افزایش استفاده از قارچ در خوراک گیلانیان
در حال حاضر ظرفیت تولید این محصول در استان ۲٬۸۶۰ تن است که توسط ۱۲ واحد صنعتی و ۱۰۱ واحد اشتغال خانگی تولید میشوند.
شرایط تولید قارچ در استان
به گزارش خبرگزاری هاگ- منوچهر پارسافر، با اشاره به این مطلب که هر واحد صنعتی ۵ تا ۶ دوره قارچ تولید میکند، بیشتر توضیح داد: قارچ دکمهای که بیشترین نوع قارچ تولیدی گیلان است در طول ۶۰ روز به بهرهبرداری میرسد.
پارسافر در خصوص افزایش مصرف این ماده غذایی تصریح کرد: با توجه به فواید مصرف قارچ برای سلامتی و قیمت مناسب این محصول، مصرف این ماده غذایی نیز رو به افزایش است و جای خود را در بسیاری از کنسروها و غذاهای گیلانی بازکرده است.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: قارچ تولیدشده در گیلان علاوه بر بازارهای استان در بازار استانهای همجوار نیز به فروش میرسد. این مقام مسئول در ادامه از فروش و عرضه محصولات تولید واحدهای صنعتی غالباً بهصورت بستهبندی خبر داد و تأکید کرد: مردم حتماً از قارچهای بهداشتی با برندهای معتبر استفاده کنند.
قیمت فروش
پارسافر پیرامون نرخ حال حاضر فروش این محصول اضافه کرد: نیروی کار، مواد اولیه، بستر کشت و قیمت حاملهای انرژی بر نوسانات قیمت قارچ تأثیر میگذارد اما بهطورمعمول قیمت این محصول در بازارها همواره منطقی بوده است.
وی درباره ظرفیتهای تولیدی این استان خاطرنشان کرد: شهرستانهای املش، رشت، انزلی و آستارا از مهمترین شهرستانهای تولیدکننده قارچ محسوب میشوند.
برنامهریزی برای افزایش تولید
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه صحبتهای خود ضمن اشاره به برنامه ریزیهای مختلف انجامشده در جهت افزایش تولید قارچ در گیلان، افزود: هماکنون یک واحد صنعتی با ظرفیت تولید ۶۶۵ تن در رشت و دو واحد ۱۰۰ تنی و ۲۰۰ تنی در دیگر شهرستانهای گیلان در حال احداث هستند که بهزودی به بهرهبرداری میرسند و با بهرهبرداری از آنها به ظرفیت تولید قارچ گیلان اضافه خواهد شد.
اشتغالزایی
وی بابیان رابطه مستقیم افزایش تولید قارچ و اشتغالزایی در استان، خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از هر واحد صنعتی بهطورمعمول ۲۸ تا ۳۰ نفر مشغول بهکار خواهند شد.