حوادث صنعت قارچ

رشد سه برابری مسمومیت ناشی از مصرف قارچ در کشور

هشدار جهت پرهیز از خوردن قارچ وحشی در طبیعت

بابک یکتاپرست سخنگوی روابط عمومی سازمان اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت قارچی در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد و نسبت به پرهیز از خوردن قارچ وحشی در طبیعت هشدار داد.

رشد 300 درصدی مسمومیت قارچی

(1403/02/09)

یکتاپرست از مسمومیت قارچی 53 نفر در بازه زمانی مابین 8 فروردین الی 5 اردیبهشت ماه 1403 در کشور خبر داد و عنوان کرد که 14 نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت درمان هستند.

بر اساس آمارهای اعلام شده از سازمان اورژانس کشور، استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با 16، 12 و 10 نفر بیشترین آمار مسموم شدگان را به خود اختصاص داده اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: علیرقم رشد 300 درصدی آمار مسمویت ناشی از مصرف قارچ وحشی، اما خوشبختانه تا این لحظه هیچکدام از مسمومان جان خود را از دست نداده و فوتی نداشتیم.

اینفوگراف رشد سه برابری مسمومیت ناشی از مصرف قارچ وحشی در کشور

 این مسئول با اشاره به حجم بالای بارش در فصل بهار در اکثر نقاط کشور و افزایش رویش انواع قارچ خودرو در طبیعت، اعلام کرد: تقریبا تمامی قارچ های وحشی از نوع سمی هستند! برخی قارچ‌های سمی بسیار شبیه قارچ های خوراکی و معمولا غیرقابل شناسایی و تشخیص آن از روی ظاهر ممکن نیست. تنها راه برای تشخیص سمی نبودن قارچ ها تشخیص آزمایشگاهی است.

عدم توجه به این امر سبب رشد سه برابری مسمومیت ناشی از مصرف قارچ در کشور شده است.

در فصل بهار عده زیادی از مردم اقدام به سفر یا طبیعت گردی میکنند و متاسفانه از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ ها کم است، ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ های وحشی، دچار مسمومیت شوند. متاسفانه برخی افراد بدون توجه به هشدارها نسبت به مصرف این قارچ های وحشی اقدام می کنند که می تواند موجب بیماری و خطر جانی برای آنها شود. سم قارچ ها فاقد پادزهر بوده و تنها می توان با مصرف نکردن از ورود آن به بدن جلوگیری کرد!

با توجه به گرایش جوانان و مردم به طبیعت گردی، لازم است هشدارهای لازم نسبت به پرهیز از مصرف قارچ های کوهی و جنگلی در طبیعت داده و رسانه ها نیز در زمینه اطلاع‌رسانی، نقش آفرینی کنند.

 

منبع: وبسایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی behdasht.gov.ir


آموزش های لازم در رابطه با مسمومیت قارچ سمی

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان چهارمحال و بختیاری در  اطلاعیه ای، نسبت به احتمال مسمومیت و عوارض ناشی از مصرف قارچ های وحشی خود رو و فله ای هشدار داد.

 

به گزارش خبرگزاری هاگ- در متن این اطلاعیه انی چنین آمده است: با توجه به بارندگی های بهاری و افزایش رویش طبیعی قارچ های خود رو و وحشی در مناطق جنگلی،  دشت ها و ارتفاعات، به هم استانی ها توصیه می شود، از چیدن، خرید و مصرف این قارچ ها پرهیز کنند.

مسمومیت ناشی از مصرف قارچ

عواقب مصرف قارچ های سمی

از علائم و نشانه های مسمومیت در پی مصرف قارچ های سمی می توان مواردی مانند: تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد، کاهش هوشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی  را نام برد.

آمار رسمی از میزان قارچ های سمی در کشور

بر اساس آمار منتشره از طرف انجمن پرورش دهندگان قارچ خوراکی ایران، از بین بیش از یک هزار گونه قارچ کلاهک دار و چتری شناسایی شده در کشور، حدود ۵۰ گونه، سمی و خطرناک و برای سلامت انسان مضر است.

به گزارش خبرگزاری هاگ- غلام نیا روشن سخنگوی سازمان اورژانس بابل در خصوص توضیح این دوره‌های آموزشی عنوان کرد: به‌منظور پیشگیری مسمومیت با قارچ سمی، احیای قلبی ریوی، سوختگی و کنترل خونریزی و اقدامات اولیه در شکستگی‌ها سازمان اورژانس ۱۱۵ بابل کلاس آموزشی در دبیرستان دخترانه آزرم بابل برگزار شد.

مسائل مطرح‌شده این کلاس آموزشی

سخنگوی سازمان اورژانس بابل در خصوص محور این دوره گفت: برگزاری کلاس‌های آموزشی سازمان اورژانس بابل در مورد آشنایی با فعالیت‌های اورژانس ۱۱۵ و پیشگیری رشد چند برابری مسمومیت با قارچ سمی، برای دانش آموزان مدرسه آزرم بابل برگزارشده. غلام نیا روشن خاطرنشان کرد: این طرح در مدارس دیگر هم ادامه خواهد داشت.

(خرداد 1398)

اخبار حوادث صنعت قارچ را در هاگ بخوانید.
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا