شرایط بازار است. هنگامی که نرخ فروش محصول نسبت به هزینه‌های تولید آن، برای تولیدکننده توجیه و صرفه اقتصادی نداشتهِ باشد، افزایش نرخ را خواهیم داشت.

عرضه قارچ با قیمت بالاتر از 125 هزار توامن گرانفروشی است
عرضه قارچ با قیمت بالاتر از 125 هزار توامن گرانفروشی است

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403 و وضعیت تولید قارچ

دبیر انجمن صنفی ادامه داد: نظام صنفی و نظام مهندسی کشاورزی تاکنون 2700 پروانه واحد بهره‌برداری صادر کرده‌اند و هم‌اکنون حدود 1000 الی 1200 واحد پرورش قارچ تک سالنی در حال فعالیت می‌باشند.

بر اساس این آمار و تعداد مزارع فعال کشور، برآورد می‌شود که تولید آن تا پایان سال به 220 الی 225 هزار تن خواهد رسید.

وی میزان توزیع روزانه قارچ در سطح کشور را حدود 800 تن اعلام کرد و گفت: طی فصل گرما تولید کاهش خواهد داشت و توزیع به 700 تن در روز خواهد رسید.

باغبانی همچنین دربارهِ آخرین وضعیت صادرات گفت: طبق روال همه ساله صادرات نیز در پی کاهش تولید، طی فصل گرما کمتر خواهد شد و برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال صادرات به 7 الی 8 هزار تن برسد.

 

منبع: تحلیل بازار


1403/01/06

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403

فروش بالاتر از 110 هزارتومان گرانفروشی است!

مهدی رجبی، گفت: با توجه به شرایط تولید و قیمت قارچ در عمدهِ فروشی‌ها، عرضهِ محصول برای مصرف کنندهِ به قیمتی بالاتر از 110 هزار تومان گرانفروشی محسوب می‌شود.

رجبی طی مصاحبه‌ای پیرامون نرخ فروش این محصول گفت: نرخ کنونی هرکیلوگرم آن در عمده فروشی‌ها (بورس قارچ مهرآباد) 70 تا 80 هزار تومان است. بنابراین بعد از توزیع، باید در خرده‌فروشی‌ها نسبت به محل و کیفیت محصول، با بهای 90 تا 110 هزار تومان به مشتریان عرضهِ کنید.

تعیین نرخ فروش قارچ در خرده فروشی ها

وی فروش قارچ به مصرف کنندهِ با نرخ‌های 120 تا 150 هزار تومان را گرانفروشی دانست و افزود: با پخش مویرگی و ممیزی و همچنین ایجاد پایانه فروش در تهران به دنبال تعدیل نرخ هستیم.

رئیس انجمن، گفت: سال گذشتهِ شرایط بازار مساعد بود بطوریکه توانستیم بحث سرمایه‌گذاری و اشتغال را در این حوزهِ ارتقاء دهیم.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
http://www.yjc.ir/00aUYF


1402/12/19

تعیین نرخ فروش قارچ به میزان 100 هزار تومان!

مهدی رجبی، گفت: نرخ کنونی هرکیلوگرم قارچ دکمه‌ای در بازار، بصورت عمده‌فروشی 70 الی 80 هزار تومان است. وی براین اساس از تعیین نرخ فروش این محصول به مصرف کنندهِ در محدوده 90 تا 100 هزار تومان را منطقی دانست. با توجه به نرخ کنونی در بازار عمده فروشی، عرضه این محصول با نرخ بالاتر از 100 هزار تومان گران‌ فروشی است.

وی با بیان اینکه عرضه و تقاضا در بازار همخوانی دارد، افزود: با توزیع مویرگی و راه‌اندازی پایانه فروش این طلای سفید در استان تهران، این محصول با نرخ منطقی در بازار عرضه می‌شود.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


1402/04/10

تعیین نرخ مصوب انجمن در سال 1403

قارچ نباید با قیمت بالاتر از 75 هزار تومان فروخته شود!

آقای مهدی رجبی، از تعیین نرخ فروش این طلای سفید برای مصرف‌کننده، به میزان 65 الی 75 هزار تومان خبر داد و گفت: عرضه با نرخ‌های بالاتر گرانفروشی است!

به گفته او، با وجود آنکه صادرات قارچ خوراکی به عراق بصورت تره‌بار و سنتی انجام می‌شود، اما طی فصل گرما افت صادرات به بالای 50% می‌رسد.

رجبی ادامه داد: علی‌رغم کاهش تولید، افزایش یا کاهش قیمتی در بازار نداشتیم بطوریکه هر کیلوگرم فله این محصول با نرخ 58 الی 65 هزار تومان سرمزرعه و 65 الی 75 هزار تومان در خرده فروشی‌ها عرضهِ می‌شود.

رئیس انجمن گفت: بنابر آمار روزانه 30 تا 40 تن محصول بصورت فله در بورس قارچ تهران عرضه می‌شود.

او گفت: با توجه به نبود شرایط فرآوری و سرمایشی، در واحدهای تهران پیش‌بینی می‌شود تا مرداد‌ماه میزان تولید روند کاهشی دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

تمامی مصاحبه ها و اخبار مربوط به انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ کشور را در مجله خبری-آموزشی هاگ دنبال کنید.

امتیاز دهید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطلب

میزان مطالعه: